Review: Mac pro longwear SPF 10 foundation NC20

Toen ik voor Sephora werkte kwamen er veel mensen op de Make up for ever make-up af. Veel dames stapte over op de HD foundation van MUFE en lieten MAC voor wat het is. Veel vrouwen gaven aan dat MAC foundations hun huid uitdroogde. Zelf heb ik al een super droge huid en dus besloot ik uit de buurt van MAC foundation te blijven. Echter is MUFE nu niet meer in Nederland verkrijgbaar. Een paar maanden geleden heb ik dan toch de gok gewaagd en een MAC foundation gekocht. Het resultaat? Lees daarvoor het volledige review.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Pro longwear foundation SPF 10 NC20

Merk: MAC cosmetics

Cijfer: 6

Belofte: Volgens de MAC site “Langhoudende foundation die tot 15 uur blijft zitten in elke situatie. Luchtige en cremige formule die zich gelijkmatig laat aanbrengen en een transparante tot medium dekking biedt. Zelfs in warme en vochtige omstandigheden regelt deze foundation de talgproducte om de huid fris, natuurlijk en onberispelijk te houden. Biedt bovendien SPF bescherming. Volgens de MAC verkoopster waar ik deze foundation kocht, is deze bedoelt voor de wat vettige huid/ t-zone.

Prijs: €33,50 30 ML

mac pro longwear foundation NC20

Voordelen: Een klein drupje van deze foundation komt een heel eind. Je kunt deze foundation goed over je gezicht verdelen terwijl je niet al te veel nodig hebt. Ik heb deze foundation met diverse penselen uitgeprobeerd en je kunt er een lichte tot medium dekking mee creëren. Deze foundation kocht ik in de zomertijd toen mijn gezicht iets vettiger was en ik sneller transpireerde. De foundation hield het op mijn gezicht dan zo’n acht tot tien uurtjes goed uit en begon dan in lijntjes te verdwijnen en op te hopen.

In deze foundation lijkt een hoop “poeder” verwerkt te zijn. De foundation droogt namelijk snel op en blijft dan achter als een poederachtige finish. Er zit vrijwel geen glow in en als je een dewy finish wilt dan moet je niet deze foundation kopen. Deze foundation is er namelijk echt op gericht om te matteren en dat doet ie op mijn huid heel goed. Ik heb de foundation in de winkel zelf gematcht en in de zomer paste deze foundation perfect bij mijn eigen huid. Daarna werd ik bruiner en nu is de foundation net iets te blank voor mijn huid.

Het pompje op de foundation is erg prettig want ik kan er goed mee doseren. Je kunt de dop ook draaien waardoor je het pompje als het ware op slot kunt zetten. Hierdoor zou je er mee kunnen reizen en niet de gehele inhoud in je tas terug vinden aan het einde van de dag. Daarnaast is de verpakking sowieso mooi simpel en strak. Er staat precies op waarvoor je het kunt gebruiken en het neemt niet teveel plaats in beslag in de kast. Het flesje is van glas, erg mooi maar wel iets waar je voorzichtig mee moet zijn. En niet zoals ik het flesje laten vallen, haha!

mac pro longwear foundation review

Nadelen: Mijn grootste ergernis met deze foundation is dat ie mijn huid heel erg uitdroogt. Ik merk het binnen een uur want mijn huid voelt na het aanbrengen aan als papier en dat is niet prettig. De droogtelijntjes die ik dan heb zijn nog meer zichtbaar en als ik een droog plekje heb, dan wordt dat heel erg geaccentueerd. Het lijkt wel of deze foundation al het vocht uit mijn huid trekt, terwijl de foundation enkel mijn talgproductie zou moet reguleren zoals MAC beloofd. Tevens wees een kijkster van mijn video’s mij er op dat MAC aluminium in hun producten gebruikt. Dit ingrediënt zou volgens haar de huid nog meer doen uitdrogen. Of dit ook voor mij geldt durf ik niet te zeggen maar het is zeker een interessant punt dat ik graag verder wil uitzoeken.

De foundation blijft niet tot 15 uur perfect zitten zoals MAC belooft. Zelfs met diverse soorten primers en andere huidverzorging blijft deze foundation op mijn huid niet langer dan acht uur mooi op mijn huid. Vooral op mijn wangen merk ik dat de foundation snel verdwijnt en op mijn kaaklijn vind ik na vijf uurtjes vaak een vlekkerig resultaat terug. Afpoederen heb ik ook geprobeerd en dat hielp een beetje met het langer blijven zitten. Echter droogde dat mijn huid weer nog meer uit en maakte het droge plekjes op mijn huid nog meer zichtbaar.

mac pro longwear foundation review

Conclusie: Deze foundation is denk ik perfect voor iemand met een zeer vettige huid/t-zone. Iemand die snel een droge huid/velletjes/droge plekjes/fijne lijntjes/grove poriën krijgt zou deze foundation beter niet kunnen gebruiken. Door het vele poeder in de foundation, dat waarschijnlijk er in zit om talg te reguleren en mat te houden, accentueert een droge huid op de minst mooie manier.

Deze foundation is op mijn huid alleen maar mooi als ik nergens last van heb. Tevens heb ik opgemerkt dat ik deze foundation op de foto niet zo heel mooi vind. Door het vele poeder worden fijne lijntjes, poriën en dergelijke nog erger geaccentueerd. Tevens zie ik de foundation ook behoorlijk goed op mijn huid liggen op de foto. Persoonlijk vind ik dat echt verschrikkelijk en is voor mij dan ook een reden om deze foundation niet voor opdrachten te gebruiken.

Ruim €34,- voor een foundation is voor de meeste mensen best prijzig. Ik vind deze foundation ook het geld niet waard. Er zijn betere foundation om te matteren, die lang blijven zitten en mooier overkomen op de huid. Nee, deze foundation zal ik niet opnieuw aanschaffen. Ik had stiekem gehoopt dat ik een mooie vervanger had voor de MUFE HD foundation maar helaas is dat niet zo.

De volgende keer beter!

Kaya-Quintana

P.S. Handig review? Volg en like dan via Bloglovin, thanks!

mac pro longewear nc20 swatches

mac pro longwear foundation nc20 swatches

mac pro longwear review

Op deze foto ze je duidelijk dat mijn huid op mijn wangen/mondhoeken droog overkomt met deze foundation

op deze foto zie je op mijn wangen, mondhoeken, onder mijn neus en onder mijn ogen de foundation korrelig en duidelijk zitten

Op deze foto zie je op mijn wangen, mondhoeken, onder mijn neus en onder mijn ogen de foundation korrelig en duidelijk zitten

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • beautybyts

  Ik heb een droge huid dus dit is niet iets voor mij. Ik vind je look op de foto’s echt gaaf!!

 • femketje

  wat jammer dat deze je zo tegenvalt 🙁 ik denk dat ie zelfs too much voor mijn gecombineerde huid is qua droogheid

 • Martina

  Ik denk niet dat dit een foundation voor mij is!

 • Yasmin

  Ik heb een super vette huid, dus misschien juist wel iets voor mij!

 • Carmen van Roermund

  Hoihoi. Dit stuk is van lang geleden, zie ik. Maar ik hoop dat ik toch nog een vraagje kan stellen. Ik heb de kleur NC20 van Mac, maar ik wil graag een ander merk proberen. Hoe zou je de kleur van NC20 beschrijven? Ik dacht zelf aan neutral beige…? Welke ‘naam’/kleur foundation moet ik kopen wil ik matchen aan de kleur van NC20? Hopelijk kan iemand mij helpen 🙂 Liefs Carmen