Review: Biosilk, silk therapy van Farouk systems

Vanaf de eerste keer dat mijn kapster Biosilk op mijn haar aanbracht ben ik verslaafd. Mijn haar voelt zijdezacht aan, is beschermd tegen warmte van föhns en stijltangen en glanst prachtig. Biosilk is lichtgewicht en mijn hoofdhuid en haar word er nooit vettig van. Sinds ik Biosilk gebruik is mijn haar een stuk minder droog na het stijlen. Maar ook dode en gespleten haarpunten zijn een stuk minder. Ik gebruik Biosilk nu ruim vier jaar en ook voor modellen. Van stijl tot kroes haar, het werkt op elk haartype. Dit product is dan ook niet voor niets als jaren mijn favoriet. Ik heb er al eens eerder een artikel over geschreven maar nu is het tijd voor een review.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Biosilk, silk therapy

Merk: Farouk

Cijfer: 10

Belofte: “ quote John Beerens webshop: Biosilk SilkTherapy is een originele lichtgewicht leave-in zijde. Dit product van Biosilkis dé ideale haar hersteller voor elk haartype. Silk Therapy herstelt en beschermt het haar en maakt het glad. Zijde kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor ook sterk vocht regulerend. Zijde van Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar: herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. Versterk het haar en voorkomt dagelijkse beschadiging van de stylingtools. Revitaliseert het haar en zorgt voor een zacht, soepel en glanzend resultaat. Kan zowel in gewassen als ongewassen haar worden gebruikt.”

Prijs: van €18,- naar €16,20 voor 50ML via de John Beerens webshop. Eerder kocht ik de Biosilk bij de Cosmo kapper maar daar is hij iets duurder. Er is ook nog 150ML en 350ML verkrijgbaar. Ik heb zelf de 50ML gehad en bezit nu de 150ML.

Voordelen: Er zijn heel veel voordelen aan dit product. Ik gebruik het nu al zeker drie a vier jaar en ben nog steeds heel tevreden. Je hebt namelijk maar een klein beetje van dit product nodig voor je haar. Ik gebruik vaak vier tot zes druppels van deze overheerlijke haarzijde. En ik heb redelijk lang haar dus als je korter haar hebt, heb je nog minder nodig. Ik gebruik het altijd vanaf de helft van mijn haar naar beneden bij de puntjes. Met een flesje van 50ML heb ik al eens ruim negen maanden gedaan. Het geld heb ik er dus dubbel en dwars uitgehaald. Nu heb ik dus 150ML en wie weet hoe lang ik hiermee doe.

Ik gebruik dit product ook bijna elke dag als ik mijn haar heb gewassen. Mijn haar heeft soms een slag erin en word snel pluizig. Daarom föhn en stijl ik het vaak zodat het mooi glad en soepel blijft. Biosilk beschermt mijn haar tegen uitdrogen door het gebruik van warme tools zoals een stijltang. Voordat ik Biosilk gebruikte, stijlde ik mijn maar ook. Ik heb toen een groot stuk van mijn haar af moeten knippen omdat het heel droog, beschadigd en vol gespleten haarpunten zat. Gelukkig heb ik dat nu niet meer en kan ik stijlen, krullen en föhnen als ik dat wil.

Een ander voordeel is dat je Biosilk op droog en nat haar kan aanbrengen. Even goed met je vingers door je haar kammen en verdelen en je bent ready to go! Als je daarna nog hairspray of een ander styling product wiltgebruiken dan kan dat gewoon. Biosilk beïnvloed andere producten niet. Je hairspray zal dus niet ineens minder lang blijven zitten. Het werkt ook voor verschillende haartypes. Ik heb Biosilk regelmatig op het kroeze haar van modellen aangebracht om het te kunnen stijlen. Het resultaat was mooi glanzenden stijl haar dat er niet droog en pluizig uitzag.

En de geur van Biosilk vind ik ook erg fijn. Het is te vergelijken met de net-van-de-kapper-terug-geur, haha!Dat frisse geurtje wat er om je heen hangt na al het wassen en föhnen vind ik heerlijk. Elke keer als ik Biosilk gebruik, ruik ik dat geurtje om me heen. Daarnaast hoor ik regelmatig van anderen dat mijn haar lekker ruikt. Fijn om te horen want het enige dat ik gebruik is Biosilk.

Nadelen: De prijs kan een nadeel zijn maar geloof me, eenmaal Biosilk proberen en je zult er van houden. Sommige mensen moeten erwel even aan wennen. Want bij veel serums voor je haar heb je best veel nodig om door je haar te verdelen. Bij Biosilk heb je echt maar een paar druppels nodig die je goed door je haar moet verdelen. Als je teveel gebruikt gaat het mooie effect verloren.

Conclusie: Het is een goede investering als je net zo gek bent op je haar als ik. Na ruim vier jaar Biosilk gebruiken raad ik het echt iedereen aan. Veel van mijn vriendinnen gebruiken het nu ook. Het word ook niet voor niets bij veel goede kapperszaken gebruikt om de haren van de klanten te verzorgen. Biosilk is lichtgewicht, maakt je haar en hoofdhuid niet vettig en je hebt maar een klein beetje nodig. Mijn favoriete eigenschap van Biosilk is dat het mijn haar zo mooi laat glanzen. Want glanzend haar ziet er gezonder uit dan droog en pluizend haar. Daarnaast vind ik het heel fijn dat het mijn haar beschermd als ik gebruik maak van warme tools op mijn haar. Ik ben fan!

Heb je iets aan dit review gehad? Ik hoor het graag van je!

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • laura

  Ik gebruik ook al jaren Biosilk en ben er juist helemaal op uitgekeken. Ook leek het niets meer te doen voor mijn haar in plaats van het vettig en zwaar te maken. Heb sinds 2 maanden ook een fles Moroccan Oil in huis en vind dat spul 2000x fijner. 

 • Miranda

  Ik wilde het eerst ook kopen, maar de prijs hield mij toch tegen. Als ik dit zo lees (en meerdere reviews) begin ik toch weer heel erg te twijfelen.

 • Tanja

  Ik heb een paar weken geleden biosilk therapie gekocht. Omdat de kapper bij mij op had gedaan. Het is fijn spul en vind het ook nog best lekker ruiken. Helemaal top spul

 • Angel

  Ik zit al heel lang te twijfelen om ook Biosilk te kopen, maar iets weerhoudt mij er gewoon van.

 • Nikita

  Ik gebruik BioSilk al 5/6 jaar. Heerlijk spul maar ik vind de geur iets te sterk.

 • Savine

  It#39;s my holy grail! Echt, ik zou niet weten wat ik moest doen als ik dit spul niet had. Gebruik het nu zo#39;n 4 jaar en kan echt niet meer zonder. Als ik het gebruik krijg ik trouwens ook veel complimentjes dat ik lekker ruik! 🙂

 • Margot

  de prijs weerhoud mij er ook een beetje van, maar deze review klinkt wel heel positief… twijfel

 • Gerda

  heerlijk! ik gebruik m ook al jaren! de op=op winkel heeft hem vaak ik de aanbieding kleine flesjes, 2 voor 10 euro! kooppie!br /br /leuke blog heb je! ik ga je volgen!br /xo

 • Noelle

  Hmm, beschermt dit product echt tegen warmte? Dat staat er namelijk niet expliciet op. Ik gebruik het wel maar dan in combinatie met een heat protector. 

 • Daniellebreemer

  Je kan ook een kleine tester kopen voor 2 euro, handig voor op vakantke enzooo

 • Garnier Whole Blends Gentle detangling hair milk review - Kaya-Quintana

  […] it’s not sticky at all. Neither does it way down my hair or leave residue on my straightener like Biosilk does. Texture wise this product is […]