Review: Mason Pearson pocket bristle in dark ruby

De borstel der borstels. Weet je al welke borstel ik bedoel? Juist, het is de Mason Pearson borstel. Mason Pearson maakt al borstels sinds 1860 en in 1905 werd het model borstel zoals we die nu kennen geboren. De borstel is bekend geworden omdat deze jaren mee gaat en fijn is voor het haar en de hoofdhuid. Ik kreeg deze borstel van haarshop.nl om te reviewen. Ze verkopen onder andere Tigi, Biosilk en Chi. Maar ook deze luxe borstel die ook aardig wat kost, maar is deze borstel dat bedrag waard?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

luxe pneumatische borstel

Product: Pocket bristle B4 in dark ruby, meestal gebruikt voor fijn haar

Merk: Mason Pearson

Cijfer: 9

Belofte: “Mason Pears on Pocket bristle borstel is een borstel gemaakt van puur zwijnenhaar. Mason Pearson Pocket bristle is een pneumatische ovalen borstel met een rood kussen. Deze Mason Pearson bristle is het beste geschikt voor fijn tot normaal haar”, volgens haarshop.nl

Prijs: €59,90 via haarshop.nl

mason pearson pocket brush

Het rode kussen veert mee

Voordelen: Ten eerste straalt de luxe van deze borstel af, heerlijk! Iedere vrouw die veel aandacht aan haar haren besteedt zal dit zeker waarderen. De borstel voelt stevig aan en licht prettig in de hand. Persoonlijk vind ik dat prettig want ik heb lang en redelijk dik haar wat snel in de knoop raakt. Ik moet dus aardig lang borstelen om alle haren weer ontwart te krijgen. Een te zware borstel is dan niet prettig in gebruik, deze van Mason Pearson is precies goed.

mason pearson brush review

De zwijnenharen zijn per “bosje” aangebracht in het kussen. In totaal zijn er vijf ringen met zwijnenharen in de borstel terug te vinden. De grotere borstels hebben er zeker zes of zeven maar dit is een pocket versie, vandaar iets minder ringen. Tijdens het borstelen zelf merk ik daardoor direct dat ik meer haren mee borstel dan met een borstel met minder rijen haar. Handig want daardoor gaat het ontwarren van de haren sneller.

mason pearson zwijnenhaar borstel

Het fijnste van deze borstel vind ik, dat door het rode kussentje wat mee veert, ik niet meer mijn hoofdhuid kan beschadigen. Met plastic borstels heb ik regelmatig dat als ik wat meer druk zet, de borstelharen over mijn hoofdhuid krassen waardoor ik wondjes krijg. Ik ben namelijk niet zo heel geduldig en haal borstels redelijk snel en hard door mijn haren heen als ik haast heb.

mason pearson borstel review

Iedere keer als ik druk zet met deze borstel dan voel ik dat de haren en het kussen zich aanpassen aan de druk en de vorm van mijn hoofd. Tevens heb ik gemerkt dat deze borstel mijn haren niet uit mijn hoofd trekt. Daarnaast merkte ik ook op dat ik nu een stuk minder afgebroken haren terug vind in mijn borstel. Voor mij is dat echt heel belangrijk want ik heb een lange tijd veel haren verloren door te harde borstels.

mason pearson pocket borstel review

Nadelen: Het enige nadeel wat ik kon vinden is dat deze borstel wat meer stof aantrekt dan ik dacht. Zelfs in de lade waar ik de borstel bewaar, verzamelt er zich nog stof tussen de ringen met haar. Omdat ik een pocket model heb gekregen, heb ik er niet een schoonmaakborsteltje bij gekregen. Persoonlijk vind ik dat jammer want hierdoor kan ik de borstel niet zo goed schoonhouden als ik zou willen. En omdat het een prachtige borstel is voor een pittige prijs wil ik er wel goed zorg voor dragen. Gelukkig zijn er nog wel losse schoonmaakborsteltjes te koop dus die moet ik maar eens aanschaffen.

mason pearson brush via haarshop.nl

Conclusie: Een prachtige borstel waarvan ik kan zeggen dat deze het geld waard is. Ik verlies namelijk minder haren want er breken er minder af. Tevens worden mijn haren niet statisch van deze borstel en dus heb ik minder pluizig haar en kan ik het beter stijlen. Ik heb met deze borstel ook geen last van wondjes of krasjes op mijn hoofdhuid.

mason pearson

Ik merkte na de eerste keer gebruiken ook direct op dat mijn haar veel meer glanst na het gebruik van deze borstel. En als je het mij vraagt is meer glans veel beter, haha! Ik kan alleen nog niet zeggen of deze borstel ook echt jaren mee gaat. Daar moet ik dus nog op terug komen. Mijn eerste indruk en gebruikservaringen van nu een maand zijn zeer goed!

Zou jij ook een Mason Pearson borstel willen?

Kaya-Quintana

P.S. Handig review? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om er meer te ontvangen, thanks!

mason pearson borstel in dark ruby

mason pearson hair brush

pneumatische borstel

pneumatische borstel met zwijnenhaar

mason pearson mini borstel

Vijf ringen van binnenuit geteld

mason pearson via haarshop.nl

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • pamela

  je hoort er zoveel goeds over dat deze borstel wel geweldig moet zijn :P! ik zou hem nu nog niet zo snel kopen, maar misschien later wel. ik ben er in ieder geval wel heel erg benieuwt naar.

  • Kaya-Quintana
   pamela

   Ja of cadeau vragen, daar is deze borstel perfect voor.

 • Beautydagboek

  Ja, hij lijkt me heel fijn! Ik hou van het design, zo lekker ‘ouderwets’, dat heeft wel wat 🙂

  • Kaya-Quintana
   Beautydagboek

   Haha, ja idd zo’n ouderwets gevoel

 • Zehra

  Hoi Kaya,

  Ik heb deze borstel ook en ben het helemaal met je eens.
  Hij wordt snel stoffig en dat is echt een nadeel omdat je hem niet kan schoonmaken.
  Welke soort kam zou je moeten aanschaffen om de stof uit het borstel er uit te kunnen krijgen?

  Groetjes