Review: Barry M nail paint in Pink Flamingo #305

Joepie, een nagellak in de Glossybox van juli. Want onverzorgde nagels is iets dat ik heel vervelend vind. Ik heb dan ook al aardig wat dozen vol nagellak en handverzorging klaar liggen. Maar er gaat natuurlijk ook wel eens wat op en tegen een mooie kleur nagellak zeg ik geen nee. Daarom heb ik de afgelopen weken veel plezier beleefd aan de Barry M. nagellak. Welgeteld drie weken achter elkaar droeg ik de kleur Pink Flamingo. Voor een nail art tutorial, met crackle polish en enkel met een top coat. Time for the verdict!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Nail paint in Pink Flamingo #305

Merk: Barry M

Cijfer: 7

Belofte: De nagellak is sneldrogend, lang houdend en geschikt voor natuurlijk en acryl nagels. Deze nagellak heeft ook een award gewonnen.

Prijs: €3,99 voor 10ML

Voordelen: Een goed gevuld nagellak flesje want op 3,5ML na, is het even groot als een Essie nagellak flesje. Maar het belangrijkste is natuurlijk de kleur, structuur en de dekking. De kleur vind ik prachtig. Ik ben niet zo van de roze nagellak maar deze is wat pittiger. Het is in ieder geval niet het standaard Barbie roze kleurtje. Ik heb deze nagellak sinds ik hem kreeg in de Glossybox, zeker drie weken achter elkaar gedragen. Met een top coat en de Mava dry blijft het namelijk zeker vijf tot zes dagen zitten op mijn nagels.

De structuur is gelijk aan Essie nagellak. Nu kan dit wel eens per kleur verschillen maar ik heb op dit moment enkel Pink Flamingo in mijn bezit. En de structuur van die kleur lijkt op die van Essie. En dat vind ik een erg prettige nagellak structuur. Niet te dik, niet te vloeibaar of streperig tijdens het aanbrengen. De nagellak blijft mooi glad over mijn nagels liggen. Tevens heeft deze nagellak ook geen overdreven sterke geur, waar ik meestal wel last van heb als het gaat om budget nagellak.

Nadelen: Ik heb twee nadelen gevonden waarvan ik eentje heel erg irritant vind. De eerste is dat deze nagellak pas na twee laagjes dekt. In principe is dat niet zo heel erg maar als ik snel wil zijn, kan ik deze nagellak niet gebruiken. Normaal gesproken zou ik binnen een minuutje een extra laagje aanbrengen. Maar deze nagellak wilde maar niet drogen op mijn nagels. Met een base, top coat en twee laagjes van deze nagellak kwam ik niet zo ver. Zelfs na een uur was de nagellak nog niet droog. Ik besloot er een nachtje mee te slapen. Dat hielp al helemaal niet want de volgende dag, werd ik wakker met heel lelijke nagels. De nagellak was hier en daar opgehoopt als een bolletje lijm en nog steeds niet droog. De nagellak kon ik er zo vanaf schrapen met mijn nagel.

Conclusie: Een prima nagellak in een heel mooie kleur. De prijs is perfect en al helemaal omdat de structuur op die van Essie lijkt. En dat vind ik, zoals eerder al beschreven, erg prettig. Dat de nagellak op mijn nagels niet wil drogen is een doorn in het oog. Gelukkig heb daar een oplossing voor gevonden. Ik gebruik gewoon de Mava dry en klaar is Kees. Al is het jammer dat de nagellak het gewoon zelf niet voor elkaar krijgt om goed te drogen. Misschien zou dat wel lukken zonder base en top coat. Maar dat vind ik eigenlijk onacceptabel omdat elke nagellak die ik bezit, dat wel kan. Het lange droogproces is dus prut maar afgezien van dat ene minpuntje, ben ik fan!

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk hier een video tutorial met deze toffe nagellak!
PIN IT!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.