Review: Iso styler 18/9mm krultang zonder clip

De Enzo Milano krultang vond ik zo’n drie jaar geleden via google. Dit merk verkoopt een krultang zonder clip en de resultaten zijn super. Veel haar guru’s in Amerika hebben standaard producten van Enzo Milano in de tas. Drie jaar lang was ik dus al op zoek naar een goed alternatief voor deze krultang want via internet bestellen lukte niet. En toen, toen kwam in ineens de ISO krultang tegen en die heb ik na een tijdje twijfelen toch aangeschaft. Vanaf het moment dat deze tang binnen kwam ben ik er al zoet mee. Ik houd van mijn lange haar dat negen van de tien keer stijl is. Toch kan ik ineens heel erge zin hebben in krullen. Zachte volle krullen die zachtjes meedeinen met de wind. Of kleine strakke krulletjes die zo’n lekker speels effect geven. Dan is er ook nog een slag of die mooie golvende krullen a la het haar van de elfen uit Lord of the rings. Ik kan het allemaal doen met de ISO krultang maar voldoet deze tang aan mijn verwachtingen?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Twister krultang 18-9mm

Merk: ISO

Cijfer: 8,5

Belofte: Volgens de John Beerens webshop site; Deze krultang heeft keramische tourmaline staven zonder klem en is voorzien van 700% meer negatieve ionen en heeft een dubbele voltage voor gebruik in het buitenland. Je krijgt ook een handschoen bij om je hand te beschermen tegen de hitte tijdens het vasthouden van je haarstukje dat is gerold om de tang. Je kunt er makkelijk weelderig bos krullen mee creëren zonder moeite. Dit product van ISO beschadigt je haar niet. Je haar wordt niet uitgedroogd en behoud het vocht van je haar. Je haar blijft langdurig in model.

Prijs: €89,99 via de John Beerens webshop maar hij is ook te koop bij de ISO stands die je soms in o.a. Rijswijk en Rotterdam kunt vinden. Daar kun je ze ook proberen en testen voordat je er eentje koopt.

Voordelen: Heet, hij wordt heel snel heet. Binnen twintig a dertig seconden is deze krultang super heet. Daarom zit er ook een hitte beschermend handschoentje bij. Deze moet je echt gebruiken want je verbrand jezelf heel snel met deze krultang. Ik kan het weten aangezien ik al een aardig litteken er aan over heb gehouden. Wees dus niet eigenwijs en gebruik echt de handschoen die je bij deze krultang krijg.

Krullen gaat met deze krultang heel gemakkelijk. Je draait je haar om de steel heen en houdt het maximaal een minuutje vast. Afhankelijk van hoe dik de pluk haar is, hoe strakker of losser de krul is. Gebruik je kleine plukken van maximaal een centimeter breedt dan krijg je mooie kleine maar vooral strakke pijpenkrulletjes. Gebruik je grotere plukken dan krijg je grovere krullen of slag. Bij mij blijven de krullen er zeker anderhalve dag in zitten. Zelfs zonder verstevigingsproducten zoals haarlak en mousse.

De krullen zakken na een dag wel ietsje uit maar naar mijn mening, is dat echt niets om je zorgen om te maken. Als je wil dat ze nog langer blijven zitten dan kun je altijd versteviging gebruiken. Daarnaast werkt deze krultang op diverse soorten haar. Mijn zusje heeft bijvoorbeeld heel stijl, glad en Aziatisch haar. Zelfs haar haren blijven goed gekruld voor een lange tijd zonder uit te zakken. Een ander voordeel is dat mijn haren na het gebruik van krultang nog steeds zacht aanvoelen. Ik heb er geen beschadigde haren aan over gehouden want de krultang zelf is heel glad afgewerkt. Het haar blijft er dus niet aan haken of plakken maar glijdt er met het grootste gemak overheen. Hij is hierdoor ook gemakkelijk schoon te maken, iets wat ik heel belangrijk vind. Zeker als ik deze krultang voor mijn werk op diverse modellen gebruik. Dan kan ik hem tussendoor gemakkelijk schoonmaken met een doekje en een milde reiniger.

PIN IT!

Nadelen: Ik heb tot nu toe maar één nadeel ontdekt. De krultang word heel snel heet maar ook het handvat wordt dan heet. Het is alleen het kleine ronde stukje wat direct aan de tang zelf grenst. Dit is het stukje waarop High temp caution op staat. Het is erg vervelend omdat ik meerdere keren mijn hand daar aan “brandde”. Het was niet gigantisch verbrand maar het gevoel is alles behalve prettig. Het is alsof je een kop warme thee moet blijven vasthouden terwijl dat eigenlijk niet zo fijn is. Daar zou ISO misschien nog wat aan kunnen doen. Want het is wel zo prettig als het handvat gewoon lekker koel blijft. Zo kun je sneller werken en hoef je niet steeds bang te zijn dat de huid van je handen er onder zal lijden.

Conclusie: Dit is tot nu toe de beste krultang die ik ooit in mijn handen heb gehad. Geloof me, ik heb er aardig wat geprobeerd. Voor mij ligt het grootste voordeel in het snel warm worden en werken zonder clip. Dat scheelt namelijk super veel gedoe. De krullen blijven er goed in zitten en nog lang ook. Ik ben zeer tevreden en ik wil binnenkort nog een grotere versie aanschaffen van ISO twister via de John Beerens webshop. Dan kan ik ook grotere krullen maken.

Yes, ik ben zeer tevreden!

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij de Twister al eens geprobeerd?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Jaimie

  Ik heb de 25-18mm, en die is echt heel fijn! De krullen blijven alleen niet heel lang zitten zonder haarlak of mousse, maar dan heb je wel hele natuurlijke golven. 🙂

  • Kaya-Quintana
   Jaimie

   Zo’n grotere zou ik ook nog graag eens willen proberen. Die natuurlijke golven klinken namelijk goed!

 • Masja

  klinkt goed, krullen staan je heel mooi!

 • edyta

  Bedankt,
  Je hebt heel goed alles uitgelegd. Ik heb net een krultang besteld, wel wat dikker 18-25 mm.
  Ben benieuwd of het niet te dik is voor mijn haar.
  Liefs,e