Make-up: Stay matte pressed powder van Rimmel London

Tanya Burr van Youtube, het is allemaal jouw schuld. Just kidding, Tanya heeft me via haar video een goede tip gegeven. Door haar kocht ik enkele weken geleden de onderstaande Stay matte pressed powder van Rimmel London. Ik liet deze powder al zien in een haul video, toen ik nog niet wist wat ik van deze powder zou vinden. Ondertussen heb ik deze powder nu bijna elke dag over diverse foundations gedragen en ik heb nu een aardig goed beeld van deze powder. Meer weten? Lees dan verder!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Stay matte pressed powder

Merk: Rimmel London

Cijfer: 8

Belofte: Tot vijf uur een natuurlijke glans controle door natuurlijke mineralen. Helpt het minimaliseren van de poriën.

Prijs: €9,99 via diverse drogisterijen

rimmel london stay matte pressed powder review

Voordelen: Deze powder is voor €9,99 verkrijgbaar bij elke drogisterij. Als je slim bent wacht je op een twee halen één betalen actie. Dat deed ik ook en dus kocht ik een foundation en kreeg ik deze powder er gratis bij, nice! Ik koos de kleur #006 Warm beige uit. Warm beige is een powder met een beige/gele ondertoon en dus de perfecte match bij mijn huidskleur. Tevens helpt de gele ondertoon tegen rode vlekjes, iets waar ik de afgelopen maanden veel last van had.

Back to business want deze powder belooft natuurlijke glans controle doormiddel van natuurlijke mineralen. Klinkt goed maar de ingrediënten kon ik niet terug vinden op de verpakking. Dus welke natuurlijke mineralen werken dan mee aan een matte huid? Via de Engelse site van Rimmel London kwam ik de ingrediëntenlijst tegen maar ik kon er niet echt uit halen welke van de mineralen die er in zitten nu voor het matte effect zorgen. Mijn gok is dat het talk is die voor het matte effect zorgt. Overigens vind ik dat deze powder redelijk goed is in het mat houden van mijn huid in combinatie met vloeibare foundation.

Zoals je misschien al weet is mijn huid vaak redelijk droog en heb ik soms last van schilfertjes en velletjes. Deze powder blijft daar niet zo erg aan “plakken” als sommige andere powders doen die ik bezit. Op mijn wangen, neus en kin blijft deze powder gedurende zes uurtjes goed zitten. Daarna merkte ik op dat het matte effect ietsje begon af te nemen.

rimmel london stay matte pressed powder

Nadelen: In de winkel kon ik maar vier tinten vinden van deze powder terwijl er in Engeland meer tinten verkrijgbaar zijn. Wij Dutchies moeten het ook altijd met minder doen, zucht… Op mijn voorhoofd en onder mijn ogen hield de powder het minder lang uit. Vooral onder mijn ogen kreeg ik de foundation en concealer niet goed gefixeerd met deze powder. De make-up bleef in de fijne lijntjes verdwijnen en werd na verloop van tijd een beetje vlekkerig onder mijn ogen.

Waarschijnlijk omdat de powder wat romiger is dan andere powders die ik in de kast heb liggen. Op de ingrediëntenlijst kwam ik namelijk ook kokosolie tegen. Dit is prettig voor de huid maar het kan de powder dus iets te “vettig” maken. Ik merkte ook op dat deze powder qua kleur soms mijn foundation kleur veranderde. Sommige foundations werden er bleker van, anderen werden er ietsje donkerder door. Op zich niet zo’n heel groot probleem aangezien het de meeste mensen niet eens op zal vallen. Omdat ik kritisch ben viel het mij wel op omdat ik na vijf minuten na het aanbrengen ineens een kleurverschil zag van mijn gezicht naar mijn hals toe. Het verschil is niet groot maar ik wilde het wel even benoemen.

Als laatste vind ik het jammer dat verpakking zo gammel is. Voor tien euro koop ik van een ander merk een steviger doosje met een normale deksel die er niet steeds vanaf valt. Deze powder is door de verpakking niet makkelijk mee te nemen want de deksel draait er zo vanaf. Jammer want deze powder houdt het gemiddeld zes uur uit op mijn droge huid en dus is bijwerken een must. Nu gaat dit dus niet omdat ik de powder niet mee durft te nemen in mijn tas. Ik zie het al helemaal gebeuren dat de powder in mijn tas stuk gaat.

stay matte pressed powder van rimmel

Conclusie: Voor €9,99 heb je een redelijk goede matterende powder. Ik geef deze powder daarom een dikke acht. Ik haal er twee punten vanaf omdat de verpakking echt veel beter kan. Ook is het verkleuren van foundation voor mij persoonlijk een redelijk grote afknapper. Afgezien daarvan heb je aan deze powder een redelijke goede matterende basis. De textuur is zacht en luchtig op de huid en gemakkelijk aan te brengen.

Ik begrijp waarom Tanya Burr deze powder zo goed vind want dat is het ook voor een drugstore powder. Zijn er betere powders om te matteren? Jazeker, die zijn er wel degelijk maar die zijn wel iets duurder. Deze powder is daarom perfect voor dames die net beginnen met make-up en/of met een normale tot gecombineerde huid. Deze powder is ook perfect als je een keertje wat rustiger aan wil doen met je budget.

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij iets aan dit review? Deel het met vriendinnen, thank you!

stay matte pressed powder

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Joyce

  Fijn dat de poeder goed werkt, maar toch jammer van de twee minpunten!

 • Edith

  Ondanks de minpuntjes lijkt het me een fijne poeder.

 • femketje

  altijd zo crappy dat je in nederland maar een paar tinten kunt krijgen en in andere landen altijd veel meer >.<

 • Miranda

  Ondanks de twee minpuntjes , lijkt het mij een fijne poeder ;D

 • Sharona

  Een tip voor iedereen die deze wil gaan proberen:
  Bij asos.com kun je veel rimmel makeup een stuk goedkoper krijgen dan hier in Nederland. Voordeel is dat er geen verzendkosten zijn en meer kleuren beschikbaar (ook van deze poeder).
  Ik gebruik deze poeder al jaren en vind ‘m dan ook erg fijn.
  Wat de verpakking betreft heb je echt gelijk, al menig deksel is gesneuveld bij mij.