Review: Himalaya protein shampoo voor droog haar

Je zal maar voor van alles allergisch zijn. Helaas ben ik de sjaak en dat betekend dat ik met name bij verzorgingsproducten goed op de ingrediënten moet letten. Ik heb een behoorlijk lange lijst met cosmetische ingrediënten waar mijn huid slecht op reageert. Ook mijn hoofdhuid heeft daar last van en een goede shampoo vinden is lastig. Daarom testte ik de Himalaya protein shampoo voor droog en beschadigd haar, wat vind ik ervan?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

himalaya protein shampoo

Product: Protein shampoo voor droog en beschadigd haar

Merk: Himalaya herbals

Cijfer: 7

Belofte: Perfect voor beschadigd haar door vaak drogen met een föhn, borstelen en chemische behandelingen. ‘Een unieke 2 in 1 formule met een speciale mix van kruiden die het haar zowel reinigt als conditioneert, van de wortel tot de punt. Voedt en herstelt het haar en geeft het haar extra bescherming. Verrijkt met extracten van proteïnerijke kruiden, deze shampoo voedt het haar en geeft het haar kracht, voorkomt haaruitval en beschermt het haar tegen dagelijkse beschadigingen’, aldus de Tuinen.

Prijs: €4,99 via de tuinen

himalaya shampoo review

Voordelen: Zoals alle producten van Himalaya is deze shampoo vrij van parabenen, synthetische kleuren, SLS en SLES. Daarnaast is de shampoo geschikt om op geverfd en gepermanent haar te gebruiken. Een groot voordeel voor mij, want mijn hoofdhuid droogt snel uit. Van deze shampoo krijg ik geen jeuk of eczeem. Daarnaast voelt mijn haar heel luchtig aan en zit er meer volume in.

Wat ik overigens ook erg prettig vind aan deze shampoo, is dat deze mijn haren niet verzwaard. Mijn haren zijn daardoor makkelijk te stijlen en te krullen. Tevens kan ik deze shampoo makkelijk combineren met mijn favoriete conditioner van Elvive. Daarnaast wordt mijn hoofdhuid niet snel vet en dat is iets wat ik heel fijn vind. Vettig haar vind ik namelijk erg vervelend aanvoelen en zorgt vaak voor meer irritatie op mijn hoofdhuid.

himalaya protein shampoo voor droog haar

Nadelen: Geur is natuurlijk heel persoonlijk en ik vind deze shampoo niet lekker ruiken. Het ruikt naar mijn mening een beetje naar die goedkope handzeep die je in publieke toiletten vindt. Dat merkte ik ook op toen ik mijn haren ging drogen, toen kwam die geur namelijk vrij door de warmte van de föhn. Ook gedurende dag bleef de geur erg lang hangen. Op zich is het niet zo erg, maar als je geur niet prettig vind is het niet zo fijn.

Ik kocht de shampoo omdat met name de onderste helft van mijn haar droog en beschadigd is. Echter heb ik na drie keer wassen met deze shampoo nog geen resultaat opgemerkt qua voeding en extra bescherming. Erg jammer want ik had graag verbetering gezien op dat punt. Helaas ziet mijn haar er nog even droog uit als voor het wassen en naar mijn idee zelfs een beetje springerig. Tevens merkte ik een beetje roos op na het wassen.

himalaya shampoo review

Conclusie: Deze shampoo is fantastisch als je niet zo’n lastige huid hebt als ik, maar toch een ‘gezondere’ shampoo voor je haar wilt gebruiken. Daarnaast heeft deze shampoo een fijne prijs. De meeste shampoos zonder schadelijke stoffen kosten je namelijk aardig wat geld. Daarnaast is deze shampoo dus gemakkelijk te combineren met je eigen conditioner. Dit is de shampoo als je opzoek bent naar een shampoo zonder parabenen, synthetische kleuren, SLS en SLES.

Heb jij al eens iets van Himalaya gebruikt?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig via Instagram via @KayaQuintana, see you there!

parabeenvrije shampoo

himalaya protein shampoo voor droog haar

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.