Gok Wan style en fashion boeken

Op mijn oude fashion blog heb ik het er wel eens eerder over gehad. Het shoppen van kleding was ik na drie jaar lang werken als het ware verleerd. Eerst werkte ik drie jaar als gastouder. Daarvoor was ik de hele dag met kinderen op pad en zat mijn kleding binnen een half uur onder de vlekken. Van babyvoeding en zand tot avondeten. Aan het einde van de dag kon ik van alles terug vinden op mijn kleding. Tja, daardoor kleedde ik mezelf niet meer netjes aan. Daarnaast ging ik bij Sephora werken en daar mocht je alleen zwarte kleding van Sephora aan.

Netjes aankleden, shoppen en optutten kon ik niet meer. Drie jaar lang liep ik in mijn vrije tijd vaak in spijkerbroeken met een zwart shirtje erop. Niet erg fleurig, vrouwelijk of gezellig. Vorig jaar was ik dat helemaal zat. Ik gaf meer en meer geld uit aan cosmetica. Mijn make-up zag er altijd piekfijn uit maar mijn outfits waren heel saai. En op de een of andere manier was ik mijn shopping mojo kwijtgeraakt. Het was dus hoog tijd om weer wat fashion inspiratie op te doen. Ik keek veel make-over programma’s en zocht mijn oude mode schoolboeken op.

PIN IT!

Naast mijn oude schoolboeken van mijn mode opleiding had ik veel aan de boeken van Gok Wan. Gok Wan ken je misschien al van het programma How to look good naked. In dit programma leert hij dames weer van zichzelf te houden zowel aangekleed als naakt. Het is echt een heel tof programma, zoek het maar eens op. Gelukkig heeft Gok al zijn kennis gebundeld in enkele boeken. Ik heb er twee van en ik ben daar zo blij mee. Alle basic style tips staan er in en ook veel informatie over styling. Perfect voor als je de draad even kwijt bent of gewoon wat extra informatie of inspiratie zoekt.

In het boek Work your wardrobe legt Gok uit hoe je de garderobe die je al hebt, nieuw leven in kan blazen. Door bijvoorbeeld kledingstukken toe te voegen, weg te gooien of ze te vermaken. Het boek brengt je weer terug bij de basis. Soms helpt dat enorm omdat je het jezelf soms moeilijker maakt dan nodig. Het andere boek How to dress gaat meer in op styling. Hoe combineer je die leuke broek voor dat feestje? En wat trek je aan naar een gala? Dit boek gaat wat dieper op styling in. Het leuke vind ik dat Gok niet meteen dure merken gebruikt maar meerdere opties geeft.

Gok vind ik sowieso een heel toffe vent. Hij is geestig, heeft humor en geduld. Geduld heb je zeker weten nodig bij het stylen van vrouwen. Want zeg nou zelf, als het er op aan komt, zijn we soms drama queens. Iemand die je dan even goed terug zet op aarde is dan heerlijk. Ik vind Gok’s boeken echt heel handig en raad ze ook echt aan. Ik heb ze gekocht via bol.com maar je kunt ze vast ook in de bibliotheek vinden.

Keep it stylish!

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.