Huidverzorging: Zes merken geschikt voor de gevoelige, droge huid en eczeem

De afgelopen drie weken is mijn huid weer erg van streek. Ik heb last van eczeem en het gaat maar niet weg. Ik heb ook de verkeerde zalf meegekregen van de apotheek dus dat schiet ook niet op. Ik kan hierdoor alweer een tijdje geen make-up video’s maken. Het enige wat ik kan doen is mijn gezicht goed en voorzichtig verzorgen. In dit artikel wil ik je graag vertellen hoe ik dat doe want ik krijg daar veel vragen over. Een droge gevoelige huid en/of je huid verzorgen als je last hebt van een huidziekte is niet zo makkelijk. Hierbij dus de producten die mij helpen en misschien ook wel voor jou.

Clinique

Dit merk heeft enkele producten waar ik iedere keer weer op terug kom. Zo gebruik ik al jaren de All about eyes oog crème en de Moisture surge dagcrème. Deze oog crème en dagcrème hydrateren de huid goed en trekt snel in door de gelachtige structuur. Ik heb ook altijd maar een klein beetje nodig omdat ik het ver kan uitsmeren. Ik doe met een potje oog crème van 15 ml dan ook minimaal een half jaar.

Om mijn oogmake-up er af te halen gebruik ik de Take the day off makeup remover. Die kun je ook voor je hele gezicht gebruiken als je dat zou willen. Deze remover is op water en olie basis die je door elkaar schudt. Vervolgens kun je zonder te schrobben elk soort make-up er af halen. Ik hoef bijna geen druk uit te oefenen want ik veeg de make-up er zo vanaf met deze remover. Perfect als mijn huid pijnlijk en droog aanvoelt.

huidverzorging

Kruidvat

Het eigen merk van kruidvat heeft enkele stiekeme juweeltjes waar ik erg blij mee ben. Zo heb je me ongetwijfeld al vaak over het rozenwater gehoord. Dit is de meest zachte reiniging die ik altijd gebruik na mijn Clinique Take the day off remover, om de laatste restjes make-up te verwijderen en op te frissen. Kruidvat heeft ook een abrikozen scrub die ik soms gebruik als mijn huid weer genezen is. Door eczeem is mijn huid dan droog en soms schilferig. De abrikozen scrub haalt alle onzuiverheden van mijn huid af en laat mijn huid ook heerlijk zacht achter. Tip van mijn lieve mama, die ook al jaren deze scrub gebruikt.

kruidvat rozenwater

Burt’s bees

Burt’s bees heeft de Almond milk hand cream en dit is mijn favoriete hand cream voor de wintermaanden. Door de winterkou krijg ik namelijk last van kloofjes, wondjes en eczeem op mijn handen. De amandelmelk in deze hand cream maakt mijn handen weer soepel, zacht en lijkt de eczeem ook te voorkomen. Ik raadde deze hand cream ooit eens aan bij een klant van mij die ook eczeem op haar handen had. Sindsdien komt ze om de paar maanden weer terug om de hand cream te kopen, want hij werkt ook goed voor haar.

burts bees

Piz buin

Een rare naam voor een zonnebrandcrème maar hij is wel goed. Het is de enige zonnebrandcrème waar ik geen allergische reactie van krijg. Veel zonnebrandcrèmes bevatten oliën die het effect van de zon op mijn huid versterken. Met Piz buin heb ik hier geen last van en mijn huid blijft heerlijk zacht en gehydrateerd door hun product. Met name de Mountain suncream heb ik het afgelopen jaar met plezier gebruikt.

piz buin mountain suncream

Koelzalf FNA

De meest saaie crème ooit met maar vijf ingrediënten. Het is alles behalve chique en het staat ook niet mooi op mijn kaptafel maar het werkt. Vooral in de winter en in de zomer is deze crème mijn beste vriend. Mijn huid droogt dan heel snel uit en met deze crème vul ik het vocht in mijn huid weer aan. Deze crème gebruik ik enkel in de avond na het douchen zodat het goed in mijn huid kan trekken. Hij glimt behoorlijk maar in de nacht ziet toch niemand dat. En als ik wakker word in de ochtend, dan is mijn huid weer heerlijk gehydrateerd. Deze crème kun je bij de apotheek of de dokter aanvragen.

Lancôme

Ook dit merk krijgt een dikke shout out van mij. Ik had nooit gedacht dat ik tegen hun huidverzorging zou kunnen maar gelukkig wel. Hun Genifique lijn is heel prettig voor mijn huid en ik heb er nooit een nare reactie op gehad. Het Genifique serum helpt heel goed bij het verminderen van droogtelijntjes en houdt het vocht in mijn huid goed vast. De Genifique (Nutrics) crème breng ik over het serum aan voor het beste resultaat en het resultaat is altijd goed.

lancome genifique

Dat zijn alweer zes merken waar ik met succes terecht kan, zelfs als ik last heb van eczeem. Ook mensen met een droge of gevoelige huid kunnen hier prima terecht. Zoals je ziet heb ik budget en high end producten. Of iets nu duur is of niet, na al die jaren ben ik gewoon blij als ik iets vind dat voor mij werkt. Hopelijk heb jij iets aan mij als proefkonijn en kan ik je doormiddel van dit artikel een beetje helpen. Want eerlijk is eerlijk, iedereen wil er gewoon normaal uit zien. Ik ben er bijna en hopelijk jij ook!

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij iets aan dit artikel? Like het dan via Blovlovin en stuur het door, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Amanda

  Het Genefique serum + creme heeft niets voor mijn droge huidje gedaan… van de Clinique producten hierboven ben ik wel een enorme fan. Wel wat prijzig, maar ik koop elke x van die mini’s zodat ik in een paar maanden tijd goedkoper uit ben.

 • Joyce

  Handig artikel! Zelf vind ik het serum van Estee Lauder, Advanced Night Repair heel fijn voor mijn droge, gevoelige huid.

 • roos

  Handig artikel! Ik heb laatst ook verschillende huidverzorgingsproducten van Kruidvat eigen merk gekocht en ik vind ze echt verassend goed! Verder vind ik Dr. van der Hoog ook een fijn merk.

 • Anita H.

  Ik heb ook last gehad van eczeem in mijn gezicht. Heel extreem en alleen in de winter. Hoe kouder het buiten was, hoe heftiger. Ik ben er helemaal van verlost. Dankzij dieetadviezen van een alternatief arts. Ik kan je aanbevelen om voeding te wijzigen. Schrap bijvoorbeeld zuivel en tarwe eens een tijdje van je menu.

 • BeautyByTS

  Clinique vind ik een heel fijn merk, wel prijzig maar het doet wel veel goeds voor mijn huid

 • Nadia

  Wat een fijn artikel! Ik heb zelf geen gevoelige huid, maar gebruik graag milde producten omdat ik het idee heb dat dit veel beter is voor mijn huid.

 • cris hofer

  dag mensen,ik vraag me af:ik heb uierzalf,hormonenzalf en vaseline geprobeerd en minder nu met melkproducten en gebruik nu cetomacrogol-fnavaseline en bodylotion van Zarqa,maar nieta helpt,iemand een goed advies over voor een exzeempatient?

  • Kaya-Quintana
   cris hofer

   Langs een dermatoloog gaan, die weet uiteindelijk meer

  • Jannet
   cris hofer

   Niet dagelijks, kort en niet heet douchen. Water droogt uit. En tweemaal daags vet smeren met bijv cetomacrogol. Hormoonzalf met smeerschema gebruiken. Ik heb veel geleerd bij het eczeemspreekuur van het UMC Utrecht! Succes.

   • Kaya-Quintana
    Jannet

    Thanks, maar ik heb zelf ander advies gekregen bij het LUMC in Leiden. Hormoonzalf is geen goede oplossing voor de langere termijn

 • Marlies

  Ik heb ook last van eczeem op mn gezicht en het kan per dag verschillen hoe ik op mn huidverzorging reageer. Maar mijn go-to merken zijn toch wel: Clinique, La roche-posay, Avene en Paula’s choice.

  • Kaya-Quintana
   Marlies

   Paula’s choice ken ik niet maar ik hoor er veel over. Misschien moet ik het toch maar eens proberen 🙂