Tips om jezelf te motiveren

Iedereen heeft weleens een rotdag. Soms sta je ermee op en soms kom je later op de dag iets stoms tegen wat je bui verpest. Ik ben van mening dat je zo’n rotgevoel gewoon even moet kunnen uiten. Dus af en toe heb ik gewoon een rotbui en het maakt mij dan niet uit wat iemand anders ervan vindt. Toch is het een goed idee om er niet te lang in te blijven hangen. Daarom vind je in dit artikel tips om jezelf te motiveren, here we go!

jezelf motiverenPIN IT!

Pinterest party

Als je Pinterest nog niet kent of maar weinig gebruikt, shame on you gurlll! Want Pinterest is fantastisch omdat je er al je favoriete plaatjes op kunt bewaren. Ik bewaar op mijn Pinterest account inspirerende, motiverende en mooie plaatjes. Wij zijn als mens visueel ingesteld en wat wij zien bepaald voor een groot gedeelte hoe wij ons voelen. Als ik mij rot voel dan bezoek ik vaak even mijn Pinterest pagina voor een oppepper.

Op Pinterest heb ik verschillende borden met diverse thema’s. Zo heb ik een interieurbord waar ik helemaal blij van word. Tevens heb een bord met fashion favorites en dingen die ik graag wil aanschaffen. Mijn borden bestaan uit plaatjes die mijn inspireren en motiveren. Hou je dus van plaatjes kijken en merk je dat het jou een goed gevoel geeft? Start dan eens een Pinterest party wanneer jij je rot voelt.

Inspirerende mensen

Jij hebt vast wel iemand die jou inspireert om het beste uit je leven te halen. Ik heb een heel lijstje van mensen die dat voor mij doen. Zo lees ik graag interviews van Kelly Cutrone, Alison Brod, Victoria Beckham en Gary Vaynerchuck. Ik luister ook graag naar de podcast van Lewis Howes, die heel veel beroemde en inspirerende mensen interviewt. Marie Forleo is een life coach die je op Youtube kunt vinden. Haar filmpjes zijn lekker out of the box en ze is goed in het motiveren van mensen.

Ik denk dat het een goed idee is om iemand te zoeken waar jij jezelf aan op kunt trekken. Iemand die op jou lijkt en wellicht iets doet wat jij graag wil doen. Door te kijken en te luisteren naar mensen die al zijn waar jij naartoe wilt, kun je jezelf heel goed motiveren. Ik lees op dit moment bijvoorbeeld het boek van Lewis Howes. Ik lees wanneer ik het nodig heb en haal mijzelf zo vaak uit de so called funk.

tips om jezelf te motiveren

Lekker sporten

Vroeger had ik het belang van sporten echt niet door. Nu merk ik dat ik door sport mijzelf heel nuttig en helder ga voel. Als je een rotdag hebt is het dus een goed idee om een uurtje te gaan sporten. Je hoeft niet helemaal los te gaan, zelfs een rondje met de hond kan al helpen. Je lichaam maakt door lichaamsbeweging endorfine ofwel neurotransmitters aan, die helpen bij het aanmaken van een gelukkig gevoel.

Daarom zijn sommige mensen als het ware verslaafd aan sport en de ‘kick’ die ze ervan krijgen. Ik ga soms een extra rondje wandelen met de hond als ik een slecht humeur heb. Hierdoor voel ik mij vaak na een half uurtje alweer een stuk beter. Een rondje hardlopen geeft mij altijd een kick en de ruimte om mijn gedachten op orde te brengen. Immers valt niemand mij dan lastig en is de wereld even stil. Yes, sport is een goede manier om jezelf te motiveren.

Begin iets nieuws

Als je al een langere tijd in een nare flow zit, dan is iets nieuws beginnen een goed idee. Soms raken wij namelijk verveelt door constant hetzelfde te doen. Denk aan werken, studeren en voldoen aan diverse verplichtingen. Dat is gewoonweg saai en soms helpt het om dat saaie patroon te doorbreken. Sommige mensen gaan breien, maar je zou ook eens een dagje weg kunnen gaan.

Alhoewel Netflix heel verleidelijk is, helpt het je niet echt om uit je gewone omgeving te komen. Dit is iets waar ik zelf ook aan moet werken. Na mijn werkdag plof ik al snel op de bank om lekker niets te doen, heel geestdodend. Daarom wil ik vaker reizen en nieuwe dingen uitproberen. Op dit moment wil ik heel graag een stedentripje plannen en daar word ik dan heel enthousiast van. Alles uitzoeken en plannen is leuk! Iets nieuws beginnen en het goede gevoel dat je ervan krijgt helpt om jezelf te motiveren.

Hoe motiveer jij jezelf?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Instagram voor nog meer motiverende updates, see you there!

jezelf motiveren

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.