Tips voor puistjes in de zomer

Mijn huid is echt naar de haaien en daar ben ik niet blij mee. Door het wisselende en warme weer, heb ik last van puistjes in de zomer. Ze verzamelen zich bij mijn haar en kaaklijn. Soms durft er eentje bovenop mijn neus te gaan zitten, blegh! In dit artikel vind je daarom mijn tips voor puistjes in de zomer. Want eerlijk is eerlijk, niemand is blij met een onzuivere huid. Als jij ook ineens puistjes hebt, dan kan het zijn dat je huid zich moet aanpassen aan het weer.

De zon is (met mate) erg goed voor de huid. Sommige mensen met een vettige huid, hebben daarom tijdens een zonvakantie ineens geen last van puistjes. De zon ‘droogt’ de huid uit, waar die mensen dan baat bij hebben. Heb je juist een droge huid dan kan je lichaam daardoor meer talg aanmaken, waardoor je puistjes kan krijgen. Je lichaam zal namelijk altijd alles doen om je lichaam te hydrateren en dus ook je huid.

puistjes in de zomer

Huidverzorging aanpassen

Als je huid ineens wat vettiger is door het warme weer, is het goed idee om je crèmes aan te passen. In de winter gebruik ik graag de romige Génefique nutrics crème van Lancôme. Deze crème hydrateert fantastisch en de romige structuur laat mijn droge huid soepel achter. Nu mijn huid door de warmte van zichzelf al wat vettiger is, kan ik deze crème beter laten staan. Mijn aanraders voor de zomer altijd lichte hydraterende crèmes.

Clinique heeft bijvoorbeeld de Moisture surge en de Dramatically different moisturizing lotion. Van beide producten heb je slechts een beetje nodig, want je kunt deze moisturizers ver uitsmeren. Clarins, Biotherm, Dior en Chanel hebben ook speciale hydraterende crèmes in gelachtige formules. Al deze crèmes hydrateren fantastisch zonder je huid onnodig ‘vet’ achter te laten. Daarnaast trekken ze snel in en kun je ze meerdere keren per dag gebruiken.

puistjes in de zomer

Let op met reinigen

Veel mensen met puistjes neigen naar uitdrogende reinigingsmiddelen. Let daar goed mee op! Een huid die uitgedroogd wordt, zal extra haar best doen om dat te compenseren door meer talg aan te maken. Hierdoor kun je juist meer puistjes krijgen. Je kunt dus het beste kiezen voor een milde reiniging, die de huideigen oliën intact houdt. In combinatie met een hydraterende crème werkt dat vaak het beste.

Om je poriën een handje te helpen kun je wel gebruik maken van een goede scrub. Ik gebruik graag de Microdelivery scrub van Philosophy in combinatie met de Philips VisaPure. Als ik deze om de dag gebruik, merk ik al snel op dat mijn puistjes verdwijnen. Door te scrubben kun je als het ware ongewenst vuil uit je poriën poetsen. Het kan zijn dat je tijdelijk iets meer puistjes krijgt, maar als je doorzet wordt je huid weer prachtig.

huidverzorging voor de zomer

Een van mijn favoriete combo’s

Wees altijd voorzichtig

Veel mensen met puistjes krijgen de neiging om met grof geschut aan de slag te gaan. Echter kan je de huid snel beschadigen, als je bijvoorbeeld heel hard scrubt. Je kunt kleine haarvaatjes doen knappen of je huid schraal achterlaten. Ik begrijp dat puistjes heel vervelend zijn, maar wees daarom juist extra lief voor je huid. Het kan vier tot zes weken duren voordat je huid gewend is aan een nieuw product.

Dat geldt dus ook voor je huid tijdens de wisseling van het seizoen. Heb je ineens last van puistjes in de zomer, probeer dan zeker mijn tips uit. Kies voor een lichtere dagcrème, scrub om de dag zachtjes je huid en gebruik een goede zon fluïde voor je gezicht. Een gewone zonnebrandcrème is namelijk vaak te vettig en kan ongemerkt voor puistjes op je huid zorgen. De matterende versie van Biodermal voorkomt dat bij mij altijd erg goed, een echte aanrader!

Heb jij ook last van zomerpuistjes of ziet jouw huid er nog top uit?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram en Snapchat via @KayaQuintana, thanks!

philips visapure

Ik gebruik de Philips VisaPure voor het scrubben

huidverzorging in de zomer

All time summer favorites!

Comments

    Hey Doll, want to save some time?

    Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

    Love, Kaya-Quintana