Clinique pore refining solutions charcoal mask

De afgelopen maand had ik last van een onzuivere huid. Ik had last van eczeem, schilfertjes, mee-eters en daar bovenop had ik last van puistjes. Normaal gesproken heb ik bijna nooit last van mee-eters en puistjes. Maar door het warmere weer is mijn huid een stuk vetter en kwamen de puistjes tijdelijk tevoorschijn. Gelukkig had ik het Clinique pore refining solutions charcoal mask* nog in de kast staan.

clinique pore refining solutions charcoal mask

Dit masker bevat meerdere soorten klei en houtskoolpoeder, waardoor je huid ontgift en matteert door gebruik van het charcoal masker. Door het masker zou je geen last meer hebben van een glanzende huid. Daarnaast bevat het masker hyaluronzuur waardoor je huid zacht en niet trekkerig achterblijft. Dat wilde ik natuurlijk wel even goed uitproberen.

clinique charcoal mask

Zoals je ziet heeft het masker een diepgrijze kleur. De textuur lijkt op die van een dagcrème, maar voelt net iets meer gelachtig aan. Als je het masker aanbrengt dan voelt het lekker fris en cool aan. Ik had zelf wel wat meer nodig dan ik dacht, want een dun laagje doet niet genoeg voor mijn huid. Ik heb dus uiteindelijk twee dunne laagjes van het masker over elkaar heen aangebracht.

clinique pore refining solutions charcoal mask

Na ongeveer vijf minuten begon het masker op te drogen en het strak te trekken. Toen het masker tien minuten op mijn gezicht zat, voelde het niet prettig meer aan. Mijn gezicht bewegen lukte slecht en het deed zelfs een beetje pijn. Daarom ben ik lekker onder de douche gesprongen en het afgespoeld. Naderhand was mijn huid inderdaad lekker zacht en een stuk matter dan eerst.

clinique charcoal mask review

Echter had ik wat meer resultaat verwacht qua onzuiverheden. Ik had na gebruik van het masker niet minder mee-eters en de puistjes leken niet te verminderen. Ik twijfel of het masker dus echt iets toevoegt aan mijn reinigingsroutine. Voor €30,- (100 ml) zou ik het masker niet snel aanschaffen voor onzuiverheden. Wel voor een extra opfrisser voor tijdens een lekker relaxdagje.

Heb jij wel eens een charcoal masker geprobeerd?

Kaya-Quintana

P.S. Ook zo gek op Instagram? Volg mij dan via @KayaQuintana, thanks!

clinique pore refining solutions charcoal mask review

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Michelle Kaiser

    Ik denk dat het niet echt wat voor je doet en met een beetje pech poppen er zelfs wat puistjes omhoog na het gebruik, zeg maar een dag later. Dat heb ik bij mijn Quriness masker. Die kan je gebruiken als masker, maar ik heb niks met maskers, dus gebruik ik hem als reiniging, gewoon lekker onder de douche.