Etos hypoallergeen body lotion zonder parfum

Je zal het maar hebben, een parfumallergie. Ik weet er alles van en helaas zijn er in veel cosmetica producten een of meerdere geuren verwerkt. Ik krijg er in sommige gevallen niet alleen jeuk, maar ook uitslag en eczeem van. Sinds een paar jaar zijn er gelukkig steeds meer merken die parfumvrije producten creëren. Helaas zijn die vaak behoorlijk duur, maar nu kun je ook terecht bij de drogist voor de Etos hypoallergeen body lotion.*

Etos hypoallergeen body lotion review

In deze body lotion vind je volgens Etos geen parfum en kleurstoffen terug. De Etos hypoallergeen body lotion is zoals de naam zegt ook hypoallergeen. Dit houdt in dat er in deze body lotion ingrediënten zitten die ervoor zorgen dat de kans op een allergische reactie minimaal is. Aangezien ik zelf allergisch ben voor meerdere cosmetica ingrediënten, heb ik de ingrediëntenlijst eens goed doorgenomen.

Etos hypoallergeen body lotion reviewgeen

En nee, in de Etos hypoallergeen body lotion kan ik geen parfum ingrediënten vinden. De lotion ruikt dan ook een klein beetje naar de crèmes die ik van de apotheek krijg. Die ruiken vaak heel licht naar zo’n ouderwetse zalf. Ik zie wel dat er shea butter in zit, evenals Jojoba en amandelolie. Naar mijn ervaring is deze body lotion dan waarschijnlijk niet geschikt voor mij tijdens een eczeem aanval. Oliën kunnen dan namelijk een allergische reactie op mijn huid veroorzaken.

Etos hypoallergeen bodylotion

Ik zou de body lotion op zo’n moment niet gebruiken. Wanneer ik nergens last van heb zou het wel kunnen. Alhoewel de Etos hypoallergeen body lotion een allergie keurmerk heeft gekregen, zou ik toch voorzichtig zijn als je een allergie hebt voor diverse cosmetica ingrediënten. Een allergie keurmerk kan namelijk nooit helemaal garanderen dat je er geen allergische reactie op krijgt. Heb je een gevoelige of een moeilijke huid, maar verder geen ernstige huidaandoeningen?

allergie keurmerk

Dan is deze body lotion een zeer goede en betaalbare oplossing. Je krijgt namelijk 200 ml voor €3,29 bij de Etos. Het vierde ingrediënt op de lijst is shea butter en daar ben ik altijd erg blij mee. Shea butter hydrateert namelijk heel erg goed en laat je huid lekker zacht achter. Verderop in de lijst zag ik ook nog vitamine E voorbijkomen. Als laatste kan ik je vertellen dat deze body lotion snel intrekt en niet plakt zoals bijvoorbeeld koelzalf, good stuff!

Heb jij ook een parfumallergie?

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk hier mijn favoriete huidverzorging producten.

Etos hypoallergeen body lotion

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Joanne

  Fijne review!

  • Kaya-Quintana
   Joanne

   Gelukkig maar, daar doe ik het voor 😀

 • Nicole

  Ik heb geen parfumallergie, maar ik houd wel van producten zonder parfum. Ik vind het maar een zinloos ingrediënt en mijn huid wordt er niet bepaald blij van. Deze lijkt me fijn!

  • Kaya-Quintana
   Nicole

   Ik moet ook eerlijk zeggen dat deze heel erg fijn is en snel intrekt. Dat vind ik altijd een voordeel 😀

 • Giulia

  Helaas kreeg ik er eczeem van. Voor mij werkt dit product niet.