Fashion: How to pose like a pro

How to pose like a pro? Let me tell you how! Anno 2014 leggen we namelijk alles vast op foto en video. En je hebt vast wel een paar foto’s die je liever ziet verdwijnen. Gelukkig zijn er een paar makkelijke tips waarmee je jezelf beter op de foto kunt zetten. Want eerlijk is eerlijk, iedereen wil in ieder geval een paar mooie foto’s van zichzelf en dat is mogelijk. Vanaf nu zijn de celebs niet meer de enige met goede red carpet poses, let’s go!

how to pose like a pro

Van ingezakt naar rechtop

Veel mensen vinden zichzelf dik en ingezakt op de foto overkomen. Meestal komt dat omdat je gedurende dag moe wordt en vanzelf ingezakt gaat staan. Gelukkig kun je dat oplossen door simpelweg rechtop te gaan staan. Van voren zie je er dan meteen minder ingezakt uit en ook direct een stuk langer. Omdat je jezelf uitrekt komt de vorm van je lichaam ook veel beter naar voren. Zeg maar toedeloe tegen foto’s waarop je dik lijkt!

how to pose like a pro

Van ingezakt naar rechtop ziet er vanaf de zijkant ook veel beter uit

Foto’s waarop je vanaf de zijkant staat met bijvoorbeeld een groepje vriendinnen, kun je ook gemakkelijk verbeteren. Zoals je kunt zien zorgt het rechtop staan meteen voor het verbeteren van rondingen, hello boobs en booty! Door rechtop te gaan staan kun je al veel schoonheidsfoutjes fixen en valt je kleding een stuk mooier. Mooie jurkjes kunnen bijvoorbeeld niet meer oprollen in je taille waardoor je er slanker uit ziet. Even je t-shirt recht trekken en je broek omhoog, zorgt al voor een gladder oppervlak en dus minder of zelfs geen lovehandles of bol buikje.

How to pose like a pro

Je haren op je rug dragen zorgt voor een open halslijn

Lange haren zijn prachtig maar soms zijn ze iets teveel aanwezig. Als je klein bent zoals ik en niet zo’n lange nek hebt kun je er al snel als een propje uitzien. Lange haren kunnen de mooie hals en schouderlijn die je hebt ongemerkt verdoezelen. Door je haren naar achter te dragen kun je gemakkelijk een open uitstraling creëren. Je gezicht komt beter uit en schaduwen die optisch een onderkin veroorzaken zijn dan zo verdwenen. Deze tip is ook handig als je net als ik wat breder bent bij de schouders.

how to pose like a pro

Armen in de zij zorgen voor een actieve houding

Armen zijn tijdens het fotografen soms maar lastige dingen. Soms weet je niet waar je ze moet laten en hangen ze er maar een beetje bij naast je lichaam. Hierdoor kan het zijn dat je er verveelt of ongemakkelijk bijstaat op de foto. Door je handen in je middel te plaatsen geef je ze een goed plekje en je ziet er een stuk actiever uit. Je doet namelijk iets met je handen zonder er bijvoorbeeld nerveus uit te zien, wat bij sommige mensen het geval kan zijn omdat ze bijvoorbeeld met hun vingers aan hun kleding gaan friemelen.

poseer tips

Als met de voeten uit elkaar staat kom je krachtiger over

Met je voeten uit elkaar staan is een simpel trucje om zelfverzekerd over te komen op een foto. Tevens zorgt het er ook voor dat de dijen niet tegen elkaar gedrukt worden waardoor het lijkt alsof je dikke dijen hebt. Ik weet dat veel vrouwen zich zorgen maken over de bovenbenen. Gelukkig valt het in de realiteit reuze mee en deze simpele pose kan je helpen om er niet over te stressen.

poseer tips voor vrouwen

Alles wat je tegen elkaar drukt lijkt dikker terwijl dit niet zo is

Net als bij de benen zijn we soms bang dat onze armen dik overkomen op de foto. Omdat een foto nemen soms spannend is ben je geneigd om je armen tegen jezelf aan te drukken. Juist door het tegen je lichaam aanhouden, druk je ze plat waardoor ze dikker lijken. De oplossing is dus om je schouders ontspannen te houden waardoor je hals langer lijkt en de schouderlijn elegant. Houd vervolgens je armen iets van je lichaam af en voilà, weg zijn de dikke bovenarmpjes (rechter foto).

poseer tips voor vrouwen

Door je bovenlichaam iets te draaien kun je meer curves creëren

Deze pose wordt heel vaak gebruikt op de rode loper en op foto shoots. Je kijkt recht naar voren en buigt je knie iets naar binnen waardoor je heupen beter uitkomen. Vervolgens draai je de borst iets naar rechts waardoor je rondingen beter uitkomen. Vooral in een strakke jurk of mooie japon is de deze pose (linker foto) fantastisch. Bestuur de foto’s van de celebs maar eens, deze pose wordt heel vaak gebruikt.

beter leren poseren

Links lijk ik langer en rechts lijk ik iets korter

De voeten en benen worden tijdens het fotografen vaak vergeten. Maar juist door te spelen met hoe je staat kun je jezelf er anders uit laten zien. Op de linker foto heb ik bijvoorbeeld mijn voeten voor elkaar geplaatst. Hierdoor lijken mijn benen slanker en vergeleken bij de foto aan de rechterkant lijk ik ook een stuk langer. Op de rechter foto lijken ook mijn benen een stuk korter enkel door de manier waarop ik sta. Deze tip is handig voor de kleine meiden zoals ik.

beter leren poseren

Kruis je voeten om je heupen mooier uit te laten komen

Als je niet veel heup hebt maar wel graag dat zandloperfiguur terug ziet op de foto, dan is deze pose voor jou. Door je voeten te kruisen zoals op de rechter foto creëer je een V-vorm waarbij je heupen beter uitkomen. Het maakt met deze pose niet uit of je nu een broek, strakke jurk of rok draagt want die heupen zie toch wel. Door een hand in je middel te plaatsen benadruk je ook nog eens het smalste gedeelte van je lichaam, waardoor de breedte van de heupen nog meer opvalt.

poseer tips voor vrouwen

Links de miss verkiezing pose en rechts mijn eigen maffe creatie

Als laatste wil ik je de klassieke miss verkiezing pose laten zien. Hierbij sta je schuin en draai je het bovenlichaam iets naar voren. Door je knie iets te buigen creëer je een ronding bij je billen en kun je direct je mooie benen showen. Bij miss verkiezingen hebben de dames ook vaak hun haren opgestoken waardoor je de hals en schouderlijn beter ziet bij deze pose. Elegantie is tijdens verkiezingen heel belangrijk.

how to pose like a proPIN IT!

Oh my lord, dat waren heel wat poses, haha! Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt zodat je de volgende keer een toffe foto kunt laten afdrukken. Goed kunnen poseren kan heel handig zijn en kan voor prachtige foto’s zorgen. Vergeet in ieder geval geen lol te maken en aan iets leuks te denken als je op de foto gaat. Een mooie grote en welgemeende lach is natuurlijk nooit verkeerd. Nu kun je in ieder geval lekker oefenen voor de spiegel voor je volgende foto shoot.

Bye bye Hollands next top model!

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.