Food on friday: Honey vanilla cupcakes

Ze maken me blij, ze smaken heerlijk, ze ruiken lekker en ze verleiden me iedere keer weer. Ik vind het niet erg, ik heb een goede relatie met ze opgebouwd. Vooral als ik ze zelf maak, ze lijken me dan extra liefde te geven als ik ze uit mijn warme oventje haal. Ja, mijn eigen cupcakes zijn toch echt het allerlekkerste. Niet uit een pakje, niet van de cupcake store maar gewoon uit mijn eigen oven.

honing vanille cupcakes

Niets is zo lekker als een warme cupcake uit de oven, die je zelf hebt gemaakt. Daarom wil ik je graag dit heerlijke recept geven. Dan kun je zelf binnen drie kwartier twaalf heerlijke cupcakes maken, die je vervolgens kunt delen met de mensen die je graag blij ziet. Uiteraard kun je het recept veranderen naar je eigen smaak. Een beetje meer suiker, minder honing of meer vanille. Hier vind je in ieder geval de basis:

• 125 gram roomboter op kamertemperatuur (de boter moet echt heel zacht zijn)
• 125 gram kristalsuiker
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 25 gram vanille suiker (1 zakje)
• twee eieren
• twee eetlepels melk
• twee eetlepels honing

food on friday cupcake recept

Dit heb je nodig voor de topping:

• vier eieren, alleen de eiwitten (twee als je minder topping wil gebruiken)
• 1 bus poedersuiker
• scheutje bessensap van de Betuwe

En dan nu, de video! Ga lekker aan de slag en als je vragen hebt dan kun je die achterlaten via een comment. Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te antwoorden. Vergeet niet om dit artikel te delen met vriendinnen, want dat kan ik erg waarderen.

Happy baking!

Kaya-Quintana

P.S. Welk recept zou jij graag terug willen zien in Food on Friday?

honey vanilla cupcakes

cupcakes met eiwit frosting

cupcake recept kaya-quintana

bosbessen topping voor cupcakes

cupcake icing recept

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Liesbeth

  Oh wat zien ze er heerlijk uit!! Mooi gedaan! 🙂

 • femketje

  omg die zien er lekker uit ;D

 • Joyce

  Lijkt me erg lekker!

 • Amanda

  Hmmm Kaya die zien er zo lekker uit!

  • Kaya-Quintana
   Amanda

   Hapje? 😀

 • Margot

  Lekker hooor!!
  Vraagje: zijn de cupcakes niet iets te lang gebakken? Ik hou namelijk meestal een tijd van max 20 min aan en vaak iets korter anders worden ze ook zo donker!

  • Kaya-Quintana
   Margot

   Deze zijn donkerder omdat er honing in zit, dat gaat karamelliseren door de warmte 😉

 • Danique

  Oooh yummy! Dit ziet er zo lekker uit. Dat ga ik zeker eens proberen!

 • Tirza

  Mmm lekker! ze lijken wel nep zeg. Ziet er echt delicious uit!

  • Kaya-Quintana
   Tirza

   Bedankt voor je leuke comment en deze kun je gelukkig wel echt opeten

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana