Snelle lunch salade

Gezonde lunch? Wat is dat? Ja, zo ging het de afgelopen maand en daar moet ik echt iets aan veranderen. Mijn weerstand is laag, ik ben te snel vermoeid en ik heb veel te veel gesnoept. Daarom besloot ik om deze week weer even gezond te eten. Zo startte ik met lichte ontbijtjes en maakte ik deze snelle lunch salade die ik graag met je wil delen. Ik ben meestal niet zo van de sla behalve in de zomer, echter vind ik deze wel lekker.

snelle lunch salade

Voor deze salade heb je een zakje sla naar keuze nodig. Ik ging voor botersla omdat die lekker knapperig en neutraal van smaak is. Voor een goede bite en een zout elementje voegde ik gerookte kipreepjes en witte kaasblokjes toe. In de supermarkt kun je deze ook vinden onder de naam saladeblokjes. Je kunt het ook vervangen met Feta als je dat lekker vind.

lunch salade met gerookte kip

Een gekookt eitje in de salade is voor mij een must dus mikte ik er twee doorheen. Als laatste gebruikte ik een honing mosterd dressing. Deze kun je zelf gemakkelijk maken, maar als je even snel wilt zijn dan kun je van deze dressing een mini verpakking vinden bij Albert Heijn. Overigens kun je die dan ook meenemen naar je werk, zodat je daar ook nog eens een salade in elkaar kunt flansen.

Uiteraard kun je een salade helemaal naar eigen smaak maken en mijn versie ter inspiratie gebruiken. Kom op konijntjes! Lekker aan het groenvoer, haha!

Kaya-Quintana

P.S. Meer Food on Friday? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

salade met ei

salade met kip

honing mosterd dressing

salade blokjes

salade met ei, kip en kaas

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Kimberley

  Lijkt me heel lekker, maar ik denk dat je een beetje onderschat hoeveel calorieΓ«n hier in totaal inzetten tegenover de ‘gevoelswaarde’. Dit zit (zeker met de saus en kaas) al gauw aan de 450 calorieen, terwijl ik vaak na een lunchsalade al heel snel weer trek krijg.
  Dit lijkt me wel een goed recept als je koolhydraatarm wil eten. Ik zou wel de kaas skippen en zilveruitjes/augurken/komkommer/tomaten toevoegen. πŸ™‚

  • Kaya-Quintana
   Kimberley

   Bedankt voor je handige comment! Echter let ik zelf nooit op caloriΓ«n dus voor mij is dat geen voorwaarde om iets wel of niet te eten.

 • femketje

  oeh lekker πŸ˜€ ik zou er ook nog wat tomaat doorheen doen :3

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana