Cupcakes met roze buttercream frosting

Wat je ook gaat doen op oudejaarsavond, er hoort iets lekker bij om op te snoepen. En alhoewel het geen vrijdag is, gebruik ik vandaag daarom toch de Food on Friday rubriek. In dit artikel vind je namelijk een makkelijk en snel recept om lekkere vanille cupcakes te maken met een lekkere frosting. Want het is toch wel heel leuk om verse cupcakes te kunnen uitdelen, die je zelf hebt gemaakt. Let’s impress some people, go!

vanille cupcakes

Voor twaalf vanille cupcakes heb je het volgende nodig:

• 125 gram ongezouten boter ( zacht en dus niet net uit de koelkast)
• 125 gram suiker
• 8 gram vanillesuiker
• 2 eitjes
• 3 eetlepels melk
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• cupcake papiertjes

cupcakes met roze buttercream frosting

Voor de buttercream frosting heb je nodig:

• 250 gram ongezouten boter ( zacht en dus niet net uit de koelkast)
• 250 gram poedersuiker
• theelepeltje vanille extract
• scheutje melk
zachte parels van Dr. Oetker
kleurstiften van Dr. Oetker
spuitzak met decoratie spuitmondjes

vanille cupcake recept

De ongezouten boter kun je het beste de avond van tevoren uit de koelkast halen. De boter is daardoor gemakkelijk te mengen met de suiker. De boter, de suiker en de vanille suiker kun je het beste met een mixer luchtig mengen. Als alle suiker is opgenomen door de boter, voeg je er één voor één de eieren aan toe en mix je die er doorheen. Vervolgens voeg je steeds een beetje van het zelfrijzende bakmeel aan het beslag toe.

how to vanille cupcakes

Het is belangrijk om steeds een beetje meel toe te voegen, zodat je geen klontjes krijgt en het beslag luchtig en glad blijft. Als laatste voeg je de melk toe om het beslag luchtig te krijgen en mix je alles nog even door elkaar. Vul een cupcake bakblik met cupcake papiertjes. En verdeel vervolgens het beslag over de cupcake papiertjes. Zet de oven op 200 graden en bak de cupcakes goudbruin in 15 a 20 minuten.

vanille cupcake recept

Laat ze lekker afkoelen of eet er alvast stiekem eentje op. Geloof me, warm zijn ze het lekkerst maar je hebt ze afgekoeld nodig voor de frosting. De buttercream frosting zal namelijk smelten op warme cupcakes. Voor de frosting heb je dus de zachte boter nodig die je mixt met de poedersuiker. Voeg steeds een beetje poedersuiker toe zodat het goed opgenomen kan worden door de boter.

cupcake met roze frosting

Giet er een theelepeltje vanille extract toe en een beetje melk, tot de buttercream luchtig genoeg is om te spuiten op de cupcakes. Voor het roze kleurtje kun je enkele druppels rode kleurstof gebruiken tijdens het mixen. Hoe meer kleurstof je gebruikt, hoe intenser de kleur wordt. Gebruik een spuitzak met spuitmondje naar keuze en versier de cupcakes met de frosting en strooi er wat schattige pareltjes overheen, lekker!

Laat je mij nog even weten hoe ze zijn geworden? Je kunt mij taggen op Instagram via @KayaQuintana

Kaya-Quintana

P.S. Meer lezen over bakken? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

buttercream frosting recept

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.