Tilapiafilet met zoetzure saus en sla

Aaah, het is heerlijk weer en daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Als het warmer wordt dan pas ik altijd mijn maaltijden aan. Ik eet dan lichtere gerechten die ik makkelijk klaar kan maken. Afgelopen week maakte ik daarom tilapiafilet met zoetzure saus en sla. Voor een extra bite en een beetje crunch, voegde ik gebakken krieltjes toe. En het leukste van dit snelle gerechtje, is dat je het in één pan kunt maken. Toedeloe grote afwas!

tilapiafilet met zoetzure saus

Wat je nodig hebt zijn kleine krieltjes met, als je dat lekker vindt, tuin of aardappelkruiden. Ik bak de krieltjes altijd in een wok tot ze gaar en lekker knapperig zijn. De krieltjes bakken duurt het langste, dus daar begin ik altijd mee. Ze blijven ook lekker lang warm, waardoor je tijd genoeg hebt om de Tilapiafilet te bakken. Vervolgens is het tijd voor de verse Tilapiafilet, olijfolie en zout en peper naar smaak.

tilapiafilet recept

Tilapiafilet is snel gaar en in een al warme wok, gaat dat nog sneller. Leg dus alvast een bedje van sla naar keuze neer op een bord. Mijn favoriete sla is botersla dus die heb ik gebruikt. Verspreidt daar de krieltjes over en leg daarna snel de Tilapiafilet in de wok. Ik maakte van de Tilapiafilet hapklare blokjes, zodat ze makkelijk door de sla te husselen zijn. Tilapiafilet bakt snel en je hebt er niet al teveel olie voor nodig, handig!

food on friday

Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak en leg deze daarna in de wok. Op het moment dat de vis halfgaar is, voeg je een scheutje zoetzure saus toe. Ik gebruikte die van Go tan maar elke zoetzure saus is goed. Daarna is het tijd om alles goed om te scheppen en als de vis gaar is, deze over de sla en krieltjes te verdelen. De extra saus uit de pan kun je als dressing gebruiken voor de sla.

Sounds good right? Eetsmakelijk!

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk ook de andere Food on friday recepten, enjoy!

tilapiafilet met zoetzurde saus recept

zomerse salade met tilapiafilet

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.