Huidverzorging: Elektrische gezichtsreiniger, gezichtsborstels van Braun

Vorig jaar ontving ik twee mooie sets van Braun, waarin ik een elektrische epilator en gezichtsreiniger vond. De Silk-épil epilator gebruik ik wekelijks voor mijn benen, zodat ik geen last heb van harige pootjes. Echter gebruik ik nu ook al een tijdje de elektrische gezichtsreinigers die er bij zaten. Ik was erg benieuwd naar de resultaten en nu is het tijd voor een artikel met mijn ervaringen, let’s go!

elektrische gezichtsborstel

Het eerste gezichtsborsteltje zat bij de Silk-épil epilator voor de benen. Dit borsteltje is mijn favoriet omdat deze wat meer kracht heeft dan die van de gezichtsepilator. Beide borsteltjes zijn eenvoudig te activeren met een batterij. Ik gebruik het kleine borsteltje graag onder de douche en het is handig dat deze tegen waterspetters kan. Dit borsteltje gebruik ik het liefste met de Microdelivery scrub van Philosophy.

elektrische gezichtsreiniger

Gezichtsreiniger van de gezichtsepilator

Ik gebruik het borsteltje na het verwijderen van mijn make-up met de doekjes van Dr. Organic of Dr. Van der Hoog. Mijn oogleden en wimpers reinig ik altijd met de Take the day of make-up remover van Clinique. Dan ga ik aan de slag met het borsteltje en de scrub van Philosophy. De eerste keer dat ik het borsteltje gebruikte voelde ik mijn gezicht naderhand een beetje branden.

braun gezichtsreiniger

Links de gezichtsreiniger van de Silk-épil voor de benen

Het is namelijk een iets pittigere methode om je gezicht te reinigen. De bolletjes van de scrub worden door het borsteltje namelijk extra aan het werk gezet. Na gebruik was mijn huid direct na gebruik een stuk zachter, minder dof en zelfs een beetje glowy. Echter had ik de volgende dag wel last van een paar puistjes. Logisch, want door zo’n reiniging sessie activeer je de huid en komt het vuil er uit.

elektrische gezichtsreiniger review

Hoe vaker ik het borsteltje in combinatie met de scrub gebruik, hoe beter mijn huid word. Ik was een tijdje gestopt vanwege een paar drukke weken en ik merkte het direct aan mijn huid. Mijn huid was weer doffer en droger. Ik had last van schilfertjes en meer mee-eters op mijn voorhoofd, kin en neus. Door het borsteltje en de scrub twee of drie keer per week te gebruiken, merk ik echt verschil op. I like it!

gezichtsborsteltjes

Beide borsteltjes hebben dezelfde structuur, alleen is die van de gezichtsepilator iets groter (voorste borsteltje)

Het tweede borsteltje dat ik kreeg bij de Braun gezichtsepilator gebruik ik bijna niet. In tegenstelling tot het andere borsteltje draait deze steeds maar een halve slag en iets te zacht. Hierdoor kan ik mijn gezicht minder goed reinigen en voelt het door de manier van draaien niet erg prettig op mijn huid. Dit borsteltje is wellicht geschikt voor mensen die liever iets rustiger willen beginnen.

braun gezichtsborsteltjes

Ik gebruik het liefste het bovenste borsteltje

Zoals je weet heb ik chronisch eczeem waardoor mijn huid droger en schilferiger is dan normaal gesproken. Het borsteltje heeft mij enorm geholpen om die droge huid goed te verwijderen, zonder al te veel irritaties. Deze borsteltjes krijg je dus bij een epilator van Braun en zijn nog niet eens top of the bill. Ik ben dan nu ook heel nieuwsgierig naar wat bijvoorbeeld de Clarisonic voor mij zou kunnen betekenen. Toch maar eens aanschaffen als ik weer eens een rich bitch ben, haha! Ik weet in ieder geval dat blog collega Trista al een Clarisonic heeft, dus zij kan jou daar meer over vertellen als je dat leuk vind.

Welke gezichtsreiniger heb jij en wat vind je er van?

Kaya-Quintana

P.S. Meer snelle updates ontvangen? Like en volg dan via Instagram, thanks!

elektrische gezichtsborstel review

braun gezichtsepilator

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.