Laura Mercier Secret brightening powder review

Vorige week liet ik al heel enthousiast de Laura Mercier Matte radiance baked powder zien. Echter kocht ik de week daarvoor de Laura Mercier Secret brightening powder. Deze poeder zag ik voorbij komen bij Desi, een leuke Amerikaanse beauty guru op youtube. Zij gebruikte de Secret brightening powder om haar concealer mee vast te zetten. Het resultaat was echt prachtig en ik rende vrijwel meteen naar de winkel!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

laura mercier secret brightening powder

Product: Secret brightening powder

Merk: Laura Mercier

Cijfer: 9

Belofte: Volgens Laura Mercier is deze poeder lichter dan de lucht en verzorgt deze een onzichtbare ‘light boost’ waardoor je huid er direct frisser uitziet. Tevens zou de poeder niet in fijne lijntjes verdwijnen, geen schaduwen accentueren en geschikt zijn voor elk huidtype. De witte tint is transparant, verzorgt een natuurlijk effect en moet de hele dag goed moeten blijven zitten, aldus Lauramercier.com.

Prijs: €26,- (4 gram) via de Laura Mercier counter in de Bijenkorf of via Skins.nl

laura mercier secret brightening powder review

Voordelen: Wat bleek, deze poeder heeft heel veel goede reviews ontvangen. Ik kon dus niet anders dan zelf deze poeder aanschaffen en uitproberen. Zoals je misschien al weet, heb ik vaak last van een droge huid. Maar ook van schilfertjes en eczeem rondom mijn ogen. De meeste setting powders in mijn kast zijn daarom niet altijd geschikt voor dat gedeelte van mijn gezicht.

secret brightening powder review

Geen idee waarom ik er nog nooit eerder aan heb gedacht om een aparte poeder voor onder mijn ogen te gebruiken. Maar jeetje, wat is het toch een geniaal idee! Sinds ik de Secret brightening powder in huis heb, gebruik ik deze echt elke dag. Ik merk ook echt verschil en ik ben in lange tijd niet meer zo verbaast geweest over een product. En ja, deze poeder doet echt alles wat Laura Mercier belooft.

Laura mercier secret brightening powder review

Ik gebruik zelf redelijke dikke vloeibare concealers zoals de instant concealer van Clarins en de HD concealer van NYX. Deze twee verdwijnen heel snel in de lijntjes onder mijn ogen, of ze laten mijn huid heel droog overkomen. In combinatie met de Secret brightening powder heb ik daar helemaal geen last meer van. Ik test deze poeder nu zo’n twee weken uit en aan het einde van elke dag, zit mijn concealer nog steeds on point!

secret brightening powder kopen in nederland

Wat ik ook opmerkte is dat deze poeder in diverse soorten licht er erg mooi uit blijft zien. In het daglicht, winkellicht en zelfs in het harde licht van paskamers zag ik er nog mooi uit. Uiteraard zie je in harder licht wel wat beter alles wat je niet wilt zien, maar de poeder doet het zeer goed. Zo zie je geen krijterig of droog effect verschijnen. Tevens zit er in de poeder een minuscuul glansdeeltje, wat voor een heel zacht sprankelend effect zorgt.

secret brightening powder kopen in nederland

Nadelen: Het enige nadeel is de verpakking. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, is het potje voorzien van een plaatje met gaatjes. Hiermee kun je de poeder uit het potje schudden. Helaas komt de poeder er iets te makkelijk uit, waardoor je deze poeder niet makkelijk mee kunt nemen in je tas. Want zodra het potje onderstboven ligt, komt de poeder er al uit.

Het gevolg is dus een stofwolk als je het potje opent, niet handig! Daarom zie je op de foto’s dat ik het stickertje er maar een klein beetje vanaf heb gehaald. Het ziet er niet heel fancy uit, maar zo voorkom ik het verspillen van de poeder. Naar mijn mening zou Laura Mercier er dus goed aan doen om de verpakking iets aan te passen.

Laura mercier secret brightening powder swatches

Als basis een Clarins concealer

Conclusie: Hands down een super goed product als je het aan mij vraagt. Ik denk dat dit een super goede poeder is voor onder de ogen, te combineren met diverse concealers. De poeder is gemakkelijk aan te brengen met een wat kleiner penseeltje, zodat je heel precies kunt werken. Tevens gebruik ik de poeder ook om mijn concealer, die ik tevens als basis voor mijn highlight gebruik, extra op te lichten.

Deze poeder is voor mij nu echt een holy grail en ik zal deze zeker opnieuw aanschaffen,

Kaya-Quintana

P.S. Meer snelle updates ontvangen? Like en volg dan via Instagram, thanks!

secret brightening powder swatches

Met de beauty blender de concealer gladstrijken

Secret brightening powder before and after

Met een klein penseel de secret brightening powder aanbrengen

secret brightening powder swatches

Ik zet meteen mijn concealer als basis highlight ook vast met de poeder

secret brightening powder before and after

En voila! Het resultaat, do you like?

secret brightening powder review

Links zonder concealer en brightening powder, rechts met beide

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Lo

  En waar heb je t gekocht?…. Beter als je dat erbij zet als je zulke topics plaatst! X

  • Kaya-Quintana
   Lo

   Er staat precies bij waar ik het heb gekocht, samen met twee links 😉