L’oreal true match super blendable foundation review

De True match foundation zie ik al enkele jaren opgehemeld worden door Amerikaanse beauty guru’s. Ik zelf was nooit zo’n fan van L’oreal omdat ik de kwaliteit vroeger niet goed genoeg vond. Maar het afgelopen jaar ben ik steeds weer aangenaam verrast door de producten van L’oreal en dus ook door de True match foundation. Want sinds ik deze foundation heb ben ik er helemaal verslaaf aan. Weten waarom? Lees dan snel verder!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: True match super blendable foundation

Merk: L’oreal paris

Cijfer: 9

Belofte: Volgens de L’oreal site “Foundation die perfect matcht met de kleur en textuur van de huid. Voor een perfect egale huid zonder maskereffect. De kleuren van True match foundation passen zo perfect bij de natuurlijke huidskleur dat ze één worden met de huid, ermee samensmelten en één sublime kleur worden.”

Prijs: €15,99 via Bol.com (vaak met korting)

loreal true match foundation review

Voordelen: Ik zal bij de verpakking starten die van glas is, waardoor je goed de kleur van de desbetreffende foundation kunt zien en je met het pompje prima kunt doseren. Dan over naar de kleurselectie in Nederland. Er zijn hier negen tinten verkrijgbaar van redelijk licht tot redelijk bruin. De meeste tinten bevatten gele of beige pigmenten waardoor je roodheden perfect kunt verdoezelen en je niet roze uitslaat.

l'oreal true match super blendable foundation

Terwijl ik vroeger de foundations van L’oreal te dik, te plakkerig en te vettig vond ben ik nu helemaal blij met de structuur. De foundation is zoals beloofd super blendable dus goed over de huid de vervagen. Daarnaast heb ik gemerkt dat deze foundation goed op te bouwen is. Op mijn gezicht kan ik drie laagjes van deze foundation aanbrengen zonder dat het cakey of korrelig over komt. Tevens droogt deze foundation mijn toch al droge huid niet uit en voelt het de hele dag prettig aan. Ik vergeet zelfs dat ik deze foundation op heb.

l'orea true match review

Een dun laagje van deze foundation dekt al redelijk goed rode vlekjes en plekjes. Ook de donkere kringen die ik de laatste tijd vaak onder mijn ogen tegenkom, kan deze foundation prima aan. Nog een pluspunt is dat ik deze foundation niet hoef te fixeren met een poeder. Telkens als ik deze foundation draag kan ik deze gewoon laten drogen en mijn ding doen. De foundation droogt als het ware op tot een poederfinish waarna ik er geen omkijken meer naar heb.

the true match foundation review

Ik had zelf twee tinten gekocht omdat ik niet zeker wist welke tint nu het beste op mijn huid zou aansluiten. Ik kocht de tint Vanilla en ik kocht Golden beige. Beide tinten sluiten na ongeveer tien minuten perfect aan op mijn huid, al heb ik wel een voorkeur voor Golden beige omdat die iets warmer overkomt. Tevens heb ik gemerkt dat deze foundation het beste aan te brengen is met een kabuki penseel omdat je daarmee een prachtige airbrush effect krijgt.

L'oreal true match foundation swatches

Golden beige en Vanilla

Deze foundation is naar mijn mening geschikt voor mensen met een heel droge huid. Ik merkte namelijk op dat deze foundation een van de weinige is die aan droge plekjes en velletjes blijft hangen. Natuurlijk zal je het altijd een beetje blijven zien maar bij deze foundation valt het echt heel erg mee. Mensen met een normale tot vette huid kunnen ook veel aan deze foundation hebben en eventueel even afpoederen als het een keer nodig is.

l'oreal true match foundation swatches

Nadelen: Het is niet echt een nadeel maar wel iets waar je rekening mee moet houden. De True match foundation kan van kleur veranderen door de warmte van je huid. Ik raad daarom aan om twee tinten op de huid aan te brengen en na tien minuten nog eens te kijken voor de beste match.

l'oreal true match foundation in golden beige

Golden beige in actie

Conclusie: De True match foundation is echt mijn nieuwe favoriet en dat had ik niet gedacht. Ik vraag nu dan ook echt af waarom ik niet eerder deze foundation heb gekocht. De foundation biedt medium tot high coverage, is goed voor mensen met roodheden, donkere kringen en pigmentvlekjes. De foundation doet het ook goed op de foto en slaat niet wit uit.. Ik had ook deze Instagram video gemaakt met studiolampen met deze foundation op en ik vind mijn huid behoorlijk flawless.

Ik ben fan!!!

Kaya-Quintana

P.S. Wat zijn jouw ervaringen met deze foundation?

true match foundation in golden beige swatches

l'oreal true match foundation review

Twee laagjes van Golden beige

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Joyce

  Klinkt erg goed!

 • beautybyts

  Klinkt goed!

  • Kaya-Quintana
   beautybyts

   Ja, deze is echt heel goed. Ben er helemaal verbaasd van

 • Vartanuhi

  Ik vind deze foundation eerlijk gezegt niet zo mooi op jou huid, op de foto’s ziet het er heeeeeeeel erg cakey uit

 • Ines

  Ik begrijp dat ie nogal oxideert. Maar wordt ie dan donkerder, of oranje, wat kan ik dan voor kleur verwachten?

  Alvast bedankt 🙂

  • Kaya-Quintana
   Ines

   In mijn geval werd de foundation iets oranje, hoe het op jouw huid zal zijn kan ik helaas niet voorspellen. Even in de winkel een beetje testen helpt goed!

 • Stephanie

  Ik heb deze foundation ook, maar wat verschrikkelijk… ik vind het zonde om het weg te gooien dus ben van alles aan het proberen om deze foundation toch mooi op mijn gezicht te krijgen.
  Daarnaast heb ik ook last van een droge huid, en licht deze foundation juist die droge plekjes op. Nu zit ik te wachten op een aanbieding van de Maybelline. De Fit Me foundation zou geschikt zijn voor de droge huid, dus ben benieuwd.

  • Kaya-Quintana
   Stephanie

   Ik heb ook een heel droge huid en eczeem. En geen enkele foundation staat heel mooi op een droge huid. Bij mij helpt het soms ook om even mijn huidverzorging aan te passen en niet mijn foundations.