Review: Stay matte but not flat liquid foundation van NYX

Stay matte not flat? Dat klinkt erg goed, want veel matterende foundations zien er droog en flets uit op mijn huid. De Stay matte but not flat liquid foundation van NYX zou dat nare effect voorkomen. Daarnaast is deze foundation ook nog eens geschikt voor ieder budget. Daarom heb ik deze foundation goed getest en uiteraard heb ik weer een volledig review voor je, so let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

stay matte but not flat liquid foundation

Product: Stay matte but not flat liquid foundation in soft beige

Merk: NYX cosmetics

Cijfer: 7

Belofte: De foundation zou een volledige dekking en high coverage bieden, verrijkt met mineralen en een matte finish. De formule is olievrij en op waterbasis, waardoor deze foundation perfect is voor waar je ook bent.

Prijs: €8,99 (daarvoor krijg je 35 ml)

nyx stay matte but not flat liquid foundation

Voordelen: De foundation zit in een tube, waardoor je gemakkelijk kunt doseren. Tevens kun je er mee reizen en blijft het product zelf schoon. Daarnaast zijn er vijftien tinten om uit te kiezen en er zijn ook tinten voor de getinte en donkere huid. Er zijn ook genoeg tinten met een gele ondertoon waardoor je er niet te oranje of te roze uit ziet. De foundation zelf is wat dikker dan je wellicht gewend bent. De structuur is romig en het duurt even voordat ik de foundation goed en egaal over mijn gezicht heb verdeeld.

In de foundation zitten ook kleine bolletjes, die pas verdwijnen als ik de foundation over mijn gezicht uitwerk. Ik weet niet of het zo hoort of dat het een productiefoutje is. Ik heb het in ieder geval nog nooit in een andere foundation gezien. De finish is wel mooi mat zonder droog of flets effect, precies zoals NYX belooft. Deze foundation is daarom mooi voor overdag en geschikt voor vrouwen die snel klaar willen zijn.

stay matte but not flat liquid foundation review

Nadelen: Volgens NYX zou de dekking full coverage zijn maar ik vind het eerder een medium coverage. Ik zie namelijk nog steeds donkere kringen, een stiekem puistje of moedervlekje er doorheen. Meerdere laagjes van deze foundation aanbrengen voor een hogere dekking helpt bij mij niet echt. Omdat het een matte finish is, ziet het er na twee of meer laagjes een beetje cakey uit.

Voor fotografie vind ik deze foundation ook niet heel erg geschikt. De dekking is niet hoog genoeg en het matte effect kan op de foto flets overkomen. Voor dames met een droge huid en schilfertjes is deze foundation ook niet geschikt. Ik merkte zelf op dat deze foundation een droge huid erg accentueert. De foundation hoopt namelijk op bij de droge plekjes en wordt vlekkerig.

Als laatste merkte ik op dat deze foundation mijn penselen hard laat opdrogen. Op de een of andere manier waren de haren van mijn kabuki brush aan elkaar gaan plakken en waren ze hard geworden. Hier kwam ik de volgende dag achter toen ik weer mijn make-up wilde doen. Dat wordt dus extra vaak je penselen wassen als je deze foundation gebruikt.

nyx stay matte but not flat foundation

Conclusie: Deze foundation is zoals NYX belooft, mooi mat zonder flets over te komen. Voor €9,- heb je een no nonsense foundation die redelijk goed is. Echter is de dekking niet zo hoog als NYX aangeeft en is de matte finish waarschijnlijk niet voldoende voor dames die buiten hun t-zone ook snel gaan glimmen. Deze foundation is geschikt voor vrouwen die zelf al een redelijke goede huid hebben. En die graag even snel het gezicht willen egaliseren met een natuurlijke finish. Heb je een veeleisende huid? Dan moet je denk ik nog even verder kijken.

Wat is jouw ervaring met deze foundation?

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk ook mijn foundation guide voor meer foundation advies!

stay matte but not flat foundation in soft beige

Swatch van de kleur soft beige

nyx stay matte but not flat foundation swatches

nyx stay matte foundation in soft beige

Zonder foundation

nyx stay matte but not flat foundation swatches

Links zonder foundation, rechts met foundation

stay matte foundation review

Volledige gezicht met foundation

 

Shop this foundation!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.