Review: Dr. R.A. Eckstein, Carotin feuchtigkeitscreme facial cream

Geel? Ja, deze crème is echt geel! Daarnaast heeft deze creme ook nog eens een grappige Duitse naam. De lijn waaruit deze creme komt is namelijk ontwikkeld door farmaceut dokter R.A. Eckstein. Voor zijn huidverzorgingslijn maakt hij onder andere gebruik van plantextracten zoals oliën en kruiden. Deze natuurlijke producten mixed hij met cosmetische ingrediënten en tovert ze om tot een evenwichtig huidverzorging. Er is voor elk huidtype een crème maar ik heb die voor de droge huid ontvangen in mijn Glossybox van januari. Super leuk maar is deze gele crème wel echt zo fijn als het merk beweert

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Carotin feuchtigkeits creme, facial cream voor een droge huid

Merk: Dr. R.A. Eckstein

Cijfer: 6,5

Belofte: Créme voor vochthoudende verzorging van een droge huid met caroteen, NM-factor en waardevolle plantoliën. Opbrengen en zacht inmasseren.

Prijs: €22,40 voor 50 ML

Voordelen: De crème zit in een apotheekachtige pot met strakke letters. Het past ook wel bij het merk aangezien dit merk van een farmaceut is. Het is no nonsens merk dus geen vette slogans en dikke reclame campagnes. Perfect voor mensen die zich daar niet voor interesseren maar gewoon een product willen dat werkt. Wat ook erg fijn is, is dat je deze crème voor de dag en nacht kunt gebruiken.Met een klein beetje van deze crème kom je al een heel eind. Je hebt namelijk maar een heel klein beetje nodig omdat je hem ver kunt uitsmeren. Na het insmeren voelt mijn huid direct iets soepeler aan.

Deze crème trekt bij mij redelijk snel in. Binnen vier minuutjes is het glanzende effect alweer verdwenen. Mijn huid is dan ook wel extreem droog vergeleken bij een normale droge huid. Ik moet dus sowieso meerdere keren per dag insmeren. Het is dan in ieder geval al erg fijn dat ik meteen verschil merk met deze crème.

Ik merk ook dat er oliën in deze crème zijn verwerkt. De crème blijft hierdoor langer op de huid liggen wat sommige mensen als vettig omschrijven.Aan de ene kant is dat misschien iets minder handig omdat het lijkt alsof je huid heel vet is. Maar de positieve kant is dat die oliën ervoor zorgen, dat het vocht wat al in je huid zit nog langer word vastgehouden. Er word als het ware een beschermlaagje over je huid heen gelegd. Vooral in de winter kun je hier heel veel aan hebben. Zelfs mensen met een wat vettere huid kunnen dan wat extra vocht gebruiken.

Nadelen: Persoonlijk zie ik dit niet als een nadeel maar ik kan me voorstellen dat een ander dit wel zo ziet. Door de caroteen (ook wel terug gevonden in worteltjes) ziet de crème er geel uit. Als ik de crème opsmeer zie ik dus ook een gele gloed op mijn huid verschijnen. Ik lijk meteen een beetje bruiner, haha! Ik snap best dat iemand dat als irritant kan ervaren maar als de crème is ingetrokken zie ik er bij mezelf niets meer van.

Conclusie: Ik vind deze crème erg moeilijk om te beoordelen. Het is absoluut geen slecht product maar het past gewoon net niet bij mijn huid. Zoals je weet heb ik sowieso een heel lastige huid door eczeem. Een geschikte crème vinden is dus altijd een moeilijke opdracht. Deze carotin crème houdt mijn huid zeker soepel. Maar één keer per dag smeren is voor mij niet voldoende. Met deze crème zou ik minstens drie keer mijn gezicht in moeten smeren. Mijn huid is na een paar uur alweer droog en trekkerig na het gebruik van deze crème.Toch denk ik dat er absoluut mensen zijn die veel kunnen hebben aan deze crème.

Afgezien van de kleur en de aparte geur die je in het begin ruikt, is er niets mis mee. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat dit merk veel gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is hij ook niet te overdreven geprijsd. Deze crème verdwijnt bij mij zeker niet in de prullenbak.Wat vind jij van deze gele crème?

Kaya-Quintana

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Bianca86

    Ik gebruik de creme nog té kort om er een goed oordeel over te geven.br /Gebruik het overigens als nacht creme, trekt niet snel bij mij in ( betekent dit dat mijn huid niet droog is, omdat de creme bij jouw snel is ingetrokken?)