Review: Allround concealer palette van Catrice cosmetics

Vorig jaar besloot ik een aantal producten van Catrice te kopen om te testen. Op dit moment heb ik dus drie foundations en het Allround concealer palette. Ik heb al deze producten nu al enkele maanden in mijn beauty kast liggen. Het word is hoog tijd voor een review. In dit review neem ik de Allround concealer onder de loep. Want vele andere beauty addicts zijn hier enthousiast over maar wat vind ik er van?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Allround concealer palette

Merk: Catrice cosmetics

Cijfer: 4,5

Belofte: Volgens de Catrice cosmetics site is er een scala aan mogelijkheden om er altijd geweldig uit te zien. Met deze concealer (in vijf verschillende tinten) verberg je in no-time kleine onzuiverheden (beige tinten), tover je donkere kringen onder je ogen weg (roze tinten) en bedek je rode vlekjes (groene tinten). Het aanbrengen is telkens weer prettig, dankzij de crèmige textuur.

Prijs: €2,79

Voordelen: De prijs is natuurlijk het grootste voordeel. Dit palette is voor werkelijk iedereen betaalbaar. Daarnaast vind  ik het palette er ook best een beetje schattig uitzien. Het is klein, daardoor makkelijk mee te nemen en de concealers zelf hebben een mooie grootte. Er zitten vijf kleuren in wat ook erg handig kan zijn als je houdt van mixen en matchen. De huidskleuren die er in zitten zijn ook goed gekozen als je het mij vraagt. Een hele lichte huid en iemand een donkere huid kan er iets aan hebben.De concealer is prettig in gebruik als je een keer snel een puistje wil wegwerken. Hiervoor gebruik ik gewoon de huidkleurige tinten en die dekken perfect. En als ik het dan toch over de dekking heb, die is redelijk goed. Alhoewel je niet teveel laagjes over elkaar moet aanbrengen want dan word de structuur toch iets te dik. En dan zie je de concealer net iets teveel zitten.
Nadelen: Helaas kan ik bij dit palette meer nadelen opsommen dan voordelen. Als eerste zit er voor mij niet de perfecte kleur concealer in. Tuurlijk kan ik de kleuren mixen maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo prettig om te doen. Ik wil in de ochtend niet eerst hoeven zoeken naar de juiste mix maar in één keer klaar zijn. Daarnaast gebruik ik nooit roze en groene concealer. Ik vind het een gigantisch ouderwetse methode en tijdrovend. Ik irriteer me er zelfs een beetje aan dat groene en roze concealer nog steeds worden gemaakt. In dit palette zitten dus minstens twee, voor mij overbodige kleuren.De crèmige structuur die Catrice beschrijft merk ik net iets te goed op. Vooral als ik deze concealer onder mijn ogen wil gebruiken. Hoe goed ik deze concealer ook af poeder en zelfs als ik heel weinig gebruik, verdwijnt het nog in de fijne lijntjes van mijn huid. Dat is iets wat mij gewoon gaat irriteren omdat het dan net lijkt alsof ik mezelf niet goed kan opmaken. Alhoewel de dekking van deze concealer precies goed is, is de structuur dus iets minder goed naar mijn mening. Want of ik de concealer nu onder of over mijn foundation gebruik, hij blijft niet goed zitten.Ik werk ook het liefst met penselen maar dat gaat een beetje moeilijk met deze concealer. Ten eerste had ik moeite om deze concealer op mijn penseel te krijgen. Dit omdat een penseel kouder is in vergelijking met vingers. En deze concealer werkt het beste als hij iets warmer is door de warmte van de huid. Jammer want ik ken mezelf en voordat ik het weet, smeer ik per ongelijk mijn vingers af aan mijn kleding. En ja, dan zit er dus overal concealer, haha! Penselen zijn daarom mijn beste vrienden maar die werken gewoon niet zo goed in combinatie met deze concealer.

Conclusie: Ik geloof dat het wel duidelijk is dat dit palette niet mijn favoriet is. Persoonlijk heb ik gewoon liever één concealer die perfect bij mij past en die goed blijft zitten. De kleuren in het palette zijn een hit of shit. Mixen kan wel maar daar moet je echt tijd en zin in hebben. En alhoewel de prijs gunstig is, is de kwaliteit iets minder. Voor €2,79 mag ik ook niet zoveel verwachten maar was het tof geweest als hij stiekem super goed was. In dit geval betaal ik liever iets meer dan dat ik me moet irriteren aan kleinigheden.Dit palette is leuk als je net begint met het dragen van make-up. Maar ik ga zelf toch liever voor de andere concealers die ik in mijn kast heb liggen.Yes, weer een pittig review maar ze kunnen niet allemaal happy zijn. Alhoewel ik dit product van Catrice niet zo fijn vind, heb ik wel een ander product gevonden dat ik top vind. Maar daar schrijf ik volgende week een review over. Trust me, het is niet allemaal kommer en kwel.Have a lovely day!

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Femke Vrieswijk

  ik vind deze juist 1 van de fijnste 🙂

 • Miranda

  Eerst vond ik hem heel fijn. Alleen gebruik ik zelf ook heel veel kleuren niet en dat is ontzettend jammer.

 • Samantha

  Ik vind hem eigenlijk ook niet fijn. Ik vind de textuur niet zo. Het is een hele klus om het goed geblend te krijgen! Maar ja, iedereen heeft een andere mening! 🙂

 • Silke

  Ik vind hem ook niet super hij lijkt heel erg fake op mijn huid! =(

 • Anonymous

  Ik ben benieuwd wat jij gebruikt om roodheid weg te krijgen, gewoon en goed dekkende concealer gok ik? Ik heb groen geprobeert maar ik had niet echt #39;t idee dat het echt wat deed.. Waardeer het wel dat je eerlijk bent en echt je mening geeft ipv een gewenst antwoord geeft.