Review: Wake me up foundation van Rimmel London

Mijn eerste drugstore foundation ooit en ik ben onder de indruk. Ik ben altijd een beetje sceptisch als het gaat om wat goedkopere merken en hun producten. Mijn ervaring is namelijk dat ze vaak voor geen meter werken. Maar Rimmel Londen heeft me toch weten te overtuigen met hun nieuwste foundation. En in dit review zal ik je precies vertellen waarom. Lees dus verder voor alle handige details.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Wake me up foundation #400 natural beige

Merk: Rimmel London

Cijfer: 8,5

Belofte: Tegen anti vermoeidheidstekenen en voor een mooie glow. Volgens de Rimmel londen site “Rimmel’s eerste vloeibare foundation dat direct de huid ontwaakt met een gezonde stralende gloed.” Tevens zou deze foundation tot maximaal tien uur blijven zitten. En zou de zachte textuur, de spf 15 en de peptide formule er voor zorgen dat je er fris en uitgeslapen uit ziet.

Prijs: €12,99 voor 30ML

PIN IT!

Voordelen: Ten eerste vind ik de verpakking leuk. Het oranje dopje en de slanke flacon vind ik erg mooi en vrolijk ogen. Er staat duidelijk op de flacon beschreven wat het product doet. Ook de kleur van deze foundation is makkelijk terug te vinden. Iets wat ik heel fijn vind, want ik kan me er grandioos aan irriteren als ik dat niet snel kan terug vinden. De foundation krijg je er uit via een pompje. Het pompje is prettig en je kunt er makkelijk mee doseren.

Zoals Rimmel belooft is de structuur van deze foundation heel zacht. Het voelt naar mijn mening dan ook niet aan als een foundation. Ik breng het aan met een flat top kabuki brush van Sigma en het voelt echt heel fijn. De foundation is vloeibaar maar niet zo vloeibaar dat het van je hand afdruipt. Ik zou de structuur als romig en creme-achtig omschrijven. Je kunt deze foundation heel ver uitwerken, blenden en vervagen. Je kunt het fixeren met een powder maar eigenlijk is dat in mijn geval niet nodig. Hij blijft goed zitten en geeft niet af. En daar was ik echt verbaasd over want meestal zijn glowy foundations heel plakkerig.

Een ander groot voordeel van deze glowy foundation is dat er geen glitters in zitten. Deze foundation geeft hetzelfde glowy effect dat je krijgt van een goede en rijke dagcrème. Die gezonde gloed en een medium dekking krijg je met deze foundation zonder gebruik van glitters. En ik ben daar super blij mee want glitters en glansdeeltjes in foundations vind ik verschrikkelijk. Het lijkt dan net alsof je in een pot met glanspoeder bent gevallen. De glowy finish vind ik dus fantastisch. Ook omdat het niet overkomt als een vettige huid en gedurende de dag ook mooi blijft op de huid. Daarnaast blijft het egaal, soepel en prettig aanvoelen.

De kleur die ik heb van deze foundation is net iets te donker maar word wat lichter na een half uurtje. Door de warmte van je lijkt deze foundation zich aan te passen. Persoonlijk vind ik dat erg prettig omdat het er dan nog natuurlijker uit ziet. Zo heb je ook iets meer speling tijdens de seizoenen dat je huid van tint veranderd. Je hoeft dan niet meteen naar de winkel te rennen voor een andere kleur. Tenzij je echt goed van tint veranderd door het zonnetje.

Nadelen: Deze foundation verzorgd een light tot medium coverage en voor mij is dat voldoende. Maar als je van jezelf weet dat je iets meer dekking nodig hebt, dan is deze foundation waarschijnlijk niet genoeg. Dit zou je dus als een nadeel kunnen ervaren. Daarom vermeld ik het er even bij. In principe is deze foundation voor de meeste dames qua dekking perfect.

De foundation blijft zoals belooft heel lang zitten. Maar na ongeveer acht uurtjes begint de kleur toch wel iets te vervagen, als ik geen fixerende poeder gebruik. Ik merk het vooral onder mijn ogen waar de donkere kringen dan weer tevoorschijn komen. Ook op mijn wangen lijkt de foundation te vervagen na zo’n zeven uurtjes.

Conclusie: Een foundation waarvoor ik graag naar de winkel ren. De prijs en kwaliteit zijn goed in verhouding. Het belangrijkste voor mij is dat een foundation comfortabel aan aanvoelt en natuurlijk overkomt. En dat doet de Wake me up foundation heel erg goed. De glow is fantastisch en dat zonder grote glans en glitterdeeltjes. Het voelt aan als een dagcrème en na een tijdje vergeet ik zelfs dat ik foundation draag. De light tot medium coverage is voor mij voldoende en dekt zonder cakey effect.

Yes, deze foundation is zeker de moeite waard om eens te proberen.

Kaya-Quintana

P.S. Ken jij een goede drugstore foundation die ik eens moet proberen? Ik hoor het graag van je!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Souhailla

  Lijkt me een fijne foundation! 🙂

 • Erlien

  Ik heb al verschillende gemixte rewiews gelezen over de maybeline 24h foundation, dus als je nog een foundation zou willen testen denk dan aub ook even aan deze 🙂 . of als iemand anders tips heeft over een budget foundation die goed blijft zitten en met medium tot hoge dekking geschikt voor vetigge T-zone in combinatie met eczeem plekjes.

  • KayaQuintana
   Erlien

   Bedankt voor de tip. Ik ga daar dan eens naar kijken 🙂

 • Amy

  Lijkt me een zeer fijne foundation. Zelf ben ik echt helemaal fan van de Revlon Colorstay, die is bij mij zelfs al langer dan 30 uur blijven zitten! (in combinatie met een primer wel) 

  • KayaQuintana
   Amy

   30 uur? Wat heb jij allemaal uitgehaald, haha! 😉

 • Maaike

  Ik zag je review en toen dacht ik ‘die moet ik ook hebben!’. Dus ik ben naar de winkel gerend en heb hem gehaald. Ik ga hem morgen maar even proberen 🙂

  • KayaQuintana
   Maaike

   Hihi, ja hij is echt heel fijn naar mijn mening

   • Maaike
    KayaQuintana

    Ik moet morgen maar is kijken hoe die is. Ik vind je site trouwens heel leuk. Ik ben eigenlijk sinds mijn 14e pas begonnen met make-up dragen. Maar daar jou berichten vind ik het steeds leuker en ook om dingen uit te proberen. 🙂

 • nukduk

  er zitten wel glansdeeltjes in deze foundation! houdt hem maar eens in het daglicht, ik heb hem namelijk ook 😉

  • KayaQuintana
   nukduk

   Klopt, maar heel klein. Heb ik ook in de conclusie gezet 😉

 • Zahra

  Klinkt fijn! Ik heb er al heel veel goede dingen over gehoord ! 🙂

 • Sarah

  ik vind het altijd jammer dat je geen fotos erbij zet..

  • KayaQuintana
   Sarah

   Er staan vier foto’s in dit artikel 😉

   • Anne
    KayaQuintana

    Ik neem aan dat er foto’s met het opgebrachte product worden bedoeld want het flesje kunnen we in de winkel zelf ook zien..juist foto’s waar je ziet hoe het er aangebracht uitziet hebben een meer toegevoegde waarde 🙂

    • KayaQuintana
     Anne

     Dat is wel een duidelijkere uitleg 😉 Meestal doe ik dat bij de swatch foto’s 😉

 • Fleur

  Als Budget foundation de Catrice Photo Finish 18h liquid foundation.

  • Chylene
   Fleur

   Die is echt geweldig

 • Ineke

  Ik ga hem morgen halen, ben benieuwd of de lichtste kleur licht genoeg voor me is, want ik ben echt een bleekscheet! haha
  maar je review is in ieder geval veelbelovend!

 • marga

  ik gebruik deze foundation nu zo’n 2 maanden en ik wil niet anders meer zeker voor de zomer
  ik doe hem wel fixeren met een poeder

 • Cindytjee

  ik heb de max factor lasting performance foundation in 101 ivory beige.
  de perfecte foundation voor mij , de enige foundation drugstore merk die bij mn huidskleur past. geeft ook voldoende dekking.
  k zou em zeker een keer proberen 

 • peet

  af te raden bij een gecombineerde of vette huid, dan is het echt niet mooi, ziet er dan heel vies uit, ik deed het op en ten eerste voelt het vies aan op de huid, blijft op de huid liggen, je glimt ontzettend, zelfs na afpoederen komt het vette er zo weer door, dekt helemaal niet als je puistjes of een rode huid hebt, het ligt er op als een vette dagcreme, het blijft ook vies voelen, dus mijn ervaring met deze wake me up is nooit kopen, zonde van je geld, het is de slechtste foundation die ik ooit heb gekocht, dan is zelfs het veel goedkopere catrice nog veel beter, zelfs mijn moeder die een erg droge huid heeft vond het hele vieze foundation, zelfs zij bleef abnormaal glimmen.
  Voor gecombineerde/vette huid raad ik, maar dat is mij persoonlijke mening, loreal perfect match aan of max factor lasting performance, in dezelfde prijsklasse als de wake me up, maar veel en veel beter, die zitten mooi op de huid en blijven mooi mat, en zitten aan het einde van de dag nog erg mooi op

 • Britt

  Hey Kaya!
  Ik heb deze foundation ook al een tijdje en hij dekt mooi maar ik erger me vreselijk aan de glitters die er in zitten. Als ik in de zon sta of onder een wat fellere lamp lijkt het net alsof ik in een bak met glitters ben gevallen… Zou dit misschien aan de kleur kunnen liggen?
  Je site en filmpjes zijn trouwens super! (:
  Liefs Britt