Styling: Zomerse turquoise sieraden

Moeders, af en toe word je helemaal gek van ze. Maar soms hebben ze ook hele leuk ideeën, al willen we dat niet altijd toegeven. Zo had mijn moeder gister een hele leuke kleuren combinatie bedacht. Ze had een grijze blouse met turquoise gemixt. Ik vind turquoise een heel mooie kleur maar meestal denk ik er enkel aan in de zomer. Zelf combineer ik het graag met wit omdat het zo heerlijk fris overkomt. Mijn moeder had haar zilveren sieraden gemixt met een bedelarmbandje vol met turquoise steentjes. Een mooie mix waar ik zelf niet op gekomen was, bedankt mam!

PIN IT!De mix van zilver en turquoise omschrijf ik als een beetje stoer en boho chic. Boho chic zit tussen hippie en minimalistisch in. Het is lief, zacht, eenvoudig en soms een beetje stoer. Ik ben zelf echt gek op die stijl maar vaak draag ik die stijl enkel in de zomer. Lucky me, want het is zomer. Helaas is het nog niet echt te merken aan het weer maar dat mag de styling pret niet drukken. Er zijn zat gelegenheden waarvoor ik me lekker kan optutten. En dat wil ik graag eens doen met mooie turquoise items. Ik denk dat ik daar tijdens mijn vakantie in Frankrijk helemaal los mee ga.

H&M armband/ketting €2,95/4,95 H&M ring 3,95 kayasieraden.nl oorbellen 7,95

Om je vast voor te bereiden op die heerlijke weken vakantie, heb ik een mooi moodboard gemaakt. Je kunt die gebruiken voor inspiratie. Want misschien heeft jouw kast wel wat extra kleur nodig, net als de mijne. Of misschien heb je nooit eerder aan de kleur turquoise gedacht, terwijl dat echt heel mooi staat op een gebruinde huid. En als je fan bent van goud, dan weet ik zeker dat je dat mooi kunt combineren met turquoise. Maar ook koraalkleuren zijn leuk om te mixen met deze mooie tint blauw. Je kunt er zelfs mee color blocken als je deze twee kleuren mixt met zwart of wit.

In de winkels kun je namelijk genoeg turquoise items vinden. Zelf scoor ik altijd echte turquoise stenen op kralen en mineraal beurzen. Daar kosten dat soort stenen een stuk minder dan in commerciële winkels. Je kunt ze vaak ook in onbewerkte staat kopen zodat je er zelf nog mee kunt knutselen. Zo kun je turquoise kralen, hangers, ringen en vormpjes scoren op zo’n beurs. Vervolgens kun je zelf aan de slag met je nieuwe aankoopjes. Een kettinkje of armbandje is namelijk zo gemaakt. So get your crea bea on!

Wat vind jij van deze mooie kleur?

Kaya-Quintana

P.S. Mijn moedertje blogged ook. Jawel, nog zo’n gevaar op internet, haha! Bekijk haar blog hier. 

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.