Make-up artist: Dani Sanz als inspiratie

Zoals je misschien al weet is Make Up For Ever oftewel MUFE, een van mijn favoriete make-up merken. En dit is niet alleen omdat de producten fantastisch zijn en geloof me, ze zijn fantastisch. Ik ben ook fan van dit merk omdat de vrouw achter dit merk mij ontzettend inspireert. Dani Sanz, een franse beeldhouwster en schilderes begon met dit merk. Nadat ze al haar creativiteit in haar werk als beeldhouwster en schilderes had geuit, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dani nam al haar creativiteit mee en ging onder andere aan de slag als body painter en make-up artist.

Ze creëerde in het begin haar eigen make-up en gebruikte dat ook tijdens haar opdrachten. Dani kon namelijk nergens make-up vinden dat echt goed en lang bleef zitten. Daarnaast zocht ze ook make-up met veel kleur en variatie. Haar eigen make-up probeersels werkten zo goed dat ze steeds meer maakte. Uiteindelijk ging Dani lesgeven (1970) en begonnen ook haar studenten om haar eigen gemaakte make-up te vragen. En je begrijpt al dat MUFE zo is ontstaan. Het begon met een simpele boutique en uiteindelijk is haar merk over de hele wereld te vinden.

Dani heeft naar mijn mening geholpen om het begrip make-up artist bekend te maken. Een make-up artist houd zich niet alleen bezig met een smokey eye en een dagelijkse look. Een make-up artist kan en doet veel meer. Een make-up artist kan gebruik maken van alles om zich heen, zelfs van een rol wc papier. Een make-up artist onderscheidt zichzelf van een visagist door het hebben van veel creativiteit. Maar ook lef hebben en gewoon doen is heel belangrijk als make-up artist. Dani maakt dan ook de mooiste creaties en gebruikt hier van alles en nog wat voor.

Dani doet het gewoon en dat inspireert mij enorm! Een van mijn grote wensen is dus ook om haar eens te ontmoeten. Maar ook om les te krijgen op haar eigen make-up art academy in Frankrijk. Dani is voor mij een van de grote en iemand die mij als make-up artist inspireert. Wist je trouwens dat zij enkele andere grote make-up artist’s heeft les gegeven? Grote namen als Tom Pecheux en Nicolas de Gennes hebben bij Dani in de klas gezeten. En hopelijk ik ook ooit een keer als ik rijk genoeg ben om het te betalen, haha!

Ach, ik ben gewoon gek op mijn werk en ik hoop het de komende jaren nog verder uit te kunnen breiden. Nog meer foto shoots, meer mooie publicaties en toffe samenwerkingen. Wat natuurlijk betekend dat ik nog meer make-up moet kopen want het gaat natuurlijk ooit een keer op. Maar dat kopen vind ik natuurlijk alles behalve erg, haha! Zolang ik nog geïnspireerd ben om het beste uit mijn creativiteit te halen ga ik door. Met als voorbeeld Dani Sanz en haar prachtige merk kom ik er denk ik wel.

Wie inspireert jou om te doen wat jij nu doet?

Kaya-Quintana

P.S. Er staat een nieuwe video online, bekijk hem hier!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.