My fitness pal app

Ik heb iets gevonden waar ik heel blij mee ben en ik wil het heel graag met je delen. Zoals je wellicht al weet door mijn vlogs, heb ik een lange tijd een eetdagboek bijgehouden. Met name omdat ik wilde weten waar het fout ging en hoe ik gezonder kon eten. Maar elke dag een notitieboekje meenemen is af en toe best lastig. Toevallig kwam ik de My fitness pal app tegen via een andere Youtuber en daar ben ik heel blij mee!

De My fitness pal app is voor het grootste gedeelte gratis, maar je kunt voor betaalde upgrades kiezen. Zelf vind ik de gratis versie al heel erg uitgebreid en dus heb ik nog geen upgrade aangeschaft. Deze app is van het sportmerk Under Armour, dat heel mooie sportkleding verkoopt. Hun app is dus een mooie aanvulling op hun producten. Tevens superhandig als je op een makkelijke manier je eetpatroon wilt vastleggen.

my fitness pal app

Ik heb de app nu al een tijdje op mijn telefoon staan. In het begin ga je een korte rondleiding door, waarbij je een streefgewicht aangeeft. De app rekent dan uit hoeveel calorieën jij per dag mag eten. Ik gaf in de app aan dat ik van 67 kg naar 60 kg wil. Volgens de app mag ik maar 1250 calorieën per dag eten, wat soms te weinig is voor mijn dagelijkse beweging. Daarom raad ik je aan om de app niet al te serieus te nemen.

Je kunt zelf namelijk het beste aanvoelen of je net iets meer moet eten na bijvoorbeeld sporten. Iedere keer als ik wat heb gegeten of gedronken zet ik het in mijn logboek. In de My fitness pal app zit een scanner zoals je die ook bij de supermarkt hebt. Met de scanner kun je de barcodes van alle producten die je wilt eten scannen. De app haalt dan alle gegevens naar boven, zodat je precies weet wat er allemaal in het product zit.

Dat vind ik persoonlijk echt ideaal, want hierdoor heb ik eindelijk echt goed zicht gekregen op wat ik eet. De app laat namelijk per product zien hoeveel vet, eiwit, suiker, natrium, koolhydraten en calorieën erin zitten. Je ziet per maaltijd hoeveel je van alles binnenkrijgt, zodat je op tijd de volgende maaltijd kunt aanpassen. De app geeft namelijk ook aan als je te weinig of te veel vet, eiwitten of iets anders binnenkrijgt.

my fitness pal

Als laatste heb ik de My fitness pal app ook gekoppeld aan de stappenteller op mijn Iphone. Die geeft mijn beweging door aan de app, die vervolgens de verbrandde calorieën weer verrekend. Je kunt ook zelf trainingen en oefeningen toevoegen of de Record app van Under Armour gebruiken. Die ga ik de komende weken testen omdat ik nu weer aan het fitnessen ben. Ik ben benieuwd hoe accuraat deze nieuwe app zal zijn.

Ik hoop in ieder geval dat je iets aan de My fitness pal app hebt. Ik ben zelf super blij dat ik deze gevonden heb. Door verschillende documentaires over eten ben ik mij namelijk echt kapot geschrokken. Wij eten met zijn alle namelijk ongemerkt echt veel te veel suikers en andere onnodige ingrediënten. Simpelweg omdat wij eigenlijk niet weten wat er nu echt in ons eten zit. Deze app maakt het makkelijk om daarachter te komen.

Ken jij deze app al of moet je deze nog downloaden?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij op Snapchat en Instagram voor mijn fitness updates, see you there!

my fitness pal app review

my fitness pal app

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • PatriciaKleijn

    Ik heb er wel van gehoord, ik vind het alleen wel een gedoe om steeds de hoeveelheid in te moeten vullen, je moet echt alles wegen bij invoer natuurlijk voor een goede berekening en als je bijvoorbeeld niet thuis eet kan dat niet.