Nagels: Glitter off peelable base coat van OPI

Ik houd van glitter nagellakken. Hoe meer ze glanzen in het licht, hoe beter! Gelukkig worden er veel mooie glitter nagellakken uitgebracht die ook steeds beter en langer zitten. Super handig maar helaas zijn de glitters in de nagellak er lastiger af te halen. Ik ben regelmatig erg lang bezig met het verwijderen van glitter nagellak. Vaak raakt de bovenkant van mijn nagel dan beschadigd omdat de glitters de bovenkant van mijn nagels afschrapen, niet zo fijn dus.

OPI heeft daar iets op bedacht namelijk de Glitter off peelable base coat. Deze base coat kun je volgens OPI gemakkelijk van je nagels “pellen”, zodat je niet moeilijk hoeft te doen met nagellak remover. Klinkt goed want ik vind glitter nagellak leuk maar het verwijderen ervan kost mij veel teveel tijd en het beschadigd mijn nagels. Uiteraard heb ik de peelable base coat getest en heb ik foto’s gemaakt.

opi peelable base coat

glitter off peelable base coat

Om te beginnen is de base coat melkachtig wit. Ik was bang dat de kleur zo zou blijven maar binnen twee minuten wordt de base coat doorzichtig. Je hebt volgens OPI maar een dun laagje nodig maar op mijn duim heb ik er twee aangebracht. Ik merkte niet erg veel verschil tijdens het verwijderen van de tweede laag. Blijkbaar maakt het dus niet uit hoeveel laagjes je aanbrengt van deze base coat.

Vervolgens bracht ik twee laagjes van Bourjois Dangerous wish aan, een nagellak met grote en kleine glitters. Daarna bracht ik nog een OPI top coat aan en gebruikte ik de Mava dry spray om ze te drogen. Na een paar uur zag ik dat mijn nagellak iets was verschoven op mijn middelvinger bij de nagelrand. Ik had mijn hand gestoten en de nagellak was dus los gaan zitten.

peelable base coat

Twee laagjes base coat die net aangebracht zijn

opi peelable base coat

Een minuut later zie je de nagellak doorzichtig worden

Een klein tikje is dus al genoeg om deze peelable base coat los te krijgen. Ik kon gemakkelijk mijn nagel onder de nagellak krijgen om die vervolgens los te trekken. Zoals je kan zien op de foto, trek je gemakkelijk de gehele laag nagellak van je nagel af. OPI’s peelable base coat doet dus precies wat OPI belooft. Het enige wat ik jammer vind is dat de base coat dus ook los laat als je bijvoorbeeld je nagel stoot.

Dat kan nagellak dragen lastig maken tijdens het werk. Ik moet soms dozen uitpakken waarbij ik regelmatig mijn nagels stoot of gebruik om stickers los te trekken. Dan zou de nagellak dus sneller los kunnen laten dan gewenst. Verder vind ik de peelable base coat echt een goed idee. Geen lange nagellak remover sessies meer maar lekker snel je nagellak verwijderen en een nieuw kleurtje aanbrengen.

To peel or not to peel?

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

opi peelable base coat

glitter off peelable base coat

opi glitter off base coat

peelable base coat opi

opi peelable base coat

opi glitter off peelable base coat

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • pamela

  bij mij laten dit soort producten toch altijd binnen een have dag los. en zo een probleem vind ik het toch niet om glitternagellak te verwijderen 😛

  • Kaya-Quintana
   pamela

   Dat is het enige waar ik ook bang voor ben, dat het ongewenst snel lost laat. Verder vind ik het wel echt een top idee

 • femketje

  ik vind het super handig spul! 😀

 • Yvonne

  Ik vind glitternagellak ook altijd zo moeilijk om weg te halen. Dus dus superhandig dit! 🙂

 • Jeske

  Super handig!

 • Mirjam

  Ja dit vind ik echt een uitkomst! Ga hem binnenkort ook bestellen 🙂

 • faat

  Deze lijkt mij superhandig!