Review: Dream cream, hand en body lotion van Lush

Mijn eerste ervaring met Lush was alles behalve leuk. Ik was namelijk helemaal blij met mijn Soap stack en kon niet wachten om de zeepjes te gebruiken. Helaas voor mij kreeg ik meteen tijdens het gebruik van zo’n zeepje gigantische jeuk. Mijn huid was gigantisch uitgedroogd en een week later had ik nog steeds wondjes van het krabben. Maar in maart heb ik de Dream cream van Lush in mijn Glossybox gekregen om te proberen. En deze keer ging het een stuk beter. Ik zal je er alles over vertellen in mijn review.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Dream cream, the hand and body lotion

Merk: Lush

Cijfer: 7,5

Belofte:  We hebben elke essentiële olie gebruikt die je huid kan helpen en dit in de zachtste emulsie samengebracht. Dit product is wereldwijd de bestseller van Lush.

Prijs: €18,95 voor 240 gram

PIN IT!Voordelen: Deze lotion zit vol oliën en daar ben ik dol op. Oliën staan er om bekend dat ze wonderen kunnen verrichten voor een droge huid. En ik heb een gigantisch droge huid dus ik merk het verschil na gebruik van deze lotion meteen. Er zit onder andere olijfolie, tea tree en lavendelolie in. Maar ook rozenwater dat bekend staat om het verzachtende effect. In mijn geval voel ik echt direct dat mijn huid zachter is na het aanbrengen van deze lotion. Dit had ik niet verwacht en het is echt een aangename verassing als een product zo snel werkt.

Het geldt misschien niet voor iedereen maar ik vind de structuur van deze lotion op yoghurt lijken. Het is heel romig, niet te dik en vloeibaar genoeg om lekker ver uit te smeren over je huid. De lotion is ook minder plakkerig dan ik had verwacht. Meestal zijn lotions met oliën heel plakkerig maar deze Dream cream is dat niet zo heel erg.

Lush test niet op dieren en gebruikt grondstoffen die niet op dieren zijn getest. Iets wat voor mij heel belangrijk is en ik probeer daar zoveel mogelijk op te letten. Ook de verpakkingen van Lush zijn recyclebaar en opnieuw te gebruiken. Dat vind ik persoonlijk een groot plus punt.

Nadelen: Ik vroeg me af waarom ik toch nog een beetje jeuk had na het gebruik van deze lotion. Na het nalezen van de ingrediëntenlijst kwam ik daar al snel achter. Ik kwam twee parabenen tegen waarvoor ik allergisch ben. Meer weten over parabenen? Lees dan dit artikel voor een handige uitleg. Jammer want ik vind afgezien van het kleine beetje jeuk dat ik krijg, deze lotion perfect!

Ik vond nog twee kleine puntjes die iemand als nadeel kan zien. Deze lotion blijft bij mij na een dag nog steeds een beetje op de huid liggen. Op de delen van mijn huid die niet droog zijn, is deze lotion net iets teveel. Mijn armen en borst blijven bijvoorbeeld toch een beetje plakkerig aanvoelen. Ik merk het aan mijn bh en shirtjes die ik soms even los moet trekken van mijn huid. Het is niet heel erg maar het viel me op. En ik kan me voorstellen dat iemand anders zich er wel aan kan irriteren.

De geur van deze lotion is alles behalve lekker. Ik kreeg er spontaan hoofdpijn van en bleef een uur lang misselijk. Op de site van Lush word er ook netjes beschreven dat de geur niet zo lekker is. Ze geven ook de tip om de Dream cream te vermengen met een beetje water. De geur ruik je vooral als de lotion nog in de verpakking zit. Eenmaal op de huid heb ik er niets meer van gemerkt. Best vreemd want op de ingrediëntenlijst staat wel parfum vermeld.

Conclusie: Helaas pindakaas voor mij dat ik allergisch ben voor de parabenen in deze lotion. Want ik had hem anders zeker weten weer opnieuw aangeschaft. Mijn droge huid word perfect verzorgt door deze lotion en voelt twee dagen later nog steeds soepel aan. De geur en de parabenen kunnen een nadeel zijn, in mijn geval wel. Afgezien daarvan doet de Dream cream wel wat Lush belooft. Ik zie wel in waarom de Dream cream de best seller van Lush is. Ik zal hem dan ook zeker aanraden aan andere mensen. Ik ga mijn sample opmaken en delen mijn zusje. Zij is namelijk niet allergisch voor parabenen en kan wel wat lotion gebruiken, hihi!

De Dream cream is een echte droom voor de droge huid. Ik zeg: proberen!

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij een echte aanrader van Lush? Ik ben benieuwd, ik wil wat meer van dit merk proberen.

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Mariska

  Jammer dat je alergisch bent voor bepaalde producten in deze lotion. Ik hb hem nog staan van de Glossybox, ga deze vanaf volgende week testen als mijn duo butter van tbs op is

 • Nina

  Ik ben op dit moment helemaal weg van lush. Ik heb hem niet, omdat ik geen lid ben van de glossybox. Ik wil hem wel graag proberen, maar vind hem wel erg duur…

 • MySuperSweetLife

  Hij lijkt me erg lekker! Maar persoonlijk heb ik tot nu toe nog niet zo`n goede ervaring met Lush!

  Liefs

 • Bionails1

  Als je een gevoelige droge huid hebt is de au roma dat is een tonic erg fijn met lavendel en rozen ik zelf houd helemaal niet van die geur dus ik moest wel wennen maar mijn huid niet je voelt meteen deze prikt niet en vermindert echt de roodheid. dit is mijn grootste favo van lush