Review: Infinite matt foundation van Catrice cosmetics

Oeh, een budget product! Althans dat dacht ik toen ik ging shoppen bij Catrice voor foundations. Helaas was het toch een stuk minder leuk als het gaat om de goede tint matchen. Want alhoewel Catrice mooie foundations heeft voor een prikkie, hebben ze weinig tinten om uit te kiezen. Maar hoe zijn Catrice foundations afgezien van de tinten? Ik heb twee type Catrice foundations ruim drie maanden getest. Ik heb gekeken hoe ze het doen onder verschillende omstandigheden. In dit artikel review ik de Infinite matt foundation, want hoe goed is deze foundation? Let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Infinite matt, up to 18 hours foundation

Merk: Catrice cosmetics

Cijfer: 7,5

Belofte: Volgens de Catrice cosmetics site: De zijdezachte, olievrije make-up matteert ongewenste glimplekjes en zorgt zeker achttien uur lang voor een natuurlijke, zachte en matte teint. Dankzij licht reflecterende pigmenten en de hydraterende ingrediënten ziet je huid er prachtig en stralend uit. De perfecte foundation voor dit seizoen – zonder maskerachtig effect.

Prijs: €5,99

Voordelen: De prijs is absoluut een voordeel want voor €6,- vind je niet snel een fijne foundation. De verpakking is niet heel bijzonder maar wel stevig genoeg om mee te reizen. Er zit een pompje op waardoor je makkelijk kunt doseren. Daarnaast blijft de foundation zelf onaangeraakt en dus prettig voor de hygiëne. De foundation is olie vrij, al vind ik dat niet heel erg vernieuwend. Tegenwoordig zijn bijna alle foundations olie vrij.

Dan vind ik de structuur van deze foundation ook erg prettig. Het is een vrij dikke en romige foundation. Hij droogt snel en lijkt op te drogen tot een poederfinish. Hij doet me erg denken aan de Pro lumiere foundation van Chanel. Die heeft een soortgelijke structuur. Niet te vloeibaar maar ook niet te poederachtig en te dik. De foundation voelt op mijn huid niet te dik aan en ook niet te zwaar. Ik vergat een paar keer dat ik foundation op had en dat is erg fijn. Een comfortabel gevoel is erg fijn als het gaat om foundation, want dat draag je de hele dag.

Volgens Catrice moet deze foundation achttien uur blijven zitten. Helaas pindakaas was dat bij mij niet het geval. Bij mij hield hij het ruim negen uurtjes uit, net iets langer dan een werkdag. In principe niet verkeerd als je het mij vraagt. Na die negen uurtjes werd deze foundation heel droog en korrelig op mijn huid, tijd voor een touch up! Ook fijn is dat je dezefoundation niet perse hoeft af te poederen. Hij droogt in principe snel genoeg op en hij blijft echt heel mat op de huid. En alhoewel hij erg mat is, vind ik hem niet te dik op de huid liggen. Geen poederachtig of korrelig effect maar een zachte en glad lijkende huid.

Nadelen: Deze foundation “droogt” snel op als hij eenmaal op je huid is aangebracht. Het enige wat ik af en toe merkte, is dat hij een beetje af geeft. Dat gebeurt meestal als ik een beetje warm ben van bijvoorbeeld een stukje fietsen. Daarom poeder ik deze foundation voor de zekerheid een beetje af. Doe ik dat niet dan geeft hij soms toch af aan mijn sjaal of jas en dat ziet er niet fris uit.

Er zijn helaas heel weinig tinten om uit te kiezen. Er zijn er maar vier en ze vallen of heel roze of heel oranje uit. Jammer voor mij en een heleboel andere dames. Want een foundation met een gele of beige ondertoon zou perfect zijn. Nu zie ik bij mezelf echt een verschil tussen mijn eigen huidskleur en de foundation. Ik kan het verschil wel wegwerken maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Conclusie: Voor €6,- vind ik dit toch een best goede foundation. Hij lijkt op de Chanel Pro lumiere die ik zelf erg prettig vind om te dragen. De matte finish spreekt mij ook erg aan en hij blijft lang genoeg zitten naar mijn mening. Hij is makkelijk aan te brengen met een foundation penseel of een kabuki. Je moet wel snel werken want als deze foundation zit, dan zit hij ook echt. Met de vingers aanbrengen zou ik dus niet doen omdat je dan een heel vlekkerig resultaat krijgt. Kortom een no nonsens foundation voor maar €6,-, die perfect werkt alsje de juiste tint match kunt vinden. En ja, hij doet wat Catrice belooft. Hij blijft heel erg mat!

Kaya-Quintana

P.S. Lees hier mijn review over het Catrice Allround concealer palette

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Anonymous

  Komt er een aparte review over de photo finish? Denk dat de foto voor sommigen wat verwarrend is, in ieder geval wel voor mij aangezien er twee soorten foundations op staan.br /Erg hulpvol review van de infinite matt!

 • Miranda

  Ik heb hem nu ook een weekje denk ik. Hiervoor gebruikte ik een foundation van MAC. De lichtste kleur is voor mij perfect, hij match nog beter met mijn huid van mijn MAC foundation ^^ En voor de prijs hoef je het natuurlijk niet te laten.

 • Wendy Lubberts

  Nu je toch met budget producten aan het experimenteren bent,is mijn vraag. Kun je een leuke make-up tutorial met budget producten maken?

 • Katrien VanD

  Ik de Photo finish ook. Hij is best wel goed voor wat hij maar kost. Maar Op dit moment gebruik ik liever een BB cream van Skin79.

 • BellaChique

  Klinkt heel erg goed zeg! Vooral dat hij negen uur blijft, vind ik toch wel lang!

 • Miss Langhaar

  Wat een goede review! Ben blij dat ik je blog heb ontdekt via EGF, ben je meteen gaan volgen 🙂

 • KayaQuintana

  Haha, gek hé? Sommige goedkope producten zijn beter dan de duurdere, haha!

 • KayaQuintana

  Natuurlijk! Ik heb er al twee maar ik kan er zeker nog een paar bij maken 😉

 • KayaQuintana

  Die Skin79 wil ik ook wel eens proberen. Waar koop jij hem altijd? 🙂

 • KayaQuintana

  Ja, dat is zeker lang. En ik was ook erg verbaasd maar hij bleef een hele werkdag goed zitten. En toen ik na een uur reizen thuis kwam was het nog steeds in orde. I love it 😀

 • KayaQuintana

  Bedankt voor je leuke comment! Jij hebt toch ook een site vernoemd naar je nickname? Daar kijk ik ook wel is op, hihi!

 • petra

  voor ons hele lichte dames zijn juist de roze ondertonen heel mooi, de 020 honey/beige is erg mooi als je zoals ik vrij licht bent en veel rood in je huid hebt, ik was erg verbaasd over deze foundation, voor dat bedrag had ik er geen hoge verwachtingen van, maar het verbaasde me echt dat hij zo mooi dekt en ook de hele dag mooi op blijft,
  ik breng het trouwens wel op met mijn vingers, hij droogt bij mij niet zo snel op in de huid, mischien komt dat omdat ik een erg vette huid heb.
  ik kan het dus echt aanraden voor als je een roze ondertoon hebt
  hij is te vergelijken met mijn loreal true match