Review: Kiehl’s lip balm spf 4

Wat was ik blij dat er een product van Kiehl’s in de Glossybox van augustus zat. In mijn Glossybox zat de Kiehl’s lip balm #1. Dat klinkt veelbelovend zo’n titel want een nummer één lip balm moet wel heel goed zijn, toch? Ik heb die titel sinds ik de deze lip balm kreeg in mijn Glossybox eens goed op de proef gesteld. Want ik heb op dit moment wel heel droge lippen door eczeem en een slechte weerstand. Velletjes, kloofjes en wondjes verzamelen zich heel “charmant” om mijn mond en lippen. Daar zou de Kiehl’s lip balm vast goed bij helpen, toch?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Lip balm #1

Merk: Kiehl’s

Cijfer: 5

Belofte: Brengt verlichting bij gesprongen of gebarsten lippen, factor 4 en niet getest op dieren.

Prijs: €8,- en normaal gesproken €10,- via de Kiehl’s webshop voor 15ML

PIN IT!

Voordelen: De tube is erg handig. De textuur is erg prettig, niet te dik en niet te dik. Het doet me denken aan een vloeibare versie van vaseline. Niet gek want er zit petrolatum alias vaseline in. Kiehl’s is dierproefvrij volgens de site, dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Nadelen: Afgezien van het feit dat de lip balm voor een groot deel uit petrolatum (vaseline) bestaat, zitten er bar weinig ingrediënten in. In sommige gevallen is dat juist heel goed, less is more. In dit geval gaat dat voor mij niet op. Er zitten bijvoorbeeld parabenen in waarop mijn huid niet goed reageert. Daarnaast zitten er weinig tot geen hydraterende bestanddelen in die goed werken voor mijn huid.

De tube is heel handig maar het is en blijft een tube. Hierdoor zit er dus geen handig applicatie mondje op maar een schroefmondje met scherpe randjes. Ik kan dus niet pijnloos vanuit de tube de lip balm opbrengen. Dus moet ik de lip balm eerst op mijn vinger aanbrengen en vervolgens op mijn lippen aanbrengen. Gemak dient de mens en in dit geval ondervind ik er weinig gemak aan. Er zit factor vier in. Leuk zo’n verkooptrucje maar niet aan mij besteed. Factor vier beschermt mijn lippen nog geen minuut en de kleine hoeveelheid die in de tube zit, beschermt nog geen centimeter.

Conclusie: Jammer, jammer en jammer! Want ik had graag deze lip balm fijn gevonden maar er zitten gewoonweg meer nadelen en nutteloze eigenschappen aan dan voordelen. Hier heb ik geen €8,- voor over, dat besteed ik liever aan de Eight hour cream, EOS lip balm of een simpel potje Vaseline. Voor mij is het een no go als het de lip balm van Kiehl’s betreft. Wellicht zijn de andere producten van dit merk wel iets voor mij. Dat ga ik dan te zijner tijd ook zeker eens nader bekijken. Als het om lip balm gaat dan houd ik het voorlopig liever bij mijn EOS lip balm.

Wat vond jij van de Kiehl’s lip balm? Hit of shit?

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk hier nog meer reviews!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Zoë

    Dat is echt een tegenvaller. Ik vind het heel jammer dat een merk dat zich zo ‘natuurlijk’ voorstelt, zo’n onnatuurlijke ingrediënten gebruikt!

    (PS: klein typfoutje: “Voordelen: De tube is erg handig. De textuur is erg prettig, niet te dik en niet te dik.” Dat moet dun zijn neem ik aan 😉 )