Review: Max Factor Clump defy volumising mascara

Heerlijk als een mascara doet wat het merk beloofd. In dit geval doet de Clump defy mascara van Max Factor wonderen voor mijn wimpers. Ik krijg er langere wimpers van zonder klontjes. Er zijn maar weinig mascara’s die het goed doen op mijn korte en rechte wimpers. Ik ben dan ook heel blij met de Clump defy waarover ik je graag meer vertel, read on doll!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Clump defy volumising mascara

Merk: Max Factor

Cijfer: 9

Belofte: Langere, vollere en gesepareerde wimpers zonder klontjes

Prijs: €14,99

max factor clump defy mascara

Voordelen: Allereerst het borsteltje, die is echt heel prettig in gebruik. De bovenkant van het borsteltje is recht en de onderkant is rond. Hierdoor kun je met de rechte kant eerst je wimpers verlengen, om vervolgens met de ronde kant meer volume te creëren. Ik gebruik zelf drie laagjes van deze mascara voor het beste resultaat. Mijn wimpers zijn kort en dun waardoor ik wat meer laagjes nodig heb.

Toch heb ik nog nooit last gehad van klontjes tussen mijn wimpers. Ik kan zoveel laagjes aanbrengen als ik wil maar mijn wimpers blijven prachtig gesepareerd. Ik denk dat dit ook ligt aan de mascara pasta zelf. Deze is redelijk vloeibaar maar net dik genoeg om volume te geven. Daarnaast houdt deze mascara het redelijk lang vol. Met de vorige tube mascara deed ik zo’n twee en een halve maand.

Een extra voordeel wat ik opmerkte is dat je door het borsteltje heel dicht op de wimperaanzet kunt beginnen met het aanbrengen van de mascara. Hierdoor kun je de gehele wimper in een laagje mascara hullen, waardoor je pas echt het effect ziet van de mascara. Je ziet daardoor goed de intensiteit van de mascara door de zwarte kleur die je over de wimpers aanbrengt.

max factor clump defy mascara review

Nadelen: Het enige nadeel wat ik kan vinden van deze mascara is dat deze de krul niet goed houdt. Als ik mijn wimpers krul en daarna deze mascara aanbreng, dan merk ik dat ze snel weer recht gaan staan. Heel erg jammer want ik vind het juist mooi als mijn wimpers gekruld blijven staan. Hierdoor krijg ik namelijk een frissere oogopslag maar helaas houdt deze mascara dit niet zo lang vol.

Conclusie: Afhankelijk van je eigen wimper (lengte, dikte en krul) zal deze mascara nog meer lengte en volume verzorgen. Het borsteltje is wat mij betreft echt een hit want er ontstaan echt nooit klontjes. Deze mascara gebruik ik daarom graag als “primer” onder de Miss manga mascara van L’oreal. Als je al van jezelf al sterkere wimpers hebt dan heb je een extra mascara niet nodig. De Clump defy zal dan voor voldoende lengte en volume zorgen.

Heb jij deze mascara al eens getest en wat is jouw mening er over?

Kaya-Quintana

P.S. Handig review? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Clump defy mascara review

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Lotte

  Een foto van het resultaat zou wel fijn zijn 🙂

  • Kaya-Quintana
   Lotte

   Zal ik binnenkort even toevoegen, dank voor de tip!

 • femketje

  ben benieuwd naar het resultaat op de wimpers, maar hij klinkt wel erg goed! merry xmas! :3

 • Esmeralda L

  Ik gebruik deze msacara nu en ik vind deze heel erg fijn