Review: Pure arganolie van Arganwinkel.nl

Een tijdje geleden kreeg ik een mooie doos gevuld met pure argan olie van arganwinkel.nl. Ik kreeg de olie om te testen en te reviewen en vandaag is het review eindelijk beschikbaar. Ik ben sowieso fan van oliën die de huid te verzorgen, mijn droge huid heeft daar namelijk heel veel aan. Maar hoe zit het met de 100% pure argan olie van arganwinkel.nl? Vind ik die ook zo fijn voor mijn huid? Ik heb het hieronder tot in de puntjes voor je beschreven, so let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: 100% pure argan olie

Merk: arganwinkel.nl

Cijfer: 8

Belofte: Volgens arganwinkel.nl “Arganic Cosmetische Arganolie – 50 ml zit boordevol vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren. Droomt u van een stralende jonge huid, zijdezacht gezond haar en stevige mooie nagels? Dat kan! Met argan olie. Dit honderd procent natuurlijke product verzorgt, voedt en herstelt elke vale droge huid, dof futloos haar en broze nagels. Hoe werkt het? U brengt een aantal druppels aan op uw probleemzones. De olie trekt snel in en werkt intensief na. Het resultaat? U straalt van top tot teen.”

Prijs: 50 ml van €23,95 naar €17, 95

argan olie

Voordelen: Volgens arganwinkel.nl zit er in de arganolie een heleboel gezonde ingrediënten zoals vitamine E, onverzadigde vetzuren, quercetine en myricetine die beide goed zijn tegen schimmels en bacteriën. De olie kun je voor je haar, huid en nagels gebruiken. Ik heb de olie met name voor mijn handen gebruikt want mijn huid was daar erg droog. De olie trekt snel in en binnen drie minuten voelt mijn huid weer lekker soepel en zacht aan.

Ik merkte de voordelen vooral op aan mijn nagelriemen en nagels zelf. Mijn nagelriemen zijn na gebruik zachter en de velletjes die ik soms heb verminderen door het gebruik van de olie. Mijn nagels gaan glanzen en zijn minder broos als ik de olie een tijdje gebruik. Eerlijk gezegd had ik niet zo’n goed resultaat verwacht maar mij hoor je niet klagen.

De verpakking vind ik overigens ook erg prettig. Er zit een pompje op het flesje waar je goed mee kunt doseren. Het scheelt ook een heleboel geknoei want je kunt het flesje nooit per ongeluk omgooien en zo alles er uit laten lopen. Ik ben best wel klunzig en olie in een flesje met een pompje is voor mij dus perfect.

argan olie flesje met pompje

arganwinkel.nl

Nadelen: Het enige wat ik niet prettig vind van deze olie is het effect op mijn haar. Het wordt aangeraden om de olie in de puntjes van je haar aan te brengen en het even te laten intrekken. Vervolgens kun je het er uit wassen onder de douche en zou je haar weer moeten glanzen en gehydrateerd zijn. Ik heb het twee keer geprobeerd maar helaas merk ik er niets van.

Als ik het er in laat zitten en niet was, zoals sommige mensen doen, dan wordt mijn haar plakkerig en moeilijk om te stijlen. Als ik het er wel uit was dan blijft het nog steeds een beetje plakkerig en de beloofde glans en hydratatie vind ik er niet in terug. Argan olie in mijn haar is dus niet zo’n succes. Een ander nadeel was dat mijn flesje helaas niet goed dicht zat, waardoor de helft uit de fles was gelopen. Ik denk dat het gewoon een eenmalig foutje was want ik heb er verder niemand over gehoord.

1000 % pure argan olie

Conclusie: De 100% pure arganolie vind ik erg prettig voor mijn huid en zal ik daar ook zeker voor blijven gebruiken. Het trekt snel in, geeft niet af en laat geen vlekken op mijn kleding achter. De prijs vind ik goed in verhouding met wat je krijgt. Er zit veel argan olie in een flesje en je hebt maar een beetje nodig want je kunt het ver uitsmeren. Deze olie zou ik daarom zeker weer eens opnieuw aanschaffen. Al denk ik dat ik nog wel een paar maandjes vooruit kan met het flesje dat ik nu heb.

Heb jij wel eens arganolie geprobeerd en wat vind jij er van?

Kaya-Quintana

arganolie

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  ik ben gek op dit spul! is perfect voor mijn droge haarpunten :3

 • Lotte

  Ik gebruik de oil cleansing method, reinig m’n gezicht met castor,Argan en jojobaolie. Superfijn!

  • Kaya-Quintana
   Lotte

   Oh, daar ben ik wel benieuwd naar. Ik ga eens opzoeken hoe dat werkt, bedankt voor de tip!

 • BeautyByTS

  Ik vind hem geweldig maar voor mijn haar merk ik er ook niets van. Ik had hem in mijn haar gedaan en niet uitgespoeld, de volgende dag was m’n haar bagger vet! Voor mijn gezicht en nagelriemen vind ik hem wel heel fijn

  • Kaya-Quintana
   BeautyByTS

   Ja, en dat vette haar gevoel vind ik echt verschrikkelijk. Dus dat doe ik nooit meer!

 • Ingrid

  Je hebt nu een merk dat Yentl Oil heet.
  Gezichtsproducten (natuurlijk) met argan olie.
  Kent iemand dit? Ik ben benieuwd of dit een aanrader is???
  Gr Ingrid

 • Lisa

  Ik denk dat ik 1 van de weinige ben die het helemaal niets vind. De argan olie van de arganwinkel voelt aan alsof er fijn zand in zit. Mijn haar is er niet beter van geworden ( heb de olie 3 weken gebruikt) op mijn gezicht krijg ik er uitslag van en een brandend gevoel naar een paar uur. dus al met al, geen succes. Ik heb daarentegen in de biowinkel arganolie gekocht en deze is anders van stuctuur en voelt fijn aan, geen uitslag en glanzend haar!!!! dus voor mij geen arganwinkel producten meer. Het zal verschillen per persoon denk ik.

  • Kaya-Quintana
   Lisa

   Zeker, gelukkig is er altijd iets waar je wel tegen kunt

 • Chiara

  Let op: Dit bedrijf levert niet meer maar int wel geld. Op FB staan meerdere meldingen van gedupeerden.

 • Cindy

  Dat is onzin, dit bedrijf levert gewoon de olie

 • Mohamed

  Wil je mijn producten testen