Review: Smashbox Halo hydrating perfecting powder

Vorige week vertelde ik je al heel enthousiast over de Smashbox Halo liquid foundation. Uiteraard hoort bij deze foundation een powder en dat is de Smashbox Halo hydrating perfecting powder. Deze powder kreeg ik een tijdje geleden om te reviewen en na een paar weken heb ik alle voor en nadelen op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een goede powder? Lees dan lekker verder!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

smashbox halo powder review

Product: Halo hydrating perfecting powder in de tint light clair

Merk: Smashbox

Cijfer: 8

Belofte: Olie en talkvrije poeder met medium dekking. Een revolutionaire poeder die de tekenen van ouderdom minimaliseert. De gepatenteerde formule helpt om een frisse, gezonde uitstraling te creëren. Door de draaidop kun je de juiste hoeveelheid poeder afschrapen waardoor je nooit teveel poeder overhoudt of teveel poeder op je penseel neemt. Hierdoor voorkom je de cakey look en kun je ook de poeder alleen of over je foundation dragen, aldus de beschrijving van Smashbox.

Prijs: €40,- daarvoor krijg je 15 gram via Douglas

smashbox halo powder review

Voordelen: Ten eerste is de verpakking echt geniaal als je het mij vraagt. Het afschraap systeem vind ik echt heel handig. Het voorkomt namelijk het verspillen van poeder en het is een stuk frisser. Je raakt namelijk bijna nooit de nog nieuwe poeder aan onder het zilveren plaatje. Daarnaast kunt je het zilveren plaatje gemakkelijk reinigen en is alles weer lekker schoon en fris. Het doosje zelf is lekker stevig maar door het schraapsysteem wel iets dikker.

Het eerste wat mij opviel is dat deze poeder geen sterke geur verspreidt! Heel fijn want dat betekend voor mij geen verstopte en geïrriteerde neus of een allergische reactie. De structuur van de poeder is boterzacht en op mijn huid voelt het satijn glad aan, heel fijn! En zoals Smashbox belooft helpt deze poeder bij het gehydrateerd blijven van je huid. Op dit moment heb ik bijvoorbeeld last van beginnende eczeem en een droge huid maar het wordt niet erger door de poeder. Ik kan mezelf dus gewoon opmaken met deze poeder.

smashbox halo hydrating perfecting powder

Smashbox denkt aan alles en je krijgt bij deze poeder dan ook een mini kabuki brush voor onderweg. Deze kabuki brush is perfect voor kleine touch up’s maar voor het echte werk zou ik gewoon een grotere gebruiken. Overigens moet ik nog echt even kwijt dat ik de dekking en de kleur van deze poeder fantastisch vind. Ik heb één van de lichtste tinten maar alle poeders bevatten een gele ondertoon. Hierdoor kun je makkelijke rode plekjes en donkere kringen mooi bedekken met een medium coverage.

Nadelen: Smashbox belooft ook dat je gezicht er niet cakey uitziet door deze poeder. Echter ben ik het daar niet helemaal mee eens. Het is wel stukken minder dan met andere poeders maar ik zie de poeder toch redelijk goed zitten. Ik ben dan ook redelijk kritisch maar het valt mij gewoon op. Pas na een uurtje lijkt de poeder mooi te versmelten mijn huid en valt deze niet meer op. Na dit uurtje zit mijn make-up dan ook helemaal flawless, whoohoo! En zoals met elke poeder vallen droge plekjes en schilfertjes meer op na het aanbrengen van deze poeder. Daarnaast ligt de prijs voor deze poeder naar mijn mening te hoog. Dat vind ik met name omdat deze poeder erg goed is maar helaas niet voor iedereen betaalbaar.

smashbox travel kabuki brush

Conclusie: Deze poeder is naar mijn mening heel erg goed. Met name door de verpakking waarmee je een hoop verspilling voorkomt. De gele ondertoon in alle tinten vind ik fantastisch want hiermee bedek je het beste rode plekjes, verkleuringen en donkere kringen. De prijs mag van mij wel een beetje lager zijn maar verder vind ik alles top! Ik zou deze poeder dan ook zo aanschaffen.

Wat is jouw mening over deze poeder, ziet het er goed uit?

Kaya-Quintana

P.S. Meer reviews lezen? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

smashbox halo powder via douglas

Smasbox halo powder swatches

De Smashbox liquid halo foundation als basis

halo powder swatches

Een laagje van de Halo powder er over heen

Smashbox halo powder voor en na

Na het aanbrengen van de Halo powder

smashbox halo hydrating powder swatches

Extra close up’s

smashbox halo powder review

smashbox kopen in nederland

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.