Review: Too faced shadow insurence, eyeshadow primer

Hoe is het mogelijk, dat ik over dit product nog nooit een review heb geschreven? Terwijl ik het bijna elke dag gebruik en er altijd weer op terug kom. Eigenlijk ging ik er vanuit dat iedereen wel weet hoe geweldig dit product is. Toch zijn er nog veel mensen die niet eens afweten van het bestaan van de geweldige Too faced shadow insurence. Daar moet verandering in komen want dit product zal je beauty leven veranderen. Daarom vertel ik je er heel graag meer over.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Shadow insurence

Merk: Too Faced

Cijfer: 10

Belofte: Tegen het vervagen, ophopen en vlekken van eyeshadow en eyeliner. De primer houdt de pigmenten op zijn plek, door het creëren van een barrière tussen de huideigen oliën en make-up. Een klein beetje is genoeg om het gehele ooglid tot onder aan de wenkbrauwen van primer te voorzien. Vrij van parabenen.

Prijs: €16,50

too faced shadow insurence

Voordelen: What’s not to love? Ik heb ruim een jaar gedaan met een tube shadow insurence en ik gebruik deze primer bijna elke dag. Dat maakt het uitgeven van die €16,50 het helemaal waard. Als make-up artist heb ik ook een aparte tube in visagie koffer liggen voor opdrachten. Ik kan er geen genoeg van krijgen want door dit product worden mijn looks nog mooier.

Op de huid wordt deze primer doorzichtig en dus kun je er elke kleur eyeliner, eyeshadow of cream shadow over heen aanbrengen, zonder dat de kleuren veranderen. Het enige wat ik wel altijd merk is dat de primer de make-up kleuren intenser maakt. Iets wat ik alleen maar kan waarderen. Je hebt namelijk ook minder make-up nodig, om hetzelfde effect zonder primer te bereiken. Daarnaast kun je direct na het aanbrengen van de primer al aan de slag, je hoeft niet te wachten tot het droog is.

too faced shadow insurence review

Deze primer werkt op elke huidskleur en op elk huidtype. Ik heb deze primer nu al op zoveel mensen gebruikt, dat ik met het volste vertrouwen kan zeggen dat iedereen hier iets aan zal hebben. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die deze primer niet fijn vindt. En hoe kan het ook anders, dit is een juweeltje! De verpakking is prettig want het is vormgegeven in een kleine tube. Hierdoor kun je gemakkelijk doseren en blijft het product altijd schoon want je hoeft er nooit met je vingers in te zitten, zoals bij een potje crème.

Sommige primers drogen de huid uit, de shadow insurence doet dat niet. Of ik nu last heb van eczeem, een droge huid of schilfertjes, het wordt nooit erger of veroorzaakt door deze primer. Tevens is deze primer er gemakkelijk af te halen met een make-up remover. Ik hoef niet keihard te schrobben of over mijn huid te wrijven.

too faced shadow insurence primer

Nadelen: Er zijn geen nadelen! Super leuk om dat eens neer te zetten. Het enige dat er met deze primer fout kan gaan, is dat je teveel gebruikt. Want je hebt echt maar een ieniemienie bolletje nodig voor je gehele ooglid. Gebruik je teveel dan kan de primer niet goed drogen en werkt het minder goed.

too faced shadow insurence primer swatch

Conclusie: Ik denk niet dat er nog een betere primer komt dan deze van Too Faced. Ik heb die van Urban Decay, Benefit, Clarins en vele andere merken ook getest. Maar geen van allen kan de shadow insurence van Too faced inhalen. Het is echt mijn holy grail zoals de engelstalige beauty guru’s zouden zeggen. Echt een dikke tien plus, plus, plus voor dit product!

Wat vind jij van deze primer?

Kaya-Quintana

P.S. Make-up is art, express yourself

too faced shadow insurence review

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • San

  Superprimer!!
  Toen ik hem voor het eerst bij jou zag, heb ik hem meteen gekocht toen ik ergens ging winkelen waar een sephora zat!
  Heb meer dan een jaar met mn eerste tube gedaan en ben nu bezig met de 2e tube.
  Echt een héél fijn en goed product!!

  • Kaya-Quintana
   San

   Ja, het is echt top spul en al helemaal omdat je er zo lang mee kan doen.

 • Amanda

  Ik heb m ook en besef nu dat ik er ook nog nooit een review over heb geschreven. Heb een vriendinnetje al kunnen overtuigen hem te kopen, want ik vind hem echt geweldig! Zou niet meer zonder willen.

 • femketje

  Klinkt bijna te mooi om waar te zijn XD

 • BeautyByTS

  Hij lijkt me erg fijn. Mochten al mijn eyeshadowbases op zijn ga ik deze eens proberen

 • Miranda

  Ohh ja! Too Faced Shadow Insurance, love it!

 • Moniek

  Ik vind deze echt een van de beste!

 • Rav

  InsurAAAAnce. Met een A.