Je hart volgen

Zo, we hebben elkaar lang niet gesproken. Tijd voor een persoonlijke update want ik heb je weer veel te vertellen. Deze keer wil ik het graag hebben over je hart volgen omdat ik denk dat veel mensen dat te weinig doen. Ik maak mij daar ook weleens schuldig aan, drie weken geleden deed ik het nog. In het kader van meer geld verdienen omdat ik graag wat meer wil sparen, ging ik in op een werkaanbod. Slecht idee en ik wist het, maar ik deed het toch.

je hart volgen

Drie weken lang ervoer ik gigantisch veel stress. Want ik zat niet op mijn plek en ik negeerde compleet mijn eigen gevoel. Ik vond dat ik niet moest zeuren, want als je iets wilt bereiken moet je hard werken. Zelfs als je iets moet doen waar je eigenlijk niet zo blij mee bent. Onzin, dat is iets wat wij onszelf hebben aangepraat. De reden waardoor veel mensen ongelukkig zijn en in een burn-out of depressie terecht komen.

Daarom heb ik mijzelf vorige week per direct uit deze werkomgeving gehaald. De beslissing maakte ik een dag ervoor en daardoor heb ik weer heerlijk kunnen slapen. Ik voel mij vandaag ook echt fantastisch. Ik voel mij bevrijd, vrij van stress en weer lekker mijzelf. I love it! Ik focus mijzelf weer enkel op mijn eigen bedrijf en gek genoeg stond er meteen een nieuwe klant voor de deur.

dream big

Je hart volgen is en blijft moeilijk, vind ik zelf. Wij worden namelijk al vanaf kind zijnde beïnvloed door de maatschappij en we moeten aan steeds meer eisen voldoen. Geen wonder dat zo veel mensen ongelukkig zijn, want bijna niemand doet waar die echt gelukkig van wordt. Eigenlijk vind ik dat heel erg en heb ik daar altijd tegenaan geschopt. Ik wil op mijn sterfbed kunnen zeggen: ‘Wauw, ik heb het gedaan!’ en niet: ‘Had ik dat maar gedaan.’

Dus schijt ik de laatste paar jaren honderd kleuren in mijn broek. Ik neem elke dag nieuwe risico’s en volg mijn hart. Op de afgelopen drie weken na, ben ik zo goed als gestopt met dingen doen die niet bij mij passen. Alhoewel dat soms mega eng is voel ik mij wel heel wat beter dan eerst. Ging ik vroeger met angst en stress naar mijn werk, ga ik nu vol goede moed en energie aan de slag.

je hart volgen

Eigenlijk wil ik tegen je zeggen dat je het niet zoals ik moet doen. Onbewust was ik tot mijn zesentwintigste constant bezig met wat de norm was. Alhoewel ik daar bewust helemaal niet aan mee wilde doen, ging ik als vanzelf mee in die flow. Ik ging studeren, daarna werken en had het meest saaie leven ooit. Ik ergerde mij kapot aan de stand van zaken in mijn leven en was elke dag behoorlijk ongelukkig.

Doe mij niet na en volg je hart, nu meteen! Alhoewel het nu misschien lijkt alsof je veel tijd hebt, gaat die tijd wel heel erg snel. Voor je het weet werk je alweer jaren voor diezelfde stomme baas die jou nooit waardeert. Kun je nooit dat huis kopen wat je zo mooi vindt omdat je te weinig verdient. Mis je mooie momenten met vrienden en familie omdat je alleen maar werkt. Vergeet niet al die toffe ervaringen die je zou kunnen meemaken.

dream big t-shirt

Je hart volgen houdt in dat je vertrouwt op je eigen vaardigheden. Maar ook dat je beseft dat er werkelijk altijd een oplossing is, voor alles wat je meemaakt. Gaat er dus iets fout naar aanleiding van het volgen van je hart, kun je er altijd iets aan doen. Wij wonen immers in Nederland, naar mijn mening het tweede Amerika. Hier kan alles, maak er gebruik van! Daarom stort ik mij wederom weer lekker op mijn eigen bedrijf, want daar ligt mijn hart.

Wat zou jij doen als jij je hart zou volgen?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook via Bloglovin voor meer persoonlijke updates, thanks doll!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Anne-Marie

  Mooi gezegd! En je hebt gelijk, het leven is te kort om er niet optimaal van te genieten. En dat gaat natuurlijk wel met vallen en opstaan. Zolsng je maar weer opstaat en door huppelt 🙂

  • Kaya-Quintana
   Anne-Marie

   Zeker weten, liever genieten dan stilstaan en vervelen 😛

 • Danielle

  Mooi gezegd en knappe keuze. Zolang je maar een lichtje aan het einde van de tunnel blijft zien, komt het allemaal goed 🙂

  • Kaya-Quintana
   Danielle

   Precies, helemaal mee eens! 😀

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana