MAC pro longwear concealer in NW15 review

Ik heb een haat/liefde verhouding met deze concealer, ik kan er niet meer van maken. Veel dames zweren bij de Pro longwear concealer van MAC en dus besloot ik deze ook eens te proberen. Ik heb namelijk nog steeds niet de perfecte concealer gevonden en ik hoopte stiekem dat deze van MAC het zou zijn. De Pro longwear concealer is zeker niet slecht maar zoals je weet ben ik kritisch en laat ik je graag weten wat ik er van vind.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

mac pro longwear concealer

Product: Pro longwear concealer in NW15

Merk: MAC cosmetics

Cijfer: 7

Belofte: Een luchtige vloeibare concealer die een medium tot volledige dekking biedt met een comfortabele, natuurlijk matte finish. Kleurvaste formule die tot 15 uur lang houdt. Helpt het aanzien van donkere kringen onder de ogen en verkleuringen te verdoezelen en te corrigeren. In een doorzichtig glazen flesje met een mat zwart pompje.

Prijs: €20,- via de Bijenkorf

mac pro longwear concealer review

Voordelen: Zoals belooft blijft de concealer heel lang en goed zitten. Er zijn een heleboel tinten om uit te kiezen waardoor iedereen een goede match kan vinden. Het is een longwear concealer dus je moet snel werken, want zodra deze concealer in aanraking komt met de huid, begint deze te drogen. Als de concealer zit, dan zit ie en heb je er geen omkijken meer naar.

De dekking is volgens MAC medium tot high en dat is zeker weten waar. Je kunt er pigmentvlekjes, roodheden en donkere kringen goed mee verdoezelen. De concealer heeft een matte powder finish dus als je enkel deze concealer zou dragen, dan hoef je deze in principe niet af te poederen. Dat is perfect voor de dames die de concealer in hun eigen huidskleur gebruiken om bijvoorbeeld puistjes en vlekjes te verdoezelen.

mac pro longwear concealer in nw15

Nadelen: De verpakking irriteert mij al vanaf het begin. Het glazen flacon ziet er misschien stijlvol uit maar helaas heb je niets aan het pompje. Het is heel moeilijk om met het pompje te doseren en er komt altijd teveel concealer uit. Hierdoor gooi je als het ware heel veel concealer weg omdat het simpelweg niet allemaal op je gezicht past. Ik veeg regelmatig een kloddertje teveel van mijn hand met een tissue. Ik heb er al veel andere dames over gehoord maar helaas heeft MAC er nog niets mee gedaan.

De longwear formule is fijn omdat de concealer goed en lang blijft zitten. Echter ben je de sjaak als je een droge huid hebt want de concealer accentueert fijne lijntjes, schilferige en droge stukjes huid. Zelf heb ik ook opgemerkt dat de concealer mijn huid soms uitdroogt door de longwear formule, die soms nogal stug op je huid aanvoelt. Het voordeel van de longwear formule kan dus ook een nadeel zijn. Als je niet snel en op de juiste plek de conealer uitwerkt, dan kan de concealer op de verkeerde plek settelen en vlekkerig overkomen.

voor concealer

Conclusie: Deze concealer is naar mijn mening zeer geschikt voor dames met een normale tot vettige huid. De concealer droogt namelijk snel op en heeft een poederfinish. Op een droge huid kan dat verkeerd uitpakken omdat het de droge huid accentueert. Daarnaast vind ik de concealer best duur en huilt mijn portemonnee een beetje als ik weer een teveel aan concealer in de prullenbak zie verdwijnen. Als deze concealer op is dan zal ik deze niet weer opnieuw aanschaffen. De concealer is naar mijn mening goed maar niet zo fantastisch dat ik zonder kan. Die €18,- besteed ik dan liever aan een ander merk.

Wat is jouw ervaring met deze concealer van MAC?

Kaya-Quintana

P.S. Meer kritische reviews lezen? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

mac pro longwear concealer

mac pro longwear concealer review

mac pro longwear concealer nw15

mac pr longwear concealer review

Links zonder concealer, rechts met concealer

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Danielle

  Ik heb ook een mega droge huid maar toch is deze favoriet, ik breng hem direct na mijn zonnebescherming op en sinds dien blijft hij dus niet meer op de schilfers hangen..!

  Deze concealer is echt mijn holy grail als het om concealers gaat!

  • Kaya-Quintana
   Danielle

   Oh gelukkig werkt deze concealer goed voor jou. Bij mij werkt ie ook beter als ik eerst een vettige creme gebruik

 • femketje

  ik heb ‘m zelf ook en deel je mening over de verpakking, elke keer sproeit ‘ie veel te veel product er uit en het is gewoon niet handig :’)

  • Kaya-Quintana
   femketje

   Helemaal mee eens, dat pompje is poep!

 • Ilene

  Ik heb hem ook echt net aangeschaft. En het pompje is verschrikkelijk. Inderdaad veels te veel product wat er uit komt. Ik heb nog geprobeerd het pompje er van af te halen. Maar die hebben ze natuurlijk zo gemaakt dat dat niet kan

  • Kaya-Quintana
   Ilene

   Ik had ook geprobeerd om de dop er af te krijgen XD Maar dat bleek niet zo’n goed plan te zijn

 • Faat

  Ik heb een andere concealer van MAC, in een potje en die vind ik echt zo fijn! Deze lijkt me ook erg fijn, alleen jammer dat er veel product verloren gaat door het pompje. Hij dekt wel erg goed!

  • Kaya-Quintana
   Faat

   Welke concealer is dat? Ik zou die ook wel eens willen proberen 🙂

 • Comme des Coco

  Ja, het pompje is zooooo vervelend.

  Ik heb hetzelfde met concealers, wat een ramp altijd. Ik heb me bij mac meerdere malen laten adviseren. Toch blijft deze nog het beste werken, alleen is de kleur en de hoeveel en ook nog hoe ik het aanbreng wel erg belangrijk. Want als ik een te lichte te gele concealer heb, dan zie je alle paarsige wallen erdoor heen. Teveel concealer gaat gewoon in de lijntjes zitten, en met teveel poeder erop afpoederen zie je een dikke droge plamuur laag.

  Ik heb nu een roze concealer en gebruik een oranje achtige corrector, klein beetje poeder , en een dun laagje, want o zo lelijk als er net iets teveel op zit… Liefst met een beauty blender of stippeling brush. Misschien toch ook ff een ander kleurtje proberen?

  • Kaya-Quintana
   Comme des Coco

   Ik ben tevreden met de kleur maar helaas is de finish niet zo handig. Tot nu is de concealer van Maybelline en Too faced voor mij het beste 🙂

 • Bianca

  Ik twijfelde over deze concealer qua kleur ben wel blij dat ik deze nog niet heb gekocht, voor wat die doet koop ik liever een budget variant x

 • Marloes

  Ik ben erg benieuwd naar deze concealer. Wel jammer dat er niet beter is nagedacht over de verpakking!

  • Kaya-Quintana
   Marloes

   Ja, die verpakking kan veel beter. Als je een keer in de bijenkorf bent gewoon deze concealer eens testen 🙂 Checken wat je er zelf van vindt

 • Anita

  Het welbekende pompje probleem. Ik ken het maar al te goed.
  Ik heb het nu wel redelijk onder de knie maar op sommige ochtenden dat ik niet wakker kan worden verspil ik helaas ook teveel van de concealer…

  Ik vind echter wel dat de concealers van Estee Lauder (double wear) beter dekken dan de Mac pro longwear.

  • Kaya-Quintana
   Anita

   Helemaal mee eens! Estee Lauder rocks the concealer department! 😀