Bloggers guide: Geef je blog een update

Je hebt het ongetwijfeld druk met het afronden van het jaar. Toch wil is er iets wat je als blogger aan je to do lijstje kunt toevoegen. En dat is het evalueren en opfrissen van je blog voordat het nieuwe jaar begint. Er van uitgaande dat je mijn Bloggers guide serie volgt omdat je graag serieus met je blog omgaat, geef ik je graag deze tips. Kritisch naar je eigen werk, in dit geval blog kijken is heel belangrijk.

Als blogger ben je van niemand afhankelijk. Je publiceert wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt. Maar soms zit je zo ver in je eigen blog dat je bepaalde zaken over het hoofd ziet. Om het nieuwe blog jaar goed van start te gaan is het daarom aan te raden om even op afstand te kijken naar je blog zoals die nu is. Dan kun je in het nieuwe jaar nog verder komen en betere kwaliteit leveren.

bloggers guidePIN IT!

Waarom blog ik ook alweer?

Het is goed om even na te denken waarom je ook alweer bent begonnen met bloggen. Als je naast je blog nog werkt of naar school gaat, dan kan die reden door b.v. drukte snel op de achtergrond raken. Het plaatsen van een artikel kan dan gaan voelen als iets dat moet. Dat ene vervelende taakje wat de hele dag in je achterhoofd zeurt om aandacht. Het kan zelfs zo erg worden dat je er helemaal geen zin meer in hebt, zonde!

In mijn geval ben ik gaan bloggen in 2008 toen er nog maar twee andere beauty blogs waren. Omdat ik bezig was met mijn visagie opleiding en werkte in een parfumerie kon ik ook over de technische kant van make-up informeren. Daarnaast wilde ik graag delen waar ik heel blij van werd en dat was make-up. Tevens wist ik dat ik later een creatieve baan wilde en dus besloot ik om van bloggen ook mijn baan te maken.

Ik blog dus al zeker zeven jaar waarvan 2 jaar op deze site zoals je die nu voor je ziet. Ik heb terug gekeken en ik heb gemerkt dat ik de technische kant van make-up op dit moment te weinig belicht. Er is veel vraag naar duidelijke how to video’s die op logica en professionele tips zijn gebaseerd zoals mijn shape en contour video. In het nieuwe jaar ga ik daar dus mee aan de slag. Wat was jouw originele focus en hoe ga je die weer terug brengen?

Van richting veranderen

Misschien is je originele focus niet meer wat jou nu interesseert. Dat kan en het is prima om dat mee te nemen in je blog. Je schrijft namelijk het beste en het leukste over items waar je zelf blij van wordt. Plan daarom bijvoorbeeld 1 keer per week een artikel in met het nieuwe onderwerp. Zo kunnen je lezers rustig wennen aan een nieuwe onderwerp en kun je zelf kijken of je het echt leuk genoeg vind om er mee door te gaan.

Tevens is het leuk om je lezers te vertellen over hoe je nu over dingen denkt. De ontwikkeling van je blog en jezelf kan heel interessant zijn. Ik plaats daarom wel eens een persoonlijk artikel waarin ik vertel wat mij dwars zit of wat ik graag wil doen. Je zal zien dat er veel mensen hetzelfde denken als jij of jou van goede tips kunnen voorzien. Wellicht vind je door jouw nieuwe focus ook weer nieuwe lezers, nice!

bloggers guidePIN IT!

Wees gewoon jezelf

Als je veel tijd en energie in je blog steekt, dan zie je dat graag terug in de cijfertjes. Meer unieke bezoekers en volgers op Bloglovin zijn leuk. Maar vertrouw me, die krijg je liever door het maken van toffe content, dan constant mensen “pushen” om je te volgen. Hiermee bedoel ik dat als je tien lezers hebt die je blog lezen omdat ze die leuk vinden, jij daar veel meer aan hebt. Want tien lezers die je blog “lezen” omdat ze jouw volgen omdat jij hen volgt, zijn niet echt geïnteresseerd in jouw of je blog.

Uiteindelijk heb je meer positieve invloed en een echte connectie met mensen die je blog volgen omdat ze echt geïnteresseerd zijn. Volg je eigen pad, dring je blog niet overal op en laat de inhoud en je persoonlijkheid spreken. Door dit zelf te doen heb ik bijvoorbeeld enkele toffe deals met merken die specifiek voor mijn blog kiezen. Ze hebben de “grote” blogs over geslagen omdat ze liever mijn ervaring en expertise met make-up gebruiken.

Je bent je eigen merk

Veel bloggers hebben niet door dat zij hun eigen visite kaartje zijn. Bedenk wat je wilt uitstralen, wie je bent en hoe je blog dat laat zien. Zo heeft mijn blog drie onderwerpen namelijk beauty, fashion en lifestyle. Mensen en bedrijven komen o.a. naar mijn blog voor de kritische reviews, mijn eerlijke ongezouten mening en mijn ervaring als make-up artist. Dat is wat ik al vanaf het begin wilde showen en als ik het goed doe, laat ik dat nu nog steeds zien.

Tevens ben ik een harde werker en als ik een opdracht krijg, dan zet ik mijzelf meer dan 100% in. Als blogger is het belangrijk om te laten zien dat je jezelf graag in zet voor opdrachten. Als blogger sta je namelijk al ergens onder aan de voedselketen, want helaas staan bloggers nog niet overal bekend als handige zakenpartners. Je bent echt je eigen merk, en wat je er in stopt komt er ook weer uit. Besteed je weinig tijd aan een opdracht en is dat ook te zien, dan gaat de waarde van je merk omlaag.

Dit is weer een uitgebreid artikel en ik hoop natuurlijk dat je er iets aan hebt. Als je net zo gek bent op bloggen net als ik, dan zal je ongetwijfeld iets doen met deze tips. Vergeet niet je doel en ga er in het nieuwe jaar keihard achteraan. Er zijn miljoenen bloggers maar jij kan die ene zijn, die meer te bieden heeft dan al die anderen. So get serious and kick some ass!

Wat is jouw blog tip en waar kan ik je nog meer bij helpen?

Kaya-Quintana

P.S. Wil je meer blog tips lezen? Check dan hier de rest van de Bloggers guide, enjoy!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.