Mijn pedicure favorieten

Helaas is mijn favoriete pedicure salon gesloten. Ik ben daarom alweer een paar jaar opzoek naar een goede opvolger. Helaas heb ik die nog niet gevonden en moet ik het zelf doen met mijn favoriete pedicure producten. Een pedicure lijkt voor veel mensen een luxe, maar naar mijn mening is het een must. Immers dragen je voeten de hele dag het gewicht van je lichaam. Ze zitten soms bekneld in strakke schoenen en hebben simpelweg wat extra liefde nodig. In dit artikel laat ik je graag zien welke drie items ik daar graag voor gebruik.

favoriete pedicure producten

Scholl Velvet smooth oplaadbare voetvijl – €38,99 via Bol.com

Deze voetvijl kwam laatst ook in mijn musthaves artikel voorbij. Ik had het namelijk niet verwacht, maar dit is echt een superhandig ding. Ik heb gelukkig niet veel eelt op mijn voeten, maar door het vele lopen en sporten heb ik er toch een beetje last van. Door deze voetvijl kan ik heel makkelijke het dunne laagje eelt op mijn hielen wegvijlen. Je hoeft met deze vijl niet veel druk te zetten om een goed resultaat te krijgen.

scholl velvet smooth oplaadbare voetvijl

Persoonlijk vind ik het heel erg belangrijk om eeltvrije voeten te hebben. Ik kan echt gruwelen van eeltige voeten in zomerschoenen en slippers bij andere mensen. Daarom probeer ik zelf echt eeltvrij te blijven, haha! Ik gebruik zelf de vijl met name op droge voeten want dan lijkt deze voor mij het beste te werken. Ik probeer het een of twee keer per maand te doen zodat mijn voeten netjes en zacht blijven.

scholl oplaadbare voetvijl

Burt’s bees almond and milk hand cream – €11,95 via Etos

Deze hand cream is echt al jaren een van mijn favoriete crèmes voor mijn handen. Het is zelfs de enige die echt goed werkt voor kloofjes en eczeem. Sinds kort gebruik ik dan ook deze hand cream voor mijn voeten. Ik doe het voor het slapen gaan zodat de huid de volgende dag heerlijk zacht is. Tevens helpt deze hand cream heel goed bij het verzachten van de nagelriemen. Yes, de amandelolie in deze cream is daar echt perfect voor!

burts bees almond and milk hand cream

Shea nourishing body butter – vanaf €6,- via The body shop

Deze body butter is echt al jaren te vinden in mijn beauty kast. Deze gebruik ik dan ook dagelijks om mijn lichaam, maar ook mijn voeten mee in te smeren. De hand cream van Burt’s beest trekt namelijk heel langzaam in en dat is niet altijd handig voor overdag. Daarom gebruik ik dan graag de shea butter van The body shop. De shea butter hydrateert heel goed en houdt de huid van mijn voeten lekker zacht.

nourishing shea butter

De huid van mijn voeten droogt namelijk snel uit en heeft extra verzorging nodig. De meeste voeten crèmes bevatten vaak munt en alhoewel dat lekker ruikt, heeft mijn huid er niet zoveel aan. Daarom kies ik graag voor de dikkere crèmes zodat ik moet mijn voeten extra goed kan verzorgen. Daarnaast kan ik deze body butter ook voor mijn benen en de rest van mijn lichaam gebruiken. Het is echt een van mijn favoriete pedicure producten.

favoriete pedicure producten

Alhoewel deze items het niet halen bij een echte pedicure, helpen zij mij echt een eind op weg. Mocht je zelf nog op zoek zijn naar verzorging voor je voeten, dan zijn dit mijn aanraders. De huid van je voeten droogt namelijk sneller uit dan je denkt en dan kan er zelfs zoiets als hielkloven ontstaan. Wees dus voorzichtig, zeker nu het warme weer eraan komt. Knellende en schurende schoenen zijn namelijk funest voor onze mooie voetjes.

Wat zijn jouw favoriete pedicure producten?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook via Instagram voor meer updates, see you there!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.