Review: Clinique take the day off cleansing balm

Al jaren gebruik ik de Take the day off reiniger op water en oliebasis van Clinique. Dit is de enige make-up remover waarvan ik geen uitslag krijg en werkelijk alle make-up mee kan verwijderen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik de Take the day off cleansing balm uit dezelfde collectie tegenkwam bij Ici paris. Uiteraard heb ik deze balm meteen meegenomen en getest. De uitslag? Super goed, let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Clinique take the day off cleansing balm

Product: Take the day off cleansing balm

Merk: Clinique

Cijfer: 8

Belofte: Deze crème heeft een unieke textuur en verandert in een satijnzachte reinigingsolie zodra hij in de huid wordt gemasseerd. Op die manier worden alle onzuiverheden, de meest hardnekkige make-up en restanten van zonnebrandcrème effectief verwijderd. De huid voelt na gebruik ongelooflijk zacht, fris en comfortabel aan. Take the Day Off Cleansing Balm is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor grondige reiniging van gezicht en ogen, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden, aldus Clinique.

Prijs: €30,- maar ik kocht de balm (125 ml) bij Ici paris voor €27,-

take the day off balm

Voordelen: De verpakking is wat mij betreft simpel en doeltreffend. Er staat duidelijk op waarvoor het is en hoe je de balm kunt gebruiken. Met het oog op een eventuele vakantie is dit product perfect. Het is namelijk niet vloeibaar dus geen kans op lekkages en vlekken in je bagage, handig! Tevens belooft Clinique dat je met deze cleansing balm ook zonnebrandcrème kunt verwijderen.

take the day off cleansing balm review

En zoals Clinique belooft is de structuur ook echt heerlijk zacht. In de pot vind je een boterzachtige substantie die door de warmte van je huid vloeibaar wordt. Dat vloeibaar worden gaat heel snel, waardoor je de balm snel over je gezicht kunt verdelen. Vervolgens masseer je de balm over je gezicht heen, weekt de balm alle make-up van je gezicht af en kun je alles er af spoelen.

take the day off balm review

Een groot voordeel van deze balm is dat er geen olieachtig of plakkerig laagje achterblijft op je huid. Echter wordt mijn huid ook niet trekkerig door deze balm en blijft alles heerlijk soepel aanvoelen. Tevens krijg je ook al je oogmake-up met deze balm van je oogleden af. Ik kreeg er met gemak eyeliner, eyeshadow en primer zo vanaf. Ook long lasting lipsticks, lipgloss en lip liner was zo verdwenen.

take the day off balm review

Nadelen: Ik kon maar twee nadelen aan deze balm ontdekken en dat is onder andere de prijs. Want alhoewel deze balm super goed werkt is €30,- best veel, aangezien deze balm er snel doorheen gaat als je deze elke dag wilt gebruiken. Je hebt niet veel nodig maar toch zit er in mijn balm al een aardige deuk. Ik denk dat ik ongeveer een maandje mee kan doen voordat ik weer een nieuwe pot moet aanschaffen.

take the day off cleansing balm

Ik weet nog niet of ik dat ga doen, want ik doe veel langer met andere cleansers die ik heb. Ik denk dat ik deze balm gewoon om de paar maanden zal aanschaffen als een luxe toevoeging aan mijn routine of als ik ga reizen. Anders wordt het wat mij betreft een duur grapje, ook al werkt deze balm super goed.

clinique take the day off cleansing balm review

Het tweede nadeel vind ik dat ik waterproof mascara er niet heel goed mee af krijg. Clinique beweert ook nergens dat de balm dat zou kunnen. Echter had ik het wel handig gevonden als ik met deze balm echt in één keer klaar was. De luie consument in mij wil namelijk niet altijd nog even extra de ogen reinigen, haha!

take the day off balm

Conclusie: Zoals ik gewend ben van Clinique is de balm parfum vrij, geschikt voor de allergische huid en het werkt echt. De balm kan ik zelfs nu ik eczeem heb op mijn gezicht gebruiken. Na gebruik is alle make-up is echt helemaal verdwenen en de balm is lekker snel en makkelijk in gebruik. Echter is de balm op dit moment het meest dure reinigingsproduct in mijn kast.

take the day off cleansing balm review

En aangezien ik door dagelijks gebruik waarschijnlijk na een maandje er doorheen ben, houdt de prijs me toch wel tegen om de balm weer aan te schaffen. Echter is de hogere prijs het wel waard als je net als ik een gevoelige huid en/of last van eczeem hebt. Ik denk dat je dan niet snel een andere reiniger zal vinden waarvan je echt geen last hebt na gebruik.

Heb jij deze balm wel eens geprobeerd en wat vind jij er van?

Kaya-Quintana

P.S. Meer reviews lezen? Bekijk dan ook mijn eerdere reviews, enjoy!

make up remover voor de gevoelige huid

skincare routine

skincare routine kaya quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Linh

  Fijn dat het goed voor je werkt! Ik dagt dat de take the day off balm exclusief bij Bijenkorf te koop was. Zou ik mogen weten bij welke ici paris je die gekocht hebt? 🙂

  • Kaya-Quintana
   Linh

   Bij de Ici paris in den haag in het centrum

 • Bianca

  Het lijkt mij wel een fijn product maar inderdaad de prijs is best hoog vooral als je zo snel het product op maakt x

 • Florentine

  Klinkt onwijs goed!
  EN wat een onwijs mooie nagels ♥