Review: It’s a wrap conditioner van Rituals

Het is een heel moeilijke keuze hoor, onderschat het niet! Ga je voor anti frizz of voor glans en hydratatie? Soms kan ik er uren mee bezig zijn. Het Kruitvat in, de Etos uitkammen en dan toch nog maar een keer terug. De juiste conditioner vinden is gewoon lastig. Want voor je het weet is je haar toch nog te droog of het wordt juist heel snel vet. Gelukkig heb ik er toch weer eentje gevonden die het super goed doet. It’s a wrap!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: It’s a wrap, ultra light conditioner for frizzy hair

Merk: Rituals

Cijfer: 7,5

Belofte: Volgens de Rituals site; Ultra lichte conditioner voor pluizig haar, maakt pluizig haar weer glad, verzorgd en glanzend. Organische Rijstmelk geeft je haar gezonde voeding, en kersenbloesem zorgt voor een bijzondere geursensatie. Beschermt de kleur van je haar, is voor dagelijks gebruik & maakt je haar geschikt voor föhnen. Tip: als je de conditioner langer laat intrekken, werkt deze als masker

Prijs: €9,50 voor 200ML

Voordelen: Ten eerste is de geur echt heel lekker. Rituals omschrijft de geur als een mix tussen organische rijstmelk en kersenbloesem. In de winkel werd ik al verrast door de zachte geur die deze twee ingrediënten verspreiden. Tijdens het gebruiken van de conditioner verspreidt deze geur ook door de hele douche heen. Het ruikt dan heerlijk fris en toch een beetje zoetig, lekker!

De verpakking is makkelijk in gebruik. Lekker simpel want het is een tube en dus kun je gemakkelijk doseren. De conditioner lijkt tijdens het gebruik wat stugger dan een normale conditioner. Toch blijft mijn haar heerlijk luchtig en is mijn haar zoals beloofd, niet meer pluizig. Een ander groot pluspunt is dat mijn haar er ook van gaat glanzen, niet zwaarder wordt en gemakkelijk te stijlen is.

De tip die Rituals geeft om de conditioner als masker te gebruiken, werkt super goed. Ik laat de conditioner dan gewoon vijf minuutjes intrekken en voila! Mijn haar is dan nog zachter en ik merk echt dat het meer vocht vasthoudt zoals ik het graag zie.

Nadelen: Ik kan er eigenlijk niet veel vinden en dat is maar goed ook. Het is ook maar een klein puntje maar ik vind het jammer dat de geur niet blijft hangen in mijn haar, als ik het eenmaal gedroogd heb. Het andere nadeel is dat ik met mijn lange haar meer conditioner nodig heb dan normaal gesproken. Dit komt omdat deze conditioner wat stugger is en dus minder makkelijk door mijn haar te verdelen is. Hierdoor ga ik veel sneller door de conditioner heen. Hierdoor ben ik wel een beetje bang om het iedere dag te gebruiken, want straks is het zo op.

Conclusie: Een top conditioner voor normaal tot droog haar. Mijn haar aan de bovenkant is namelijk normaal en de onderkant is droger omdat ik daar een ombre effect in heb gezet. Voor beide haartypes werkt het dus super goed. Geen pluizig haar meer, veel hydratatie en glans. Deze conditioner koop ik daarom graag opnieuw. Ik moet er dan wel wat zuiniger mee doen omdat het anders snel op is, maar dat heb ik er voor over.

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij een favoriet product van Rituals?

PIN IT!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Jorinde

  lijkt me een fijn product. Ik vind de douchefoams ook goddelijk!

 • Amanda

  Klinkt goed zeg! Conditioners vliegen er bij mij ook doorheen door mijn lange haar. Jammer dat de geur niet blijft hangen hoewel de meeste conditoners bij mij dat niet doen.

 • Anouk

  ik vind de ginkgo’s secret handcrème echt heerlijk. en de t’ai chi douchefoam <3

 • Bianca

  Over producten van Rituals hoor ik echt alleen maar goede dingen, ben er zo benieuwd naar geworden ^^