Review: Make up for ever HD foundation

Make up for ever, mijn favoriete make-up merk en toch schrijf ik er bijna nooit iets over. Dus vandaag een review over mijn favoriete foundation ooit en dat is de HD foundation. De HD foundation is perfect voor bijna iedereen. Het is een olie vrije foundation die een medium tot high coverage/dekking verzorgt en er toch heel natuurlijk uit ziet. Licht gewicht en speciaal ontwikkeld voor HD fotografie, video en tv. Er zijn in totaal 25 kleuren maar in Nederland zijn er bij Sephora iets minder te vinden. Tevens is dit één van de beste foundations voor getinte en donkere dames.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: HD foundation

Merk: Make up for ever

Cijfer: 10

Belofte: Deze foundation creëert een soft focus effect, gemaakt om delen van het gezicht waar je een goede dekking nodig hebt in allerlei soorten licht te verminderen. Een prachtige teint in elk soort licht, medium tot high coverage

Prijs: ± €35,00

make up for ever hd foundation

Voordelen: Waar zal ik beginnen, ik heb alleen maar pluspunten gevonden voor deze foundation. Ik neem hem mee naar elke opdracht en draag hem af en toe ook zelf. Deze foundation voelt echt heerlijk licht aan op de huid en droogt niet uit. Hij past zich zo’n 1 a 2 tinten mee met je huidskleur. Ben je in de zomer dus iets bruiner dan in de winter dan hoef je niet meteen naar de winkel te rennen voor een nieuwe kleur. Deze foundation kun je opbouwen en dat is naar mijn mening heel belangrijk. Je begint met een dun laagje en vervolgens, als je vind dat je iets meer dekking nodig hebt, kun je nog een laagje er over heen aanbrengen. Dit kun je gemakkelijk doen met deze foundation, het wordt namelijk nooit lelijk, te dik of plakkerig.

Als deze foundation eenmaal zit, dan zit hij ook echt goed. Dat wil zeggen dat je gewoon je vingers erover heen kunt halen als hij eenmaal droog is. Hij geeft dan niet meer af aan je vingers en kleding. De foundation doet er maximaal twee minuten over om volledig te settelen op de huid. Deze foundation geeft een gezonde glow en droogt op tot een poederfinish. Wil je graag een matte finish dan breng je gewoon een beetje HD micro finish powder er overheen aan. Deze foundation houdt het met gemak zo’n tien uurtjes uit zonder te verdwijnen in de fijne lijntjes van de huid en er ontstaan nooit vlekjes.

make up for ever hd

Deze foundation is ook photo-proof en daarom neem ik hem altijd mee naar photoshoot opdrachten. Dit is een van de weinige foundations die niet wit uitslaat door de flitser, dus geen spook effect. Zelfs onder de hete lampen van een foto studio vervaagd en zweet deze foundation er niet af. Hierdoor is deze foundation ook geschikt voor bruiden want je ziet er in elk licht perfect uit. Tevens is deze foundation medium tot high coverage en is daardoor ook geschikt voor mensen met verkleurde littekens, pigmentvlekken, zeer donkere kringen onder de ogen, couperose, wijnvlekken en puistjes.

Deze foundation heb ik al op vele huidskleuren en huidtypes geprobeerd. Van super licht tot donker, pigmentvlekken en couperose, het staat werkelijk prachtig op bijna iedereen. Daarnaast heb je maar maximaal twee pompjes nodig om een heel gezicht op te maken. Deze foundation kun je met een penseel heel ver uitwerken en vervagen. Je kunt er dus aardig lang mee doen en dat is wel belangrijk want je betaald niet niks voor deze foundation. Denk aan zes tot negen maanden, zelfs als je deze foundation elke dag gebruikt.

make up for ever high definition foundation

Nadelen: Het zijn niet echt nadelen maar wel dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen van deze foundation. Deze foundation moet echt met een foundation penseel aangebracht worden. Met de vingers kan hij vlekkerig worden en word de dekking niet overal even netjes. Sponjes zijn uit ten boze want die zuigen zo’n 35% van je product op en geven wederom een vlekkerig resultaat. Bij deze foundation moet je echt met heel weinig beginnen en niet meteen een dikke plak aanbrengen.

Er zijn heel wat kleuren van deze foundation serie en je moet echt goed advies krijgen en uitproberen. Mensen die vaak met dit merk werken kunnen vaak sneller de juiste kleur matchen, dan iemand die nog nooit deze foundation heeft aangeraakt. Probeer desnoods meerdere kleuren foundation uit want bij sommige mensen kunnen er dus meerdere kleuren passen. Deze foundation kan soms door de warmte van je huid iets van tint veranderen, dit kan in je voordeel werken en soms in je nadeel.

foundation met pompje

Conclusie: I love this foundation, punt uit. Hands down, er is geen betere! Het is even een investering want het is niet de goedkoopste foundation. Geloof me als ik zeg dat als je eenmaal deze foundation hebt, je niets anders meer nodig hebt.

Enjoy your day,

Kaya-Quintana

P.S. Vind je dit een handig review? Like dit artikel dan via Bloglovin, thanks!

mufe foundation

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • PinkFairy

  Wat leuk! Ik ga het zeker een keer uitproberen!!

 • Anita

  Dit is de beste foundation ooit! Gewoonweg GE-WEL-DIG!!

 • Anonymous

  ik vind het echt een geweldige foundation! love it, the finish is geweldig en de kleur is echt precies goed.(128) maar het enige nadeel volgens mij is dat hij echt niet goed blijft zitten, voornamelijk op de vettere gedeeltes van mijn gezicht terwijl ik het altijd #39;set#39; met msf.

 • Kaya-Quintana Broekhuijsen

  Msf is van MAC toch? Je kunt beter de bijbehorende poeder van MUFE gebruiken, blijft echt super zitten!

 • femketje

  klinkt erg goed ;D

 • Liesbeth

  Klinkt als een wondermiddeltje, als mijn huidige foundation op is, ga ik deze toch eens uitproberen. Welke fond de teint ik ook gebruik, mijn voorhoofd droogt enorm uit, not pretty 🙂

 • Mandy

  Klinkt goed! Misschien moet ik die maar eens proberen!

 • Sara

  Tip: actie bij de Sephora!!

 • BeautyByTS

  Lijkt me een fijne foundation, ik wil hem al heel lang proberen maar elke koop ik hem niet. De volgende keer dat ik bij Sephora ben neem ik hem gewoon mee 😉

 • Ebbie

  Hey,
  Ik zag zag net de je de maybelline fit me in shade #120 gebruikt, en ik vroeg me af in welke shade je deze gebruikt?
  X