Review: Organic Moroccan argan oil conditioner van Dr. Organic

Dr. Organic heeft fijne body washes kan ik je vertellen. Ik pikte een tijdje terug regelmatig de versie met olijven van mijn moedertje lief. Ik besloot daarom een tijdje geleden te investeren in een conditioner van dit merk. Een andere blogster raadde mij de Argan lijn aan en dus was ik helemaal enthousiast, zie deze video. Maar ben ik dat nog steeds? De flacon is bijna zo goed als leeg dus het is tijd voor een review, let’s get jiggy wit hit!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Organic Moroccan argain oil conditioner

Merk: Dr. Organic

Cijfer: 6,5

Belofte: Deze herstellende conditioner is verrijkt met een mix van natuurlijke ingrediënten om dun, droog en futloos haar meer volume en een oppepper te geven. De conditioner hydrateert, herstelt en beschermt de haarschubben. Het dringt diep door in de haarschacht waardoor het haar zacht en glanzend wordt.

Prijs: €9,99 via de Tuinen

dr oganic conditioner

Voordelen: Volgens Dr. Organic is deze conditioner vrij van parabenen, Sodium Lauryl Sulphate (SLS), schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt) en genetisch gemodificeerde ingrediënten. En gecertificeerd BioActive om de functionaliteit van de ingrediënten te garanderen, niet getest op dieren en deze conditioner bevat geen dierlijke ingrediënten. Dat is een welkome verandering tussen alle producten volgepropt met synthetische ingrediënten.

Mijn droge haar werd er iets minder droog van. En alhoewel deze conditioner Argan olie bevat, kreeg ik er geen vet haar en vettige hoofdhuid van. Mijn haar blijft lekker luchtig aanvoelen en is na gebruik gemakkelijk te stijlen. Ik merkte wel ietsje verschil op de droge puntjes van mijn haren. Die waren na gebruik van deze conditioner een beetje zachter en ietsje minder droog.

dr organic organic moroccan argan oil conditioner

Nadelen: Een nadeel van deze conditioner is dat de textuur redelijk stug is. Met lang haar is dat een beetje onhandig, want daardoor heb ik veel meer conditioner nodig dan normaal gesproken. Hierdoor kan ik minder lang met deze conditioner doen. Tevens is mijn haar ook niet zo makkelijk door te kammen na het wassen. Ik borstel mijn haar altijd als het handdoek droog is maar deze conditioner maakt dit toch ietsje moeilijker. Mijn haar lijkt er iets stugger van te worden en dit blijkt zo te blijven ook na het drogen.

De geur is iets wat ik ook niet zo prettig vind. Omdat het een natuurlijk product is, is er geen parfum aan toegevoegd. Helaas zorgt de mix van ingrediënten voor een niet zo prettig geur, naar mijn mening. Ik kan de geur niet zo goed omschrijven behalve dat het een beetje scherp ruikt en daar word ik een misselijk van. Zelfs na het drogen van mijn haar, ruik ik het nog een beetje.

organische conditioner met arganolie

Conclusie: Ik had toch iets meer verwacht, dan wat ik als resultaat kreeg. Mijn haar is wel zacht na gebruik van deze conditioner. Met al die oliën die er in verwerkt zijn, verwachte ik gewoon net iets meer zachtheid, hydratatie en glans. Helaas werd ik teleur gesteld en kreeg ik er niet zoveel voor die €9,99 terug. De geur is een minpuntje omdat ik er echt een beetje misselijk van word. En alhoewel deze conditioner zeker geen slechte conditioner is, zal ik hem niet opnieuw aanschaffen. Voor tien euro koop ik dan liever een conditioner waarvan de geur mij wel aanstaat en meer resultaat boekt.

Heb jij al iets van Dr. Organic geprobeerd?

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij iets aan dit review? Deel dit artikel dan eens via Twitter of Facebook, thanks!

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Tanimara

  Ik heb de Dr. Organic dead sea mineral shampoo. Die heeft me van mijn geirriteerde hoofdhuid met schilfers afgeholpen! Het is wel een 2 in 1 product wat nooit echt werkt vind ik dus gebruik vooralsnog een conditioner. Probeer eens je haar te kammen onder de douche terwijl de conditioner er in zit met zo’n detangler van de afro shop, is beter voor je haar! Xo tani

  • Kaya-Quintana
   Tanimara

   Ik ben ook al heel lang op zoek naar een goede detangler. Nooit gedacht aan een afro shop, thanks for the tip 😀

 • femketje

  jammer dat deze wat tegenvalt voor jou 🙁 zelf heb ik nog niets van dit merk geprobeerd!

 • BeautyByTS

  Jammer dat hij jou zo tegelvalt, ik heb zelf nog nooit iets geprobeerd van dit merk

 • PinkFairy

  Dus misschien zou dat masker ook beter voor jou zijn geweest. Ik vond het echt heel voedend, de conditioner had ik niet geprobeerd.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana