Review: The eraser foundation van Maybelline in #021 nude

Tijd voor een review want ik heb weer een aantal producten op mijn to do lijstje staan. Een daarvan is Maybelline instant anti age, the eraser perfect and cover foundation. Een gigantisch lange naam voor een foundation. Ik heb de Eraser foundation van Maybelline nu ruim twee weken in mijn bezit en heb mijn mening gevormd. Zal The eraser het er goed van afbrengen of is het een ramp?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Instant anti-age, the eraser perfect and cover foundation #021 nude

Merk: Maybelline New York

Cijfer: 5

Belofte: Volgens de Maybelline site: Het resultaat is een perfect egale huid zonder zichtbare imperfecties zoals fijne lijntjes, rimpeltjes en grove poriën. Door de verzorgende ingrediënten zal je ook op langere termijn verschil zien, zelfs wanneer je een keer geen foundation draagt. Alsof je de klok een paar jaartjes terug draait!

Prijs: €15,49

PIN IT!

Voordelen: De kleur is erg mooi en sluit bij mij bijna perfect aan op mijn eigen huidskleur. De foundation is met een penseel mooi uit te werken en blijft egaal op de huid liggen. Met fixing powder blijft de foundation op mijn huid zo’n zes uurtjes mooi. Daarna begint het hier en daar al te vervagen en te verdwijnen in fijne lijntjes en rimpeltjes in mijn gezicht. De dekking is medium en dekt goed alle eventuele roodheden, puistjes en littekentjes.

Nadelen: Okay, here we go want het zijn er nogal wat. Laten we beginnen bij de verpakking. Leuk bedacht zo’n ingebouwde spons applicator. Maar eerlijk is eerlijk, het werkt in mijn ogen voor geen meter. Al breng ik een klein beetje foundation er mee aan, er ontstaan heel veel strepen en rare oneffenheden. Daarnaast klinkt het ook voor geen meter. Dat klinkt dan misschien ook weer gek maar het is echt waar. De spons maakt op je gezicht een vies soppend geluid en dat vind ik alles behalve prettig.

De foundation is voor mij veel te romig en te vettig waardoor ik meer fixing powder dan normaal gesproken moet gebruiken. Ik heb constant het gevoel dat deze foundation zal afgeven en van mijn gezicht af zal glijden. Het voelt plakkerig en als een masker op mijn huid. Daarnaast blijft de foundation nog geen zes uurtjes mooi op mijn gezicht. Het begint heel snel te vervagen en het verdwijnt in fijne lijntjes rondom mijn ogen. Het ergste vind ik dat mijn huid er op achteruit gaat. Het droogt de huid onder mijn ogen uit en ook de huid op mijn wangen word er droog van. Het is heel raar want dat is me nog nooit overkomen door foundation.

Conclusie: Dit is zoals je misschien al had geraden niet een favoriet van mij. Ik zal deze foundation niet meer opnieuw aanschaffen. De verpakking vind ik werkelijk verschrikkelijk, vooral het spons gedeelte. Het lijkt hierdoor op kindermake-up. Dat is op zich niet zo heel erg maar als het product dan ook nog niet goed werkt, is het over met de relatie.

Nee, deze foundation krijgt geen punten van mij. Wat vind jij er van?

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Marije

  Hmm tegenvaller… Klinkt inderdaad niet echt heel goed, jammer! Het had handig kunnen zijn, een ingebouwde spons, haha.

 • Ellies

  Jammer dat hij zo tegenvalt. Was wel heel benieuwd naar het sponsje, want het leek me ook niet zo makkelijk om aan te brengen. Nu ja, misschien werkt hij heel goed voor een vette huid.

  • Kaya-Quintana
   Ellies

   Ik heb een vrij droge huid en daar bleef het al heel erg vettig op. Dus ik vraag me af of dat dan wel werkt voor een vettige huid. Ik denk dat het dan te vettig word

 • Bianca

  Spijtig! Ik vind producten met ingewerkte kwastjes enzo meestal ook niet fijn…

  • Kaya-Quintana
   Bianca

   Nee en deze is echt verschrikkelijk, als je het mij vraagt