Garnier olia haarverf in 4.0 donkerbruin review

Een tijdje geleden was ik helemaal blij met mijn haar, dat sinds een paar maanden weer donker bruin gekleurd is. Ik liet in dit artikel zien wat het resultaat was van de Garnier Olia haarverf. Ik was er helemaal blij mee want de kleur is echt heel mooi. Echter moet ik daar op terug komen en in dit review vertel ik je graag waarom, let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

garnier olia 4.0

Product: Olia in de kleur 4.0 donkerbruin, permanente haarkleuring zonder ammoniak

Merk: Garnier

Cijfer: 6

Belofte: Optimaal kleurresultaat, 100% grijsdekking en verbetert zichtbaar de haarkwaliteit

Prijs: €15,49 en soms goedkoper via Bol.com

garnier olia haarverf review

Voordelen: De haarkleuring is simpel in gebruik en de beschrijving is duidelijk. In de verpakking vind je ontwikkelcrème, kleurcrème, een verzorgende conditioner, plastic handschoentjes en een lege applicator. Een heel groot voordeel is dat deze haarverf alles behalve stinkt. Het is echt een verademing om niet naar adem snakkend mijn haar te verven, het maakt het in ieder geval makkelijker om echt de tijd er voor te nemen.

De applicator is handig aangezien de haarverf er gemakkelijk uitkomt. Je hoeft niet keihard te knijpen om de verf uit de applicator te krijgen. De haarverf zelf is niet te vloeibaar waardoor je deze gemakkelijk over je haar kunt verdelen. Je kunt de haarverf 30 tot 45 minuten laten intrekken om het vervolgens uit te spoelen. De conditioner die er bij zit verzacht echt heel goed je haar en het gaat er super mooi van glanzen.

garnier olia haarverf review

Nadelen: Ten eerste heb ik de eerste keer twee pakken moeten gebruiken om mijn hele haar te kunnen bedekken in de verf. Echter merkte ik na het wassen en drogen al meteen op dat de verf mijn blonde highlights niet goed had bedekt. Deze kwamen er namelijk gewoon keihard doorheen. Uiteindelijk heb ik twee dagen later dus alsnog een pak verf er overheen aangebracht in de hoop dat de kleur nu wel op de highlights zou pakken.

De tweede keer waren mijn voormalige highlights een stuk beter bedekt door de bruine verf. Echter merkte ik ook dat de verf beter had gepakt op de punten van mijn haar dan boven bij de haarworteltjes. Ik had dus eigenlijk ongewenst ombre-achtig haar. Een paar weken later begon de kleur dusdanig weer te vervagen waardoor je nu weer echt duidelijk de oude highlights er weer door heen ziet. Heel erg irritant als je het mij vraagt.

garnier olia haarverf in donker bruin

Conclusie: Ik ben geen haarkleur-expert maar het lijkt mij dat donkere verf juist goed zou moeten pakken op gebleekt haar, in mijn geval op de highlights. Daarnaast vervaagde de kleur ook best wel snel, binnen twee weken begon mijn haar weer blonder te worden. Tevens bleef mijn haar tot de derde wasbeurt afgeven aan mijn handdoek na het wassen.

Mijn witte handdoeken waren dus ineens bruin gevlekt, not cool! Al met al ga ik dus niet meer deze haarverf gebruiken. Deze “permanente” verf is dus niet zo permanent als Garnier beweert, jammer! Want een geurloze haarkleuring is wel heel fijn tijdens het verven. Echter denk ik dat de haarverf niet “agressief” genoeg is om echt te blijven zitten op het haar.

Heb jij wel eens Olia haarverf gebruikt en werkte het bij jou wel?

Kaya-Quintana.nl

P.S. Meer handige reviews lezen? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Rachel

    Klopt! Ik was ook eerst heel tevreden, en nu begint het al te vervagen na een paar dagen. Mijn ‘roots’ hebben helemaal niet goed gepakt, mijn lichtbruine kleur komt erdoor. (had ook de 4.0). Geen amoniak kleur, zo blij! Maar die geur zullen we erbij moeten nemen 🙂 …

  • Jennifer

    Ik doe de kappersopleiding en heb inmiddels iets meer verstand van haarverf. Het klopt inderdaad wat je zegt. Als je gebleekt haar donkerder gaat verven, vervaagt de kleur al weer snel. Dit komt omdat er geen pigment meer in het haar zit en de kleur dus moeilijker hecht. Na een aantal keer wassen druipt de donkere kleur er als het ware weer vanaf. Ik dat hoe vaker je het nu verft.. hoe beter het blijft zitten.