Foundations voor de droge huid

Een handig onderdeel op mijn blog genaamd: V.V.D.W alias Vraag Van De Week. Via youtube, Twitter, Instagram en Facebook krijg ik heel vaak vragen. Die beantwoord ik dan individueel en dan krijg ik een week later weer diezelfde vraag van iemand anders. De oplossing? Elke week één vraag beantwoorden via mijn site zodat iedereen het kan lezen en ik niet steeds iedereen apart hoef te mailen. Heb jij ook een vraag die je graag beantwoordt ziet? Mail dan op je gemak en anoniem als je dat wenst naar ask-powderpuff@live.nl Deze week een vraag over een droge huid en foundation:

Hallo!

Ik las dat ook jij last hebt van een droge huid door eczema. Ik heb hier ook last van, ik heb reeds een aantal foundations geprobeerd maar deze lijken net de droge huid te accenturen. Daarom wou ik even vragen welke foundation jij gebruikt, en zou misschien die ene foundation te vinden die er goed uit ziet op droge huid.

Groetjes,

Katerina

Laten we er maar gewoon meteen in duiken want een droge huid is een van de meest lastige huidtypes out there. De droge huid reageert sneller op het weer, cosmetica en soms ook van binnenuit op bijvoorbeeld voedsel. Een droge huid of huid met eczeem is vaak alles behalve egaal als het gaat om wondjes, schilfers en droge plekjes. En alles wat je er overheen aanbrengt lijkt het enkel meer te accentueren. En eerlijk is eerlijk, daarom draag ik als ik last heb van eczeem of een droge huid geen foundation.

vraag van de weekPIN IT!

Ten eerste kan make-up en bacteriën in de penselen die je gebruikt, eczeem enkel erger maken. Je huid kan erger geïrriteerd raken, de huid kan verder gaan ontsteken en daardoor er langer over doen om te genezen. Mijn grootste tip bij eczeem is er gewoon vanaf blijven en al helemaal wanneer je open wondjes hebt. Sluit de huid af met bijvoorbeeld vaseline in de winter tegen de kou. Gebruik koelzalf om te hydrateren en gebruik geen reinigingsmiddelen op je huid.

Is de eczeem bijna weg of heb je enkel last van schilfers en droge plekjes? Dan kun je het beste voor foundations gaan waar geen poeder in zit. Foundations waar veel “poeder” in zit zijn vaak de matterende foundations in het schap. Deze foundations zijn perfect voor de vrouw met een gecombineerde tot vettige huid. Het poeder in de foundations helpt namelijk de huidvetten die teveel zijn te reguleren. Het poeder neemt deze huidvetten op en zodoende blijf je mat gedurende de dag. Als je een droge huid hebt dan heb je deze huidvetten juist nodig en kun je die matterende foundation lekker laten liggen.

Foundation die je wel kunt gebruiken zijn met name vloeibare en soms cream foundations. Er zijn bijvoorbeeld foundations met een glowy of dewy finish en die wil je hebben als je een droge en schilferige huid hebt. Deze foundations blijven namelijk als het ware op de huid drijven en zullen minder “vastplakken” aan droge plekken dan een matterende foundation met veel poeder. Een vloeibare foundation met een dewy/glowy finish blijft ook langer soepel op de huid liggen en drogen bijna tot niet de huid uit.

be creative foundation

Tevens bevatten dat soort foundations vaak licht reflecterende deeltjes die licht weerkaatsen. Hierdoor lijkt een droge huid (die vaak dof is van zichzelf) weer frisser en minder dof. Uiteraard wil je natuurlijk een lijst hebben van foundations die dit voor je kunnen doen. Bedenk wel dat je soms even goed moet testen wat er bij jouw huid past. Iedere huid is namelijk anders zelfs als het onder hetzelfde type valt. Hier heb je in ieder geval een lijst met foundations die goed werken voor de droge huid:

• Chanel vitalumière aqua, een zeer vloeibare foundation die goed hydrateert gedurende de dag
• Chanel vitalumière fluide, een wat stevige vloeibare foundation die vocht reguleert
• Diorskin fluid, een medium dekking en toch heel zacht voor de huid
• Diorskin nude fluid, is licht en helder en perfect voor de drogere huid
• Lancôme Teint miracle bevat veel licht reflecterende deeltjes en verfrist de huid prachtig. Blijft natuurlijk overkomen en blijft niet aan schilfertjes hangen ondanks de dewy finish en reflecterende deeltjes
• Rimmel Wake me up foundation, de budget versie van de Lancôme teint miracle. Deze foundation is iets grover en de glansdeeltjes er in vallen iets meer op. Toch is deze foundation redelijk goed voor de droge huid
• Maybelline Fit me foundation doet het ook erg goed op de droge huid. Een gezonde glow zonder een vettig uiterlijk, dat is wat deze foundation voor je doet
• Maybelline The eraser foundation is heel romig en redelijk vol van structuur. Eigenlijk ontwikkelt voor de wat oudere huid maar ook zeker geschikt voor een droge huid, die wat extra hydratatie kan gebruiken en trekkerig aanvoelt.
• Bourjois Happy light foundation is een handige budget foundation die wat romiger aanvoelt en geschikt is voor de droge huid zonder schilfers.

De droge huid is de meest lastige huid als het om make-up gaat. Hopelijk heb je met het bovenstaande lijstje straks toch een foundation gevonden die je goed staat. Vergeet niet goed te hydrateren en een fixerende poeder niet of met mate te gebruiken.

Had jij wat aan mijn antwoord? Let me know! Een andere vraag? Mail me: ask-powderpuff@live.nl met als onderwerp Vraag van de week!

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Like en volg via Bloglovin, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Judith

  Bedankt voor dit artikel!
  Ik heb vanaf 2 jarige leeftijd al eczeem, en altijd de hoop gehad dat ik er wel over heen zou groeien maar helaas. Ik heb dus een hele lange tijd gezocht naar de beste foundation die mijn huid niet droger, roder of jeukerig maakt. En eindelijk heb ik daarvoor de Fit me foudation gevonden. Ik heb ook 2 zalven van de dokter. Gelukkig kan ik die een beetje combineren. Eerst de zalf en dat foundation.
  En het werkt!!!:)

  • Kaya-Quintana
   Judith

   Eczeem is zo lastig, soms weet ik ook niet meer wat ik er mee moet. Gelukkig heb ik ook een zalfje die me een beetje uit de brand helpt

 • beautybyts

  Wat leg je het allemaal fijn en duidelijk uit!!

 • Marjon

  Hartstikke handig, bedankt! Ik had een fijne foundation gevonden (L’Oréal true match roll on) maar helaas verdwijnt deze uit de schappen. Voor mensen met een moeilijke huid is dat extra zuur vind ik. Nu dus maar weer de winkel in voor iets nieuws. Ik neem je lijstje mee!

  • Kaya-Quintana
   Marjon

   Hopelijk vind je weer een fijne foundation!

 • Eline | Simply Handwritten

  Wat een handig artikel, het is zo lastig een fijne foundation te vinden die velletjes niet benadrukt!

  • Kaya-Quintana
   Eline | Simply Handwritten

   Gelukkig heb je er wat aan, bedankt voor je leuke comment!

 • Yvonne

  Vitalumiere aqua heb ik gekocht en gebruikt. Deze foundation is bij mij erg matterend en lelijk en mijn huid krijgt er een vreselijk trekkerig gevoel van. De perfecte foundation wat voor mijn droge huid de supermoisture van Clinique; deze was cremig, voelde heel prettig en gaf een glanzende en gezonde finish. Deze is helaas uit de collectie en sinds die tijd ben ik op zoek naar een vergelijkbare foundation. Ik heb de nieuwe foundation voor een droge huid van Clinique geprobeerd maar deze “trekt” en is matterend. Ondertussen heb ik al verschillende foundations geprobeerd en veel geld uitgegeven, maar geen goede gevonden. Heeft iemand suggesties (vergelijkbaar met de supermoisture van Clinique)?

 • Yvonne

  Rimmel Wakeupe foundation nu ook geprobeerd: aantal tinten is gering, voelt trekkerig aan op de huid.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana