Wat is succes?

Wat is succes? Veel mensen denken meteen aan geld, bekend zijn en alles hebben wat een ander niet heeft. En ja, onbewust zag ik ook een aantal van deze dingen aan voor succes. De waarheid is dat succes voor elk persoon anders is. Toen ik begon met bloggen op mijn achttiende, zag ik andere bloggers meer publiciteit krijgen dan ik. Hierdoor ging ik denken dat ik onsuccesvol was en vorige week dacht ik zelfs aan stoppen met bloggen.

Want waarom doorgaan als andere het blijkbaar beter doen dan ik? Maar als ik verder dan mijn neus kijk, doen andere bloggers het niet zoveel beter dan ik. Zij komen alleen meer in de media voorbij. Als vaak in de media zijn succes betekent, dan doen wij met zijn alle iets heel erg verkeerd. Als ik heel eerlijk ben, is vaak in de media zijn op zich, voor mij geen succes. Het betekent alleen maar dat ik op dat moment nieuwswaardig ben.

wat is succes

Het zegt niets over mijn kwaliteiten als blogger, als mens of mijn vaardigheden. Begrijp mij niet verkeerd, ik betrek succes nu even op bloggen. En geen negatief woord over andere bloggers, zij doen ongetwijfeld waar zij blij van worden. Maar als ik voor mijzelf spreek, weet ik nu dat hun manier niet mijn manier is. Ik hoef ook niet van mijzelf te denken dat mijn blog of mijn skills niet goed genoeg zijn.

Want wat is succes voor mij? Toen ik begon met bloggen was mijn doel om mensen te informeren over beauty, fashion en lifestyle. Dat doe ik nu naar mijn mening erg goed en dat is dus succes voor mij. Ik wilde ook graag geld verdienen met mijn eigen bedrijf. Dat heb ik ook voor elkaar gekregen, want ik verdien dankzij bloggen mijn geld op verschillende manieren. Ik heb mijn eigen bedrijf genaamd Bloggers and Brands, super leuke collega’s en klanten.

Het is eigenlijk belachelijk dat ik dit soms keihard vergeet. Dat ik blijkbaar alleen maar kijk naar wat andere mensen doen. Maar ik ken hun motieven niet en ik weet niet of ze wel echt zo blij zijn met waar zij mee bezig zijn. Voor mij is succes onafhankelijk zijn van anderen en kunnen doen waar ik gelukkig van word. Dat deel ik graag via mijn blog en vlogs. Ik doe het omdat ik er blij van word en dat is pas echt succes!

Succes is doen waar je echt blij van wordt, ongeacht wat iemand anders ervan vindt. Als jij de hele dag pannenkoeken wilt bakken, je eigen bedrijf wil beginnen of juist wilt reizen: Go for it! Succes is voor iedereen anders en je behaalt nooit succes als je constant naar andere mensen kijkt. Iets wat ik heel lang heb gedaan. Ik was soms geïrriteerd en gefrustreerd omdat andere mensen sneller gingen dan ik. Naar mijn idee hadden zij wel succes en ik niet.

Onzin, ik weet niet eens of zij wel echt gelukkig zijn. Toch heeft het fanatieke deel van mij succes vaak als een wedstrijd gezien. Ik had dit niet eens door, maar wilde constant beter en sneller zijn dan de rest. Waarom? Geen idee, ik dacht dat ik dan pas succesvol was. Echter werd ik steeds ongelukkiger omdat ik nooit hetzelfde leek te bereiken, als de mensen waar ik steeds naar keek. Nogal wiedus, iedereen is anders maar daar dacht ik dan niet aan.

Aan de ene kant voel ik mij een beetje stom, dat ik het nu pas echt besef. Ik heb al zo vaak gehoord van andere mensen dat succes voor iedereen anders is. Maar toch valt op deze zondag door de bovenstaande video van Preston Smiles pas het kwartje. Misschien duurde het daarom zo lang, kwartjes bestaan niet meer… Flauw grapje, I know, haha! Ook dit is succes, ik heb mijzelf zojuist weer ontwikkelt als mens en deel dit met jou.

wat is succes?

The bottom line: Als jij net als ik constant het idee hebt dat je faalt of onsuccesvol bent, denk dan eens goed na. Want wat is succes voor jou? Wil je eigenlijk wel echt zijn zoals die ene celebrity, je vriendengroep of je ouders? Zou jij echt gelukkig zijn als jij in hun schoenen staat? Zo nee, dan is het tijd om te bedenken wat jij als succesvol beschouwt. Om er vervolgens keihard achteraan te gaan, want alleen denken aan wat je wilt werkt niet.

Wat is succes voor jou?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram en Snapchat, see you there!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • marije

  Denk dat succes voor iedereen een andere definitie heeft en dat het juist een grote valkuil is om je te gaan spiegelen aan wat anderen doen. In mijn optiek is succes vooral doen wat jij leuk vindt en er optimaal van kunnen genieten. Ik geniet van mijn leven zoals het nu is en voel mij succesvoller dan ooit om het punt waar ik nu sta. Het feit dat ik dat heb kunnen bereiken is het meest succesvolle wat ik tot nu toe heb gedaan.

  • Kaya-Quintana
   marije

   Goed gezegd, ben het er mee eens. Het is altijd goed om daar even bij stil te staan 😀

 • Lenneke

  Succes voor mij is dat ik blij ben met wie ik ben en met wat ik doe. Daar heb ik geen vergelijking met een beroemdheid of wie dan ook voor nodig.

  • Kaya-Quintana
   Lenneke

   Goed gezegd!

 • Yannick

  Wat een fijn artikel. Net wat ik nodig had op deze zaterdagmiddag!

  • Kaya-Quintana
   Yannick

   Cool, fijn dat je er iets aan hebt