De Tangle Teezer haarborstel

Ik heb de Tangle Teezer slechts twee dagen in huis en ik ben verslaafd! Alhoewel ik een echte haircare addict ben, heb ik er simpelweg nog nooit eerder aan gedacht om er een te kopen. Ondertussen heb ik namelijk aardig wat professionele haarborstels verzameld zoals de Mason Pearson en de Rock and Ruddle brush. Waarom zou ik dan nog een haarborstel erbij kopen? Wel, ik denk nu dat er toch nog eentje bij kan, haha!

Ik kreeg de Tangle Teezer* cadeau tijdens een persevent. Hier zag ik ook de nieuwe limited editions met Hello Kitty print voorbijkomen. Die kun je aanstaande zondag zien in mijn nieuwste vlog. De Tangle Teezer kende ik via het programma Dragons’ Den. Hier komen Engelse ondernemers hun producten en services pitchen voor financiering. Hier zag ik voor het eerst Shaun Pulfrey de eigenaar van Tangle Teezer, die geen financiering kreeg voor zijn haarborstel in het programma. De investeerders vonden het helemaal niks!

tangle teezer

Boy, were they wrong! Want de Tangle Teezer is nu wereldwijd verkrijgbaar en iedereen is fan. Shaun is een haarkleurspecialist en ontwikkelde jaren geleden zelf de borstel. De borstel is ondertussen wel ietsje veranderd. De vorm is compacter geworden en je kunt kiezen uit meerdere kleuren en prints. De Tangle Teezer is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de goedkope Betty brush van het Kruidvat.

tangle teezer review

De Tangle Teezer bevat korte en langere haren. Deze haren zijn van flexibel rubber gemaakt en bewegen daardoor iets mee tijdens het borstelen. Zo kun je makkelijk en snel, nat en droog haar ontwarren. Na twee dagen testen en de hele dag mijn haren borstelen, kan ik zeggen dat deze borstel echt goed werkt. Zoals je weet heb ik lang haar, is een deel gebleekt en raakt het soms snel in de klit.

tangle teezer haarborstel

Dat maakt het lastig om mijn haar goed te ontwarren. Het duurt sowieso lang en vaak breken er heel wat haren af tijdens het borstelen. Dan doet het ook nog eens pijn omdat ik soms aardig wat kracht moet zetten om de klitten eruit te krijgen. Eerlijk is eerlijk, met de Tangle Teezer heb ik daar veel minder last van. Aangenaam verrast? Jazeker, want deze borstel kost minder dan andere dure borstels die in mijn lade liggen. De Tangle Teezer kost namelijk rond de €10,- via verschillende winkels.

tangler teezer

Het borstelen kost nu iets minder tijd en het doet minder pijn. Ik gebruik de borstel ook tijdens het föhnen om alvast te stijlen en pluizig haar te voorkomen. Tevens breken er minder haren af tijdens het borstelen, pluspunt! Deze borstel is overigens ook ideaal om in de douche of na het douchen haarverzorging over je haren te verdelen. Ik denk dat als je gek wordt van haaruitval, afgebroken haren en pijn tijdens het borstelen, deze borstel de beste optie is.

Ik zou nu ook graag de compact versie willen voor tijdens het reizen. Daar zit namelijk ook een beschermend kapje op, zodat de borstel niet vies kan worden in je tas. Er zijn overigens Tangle teezers voor gekruld haar en je kunt nu ook speciale föhn borstels kopen van dit merk. Zo is er een nieuwe borstel die helpt om water sneller uit je haar te borstelen. I want them all!

Ik ben fan en jij?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor nog meer beauty updates, thanks doll!

tangle teezer haarborstel review

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.