De 5 piece french wardrobe

Al een tijdje zie ik het concept 5 piece french wardrobe online voorbij komen. Ik wilde er geen aandacht aan besteden omdat het op een fashion hype leek. Maar deze week zag ik het weer voorbij komen en besloot ik me er toch maar in te verdiepen. Het concept is eigenlijk heel simpel en maakt gebruik van deze vijf categorieën:

1. Tops
2. Bottoms
3. Outerwear
4. Schoenen
5. Accessoires

Dat zijn dus de vijf categorieën waar iedereen gebruikt van maakt. Echter is het 5 piece french warderobe concept gebaseerd op de Franse vrouw, die liever minder maar wel betere kledingstukken zou kopen. Wat ik persoonlijk een beetje onzin vind want vrouwen blijven vrouwen en ook Franse vrouwen kopen regelmatig iets teveel van mindere kwaliteit. Het zou dus net zo goed 5 piece Dutch warderobe kunnen heten.

5 piece french wardrobe

Terug naar het 5 piece french wardrobe concept, wat ik een goed idee vind. De bedoeling is dat je per categorie basis items uitkiest van goede kwaliteit, waar je heel lang mee kunt doen en dagelijks kunt gebruiken. Zo betaal je bijvoorbeeld meer geld voor een goed basic t-shirt en laat je die vijf trendy topjes van de H&M, van minder goede kwaliteit hangen.

Zo bespaar je geld en creëer je een goede basisgarderobe. Per seizoen (drie maanden) koop je in totaal maar 5 kledingstukken, schoenen of accessoires van goede kwaliteit. Dat zijn dus gemiddeld twee items per maand waardoor je ook nog eens geld kunt besparen. Echter mag je wel altijd kledingstukken uit je basis garderobe aanvullen, die tellen dus niet mee met de 5 kledingstukken per seizoen.

kaya-quintana.nl

Onbewust ben ik al een tijdje bezig met dit concept. Ik was namelijk al bezig met het vervangen van de trendy kledingstukken in mijn kast, met betere tijdloze items. Maar met dit concept is het makkelijker om een doel voor ogen te houden. Je vult per categorie in wat je mooi vind en graag gebruikt, en dat ga je kopen. Door jezelf aan het lijstje te houden, kun je aardig wat mis en impulsieve aankopen voorkomen.

Wat vind jij van het 5 piece french warderobe concept?

Kaya-Quintana

P.S. Meer fashion tips ontvangen? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • grace

  Geweldig, wij vrouwen hebben sowieso veel te veel in onze kasten hangen!
  Impuls aankopen die dan de kast in verdwijnen om vervolgens weer in de grote tas voor…te belanden. 🙂
  Ben ook net als jij bezig om van alles weg te doen en over te stappen naar dit concept.
  Meer kastruimte, minder emotionele aankopen en meer spaargeld!

 • Jessica

  Ik doe het inmiddels al een paar jaar n.a.v. een topic op EG-forum. Mij bevalt het heel goed. Ik hanteer overigens wel de mode-seizoenen. Dus lente/zomer en herfst/winter. In totaal maar max. 12 items (naast een aantal basics). Dit zijn dan vaak wel wat duurdere dingen.

  • Kaya-Quintana
   Jessica

   Owja, dat is wel een goed idee om de mode seizoenen te volgen. Dan is het shoppen ook iets makkelijker denk ik, dank voor de tip! 😀

 • Jessica

  Oeps, dat moeten natuurlijk 10 items zijn. Ik zat aan de 12 maanden te denken haha.